Зростаюча ціна за блоки та пропуск слотів: вплив BlobScriptions на Ethereum

Зростаюча ціна за блоки та пропуск слотів: вплив BlobScriptions на Ethereum

Активна плата за базові блоки різко зростає, Ethereum пропускає слоти, оскільки `BlobScriptions` стають вірусними

У середу вранці веб-сайт Ethscriptions створив спосіб маркувати написи на блоках EIP-4844, які є пакетами даних, що заощаджують витрати, введеними в рамках недавнього оновлення Dencun Ethereum.

Як і у випадку із іншими блокчейнами, які отримали обробку написів, так звані BlobScriptions значно підвищили ціну блокспейсу, або в цьому випадку, простору блоків.

Починаючи з Dencun, базова плата за блок, або мінімальна ціна газу, необхідна для включення блока в наступний блок Ethereum, становила один вей, ціна, виражена в Ethereum, еквівалентна частці $0,01.

На момент написання цього тексту, базова плата за блок становила близько 6 гейв, як показує ultrasound.money. Один гейв дорівнює одному мільярду вей.

Ціною за блок, яка становила приблизно один вей, ефективно `була безкоштовною`, як повідомив генеральний директор Blocknative Метт Катлер газеті Blockworks в текстовому повідомленні. `Але поточна базова плата за блок виміряна в гейвах, і це далеко не безкоштовно`.

Написи - які знову набирають популярності в біткоїні в останні місяці - створюють недорогий спосіб вбудовування мистецтва або майбутніх токенів на блокчейн. У випадку BlobScriptions на блоках зараз робляться низка зображень і токенів.

Але важливо враховувати, що дані про блоки зберігаються вузлами Ethereum приблизно 18 днів, щоб дозволити слоям-2 перевіряти транзакції. Таким чином, після 18 днів BlobScriptions зникнуть з Ethereum. Проте BlobScriptions будуть все ще збережені в індексаторі для протоколу Ethscriptions, співзасновник Том Леман повідомив на Х.

Леман розповів Blockworks, що його ціль у використанні блоків для надписів - дати людям можливість обходити використання дорогих смарт-контрактів для зберігання даних.

`Ми створили Blobscriptions, щоб дозволити звичайним людям - не лише великим слоям-2 - скористатися блоками EIP-4844`, - сказав Леман в особистому повідомленні.

Також Ethereum побачив збільшення пропущених слотів у середу після обіду, хоча серед дослідників були розбіжності щодо того, чи пропускаються слоти через надписи на блоках, чи через щось інше.

У будь-якому випадку надписи на блоках можуть уповільнити низькопланову обіцяну країну слоїв-2, в яких вони жили протягом останніх двох тижнів.

`Чи це ефемерний хобі або поведінка, що залишиться? Час покаже`, - написав Катлер.

Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Ethereum достигла отметки $2,500, возможен рост до $2,550. Приоритет на боковике $2,480. MACD снижается, RSI повышается. Поддержка на уровне $2,385, сопротивление на $2,500. 📈🚀
Просмотреть
Разделение обновления Pectra на две фазы помогло Эфириуму вырасти на 6%
Разделение обновления Pectra на две фазы помогло Эфириуму вырасти на 6%
Эфириум растет на 6% после решения разделить обновление Pectra на две фазы в 2025 году. Ожидается улучшение опыта использования кошелька и улучшение работы Ethereum Virtual Machine. Важно преодолеть сопротивление в $2,595. 🚀📈
Просмотреть
Эфириум: предстоит ли ралли до $2,800?
Эфириум: предстоит ли ралли до $2,800?
Эфириум (ETH) нацелен на $2,800. Киты накапливают ETH, торговый объем растет, цена растет на 6%. Технический анализ предвещает рост до $2,800. Буллиш настроение трейдеров. 🚀📈
Просмотреть
Виталик Бутерин продает Ethereum во время роста цен
Виталик Бутерин продает Ethereum во время роста цен
📉 Виталик Бутерин снова выводит миллионы долларов из Ethereum, несмотря на свои прогнозы. Вопрос: что дальше? 🤔 #ETH #Бутерин
Просмотреть