Протокол Hedgehog для асинхронних біткойн-платежів другого рівня

Протокол Hedgehog для асинхронних біткойн-платежів другого рівня

Сьогодні фріланс-розробник, спеціалізується на Bitcoin та Lightning Network, Super Testnet, представив свою останню інвенцію, Hedgehog, протокол для асинхронних біткойн-платежів другого рівня.

`Це протокол, схожий на Lightning Network,` - заявив Super Testnet. `Це другий рівень для біткойн-платежів, але, на відміну від Lightning Network, обидві сторони не повинні бути онлайн, це асинхронно. Одна сторона може відправити гроші іншій, якщо вони офлайн.`

Однією з особливостей каналів Hedgehog є їх простота порівняно з каналами lightning, за даними Github проекту. Оновлення стану у каналах Hedgehog потребує лише пропозиції відправника, яку отримувач може прийняти у будь-який зручний для нього момент. Ця асинхронна природа дозволяє більшу гнучкість та ефективність у обробці платежів.

Протокол працює за допомогою використання примітиву в Bitcoin script, відомого як `відкликаючі з`єднувачі`. Ці з`єднувачі побудовані на двох ще примітивніших компонентах: відкликаючих скриптах і вихідних з`єднувачів. Відкликаючі скрипти дозволяють будь-якій стороні відкликати транзакцію після певного проміжку часу, додаючи додатковий рівень захисту та контролю. Вихідні з`єднувачі дозволяють вам сконструювати наперед підписану транзакцію, яка витрачає окремий UTXO поряд з вихідним з`єднувачем, що дозволяє недійсність транзакції, залежно від того, чи витрачено сам вихідний з`єднувач.

Для того, щоб пояснити, як працюють канали Hedgehog, розгляньмо ситуацію, де Еліс відкриває канал з Бобом, відправляючи певну кількість біткойнів на адресу мультісіг. Використовуючи відкликаючі з`єднувачі, Еліс може відправляти офлайн-платежі до Боба. Ці платежі вбудовані в текст, схожий на чек, і можуть бути відправлені за допомогою електронної пошти або інших способів зв`язку.

Коли Боб входить в онлайн, він може прийняти або відхилити платіж. Якщо він приймає, він може підписати та транслювати транзакцію для оновлення балансу каналу. Якщо він відхиляє, він може запропонувати альтернативну транзакцію для розгляду Еліс.

Однією з потенційних проблем, яку Hedgehog повинен вирішити, є, наприклад, якщо одна сторона відправляє гроші своєму контрагентові, вони втрачають можливість примусового закриття каналу, оскільки у них немає підпису іншої сторони. Протокол надає умовний механізм відкликання. Цей механізм має на меті дозволити відправнику відкликати попередній стан умовно, надаючи обом сторонам певний проміжок часу для перегляду транзакції, якщо потрібно.

Додатково, Hedgehog вирішує проблему коштів, які застрягають на адресі мультісіг, якщо одна сторона стає постійно недоступною. Включаючи умови тимчасового блокування у скрипт, протокол може гарантувати, що кошти все ще можна буде отримати після певного часу, навіть якщо одна сторона не може надати свого підпису.

Super Testnet повідомив, що він має ідею, як використовувати канали Hedgehog для створення федерованого CoinPool, який він назвав Burrow. Ті, хто зацікавлені у цьому, можуть дізнатися більше про це тут.

ТОП-5 элитных платформ Airdrop: Airdropbob, Starknet, ICO Drops, LayerZero, zkSync
ТОП-5 элитных платформ Airdrop: Airdropbob, Starknet, ICO Drops, LayerZero, zkSync
Обзор: Airdropbob, Starknet, ICO Drops, LayerZero, zkSync - ведущие платформы с высоким потенциалом Airdrop.🌟🚀 Лучшие решения для инвесторов и энтузиастов криптовалют.
Просмотреть
Новое партнерство Nimble Network и Artela: инновации в области искусственного интеллекта
Новое партнерство Nimble Network и Artela: инновации в области искусственного интеллекта
Nimble Network и Artela объявили партнерство для развития искусственного интеллекта и блокчейна. Nimble Network предлагает платформу для создания и продажи AI агентов. Artela использует технологию EVM++ для создания гибких dApps. Партнерство усилит взаимодействие AI агентов с блокчейном Artela, открывая новые возможности для разработчиков и пользователей. 🚀🤖 #Nimble #Artela #партнерство
Просмотреть
Влияние сети Regulated Liability Network на финансы Великобритании
Влияние сети Regulated Liability Network на финансы Великобритании
RLN меняет финансы Великобритании, снижает мошенничество и обеспечивает инновации, интегрируя блокчейн. Поддерживает ЦБЦД и токенизированные активы. RLN - шаг к долгосрочным инновациям в банковской сфере. 🔗💰🇬🇧
Просмотреть
Google Cloud представил сервис Blockchain RPC для упрощения разработки Web3
Google Cloud представил сервис Blockchain RPC для упрощения разработки Web3
Google Cloud представил сервис Blockchain RPC, совместимый с Ethereum, упрощая разработку web3. Сервис обеспечивает масштабируемость и поддержку других цепочек. 🔗🌐
Просмотреть