США ввели санкції проти криптокомпаній: основні деталі

США ввели санкції проти криптокомпаній: основні деталі

США оголосили про нову хвилю санкцій, включаючи деякі компанії криптовалюти

Міністерство фінансів США ввело санкції проти кількох російських фінансових та технологічних учасників, включаючи блокчейн-компанію Atomyze, за їхню роль у розробці або наданні послуг у криптовалютах з метою ухилення від санкцій проти Росії, пов`язаних з війною на Україні.

Офіс з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) визначив 13 суб`єктів та двох осіб у новому етапі санкцій. Ці санкції спрямовані на основну фінансову інфраструктуру Росії, щоб запобігти використанню Росією міжнародної фінансової системи для досягнення своїх воєнних цілей в Україні.

П`ять з цих суб`єктів були визначені OFAC, оскільки вони є у власності або під контролем осіб, що під санкціями. Серед компаній, на які були спрямовані санкції, була фінтех-компанія Atomyze, контрольована санкціонованим російським мільярдером Володимиром Потаніним інвестиційною групою Interros Holding.

Atomyze була наказана за свою роботу з токенізації дорогоцінних металів та діамантів для російських компаній та за співпрацю з санкціонованими російськими банками Росбанком та Совкомбанком. Atomyze отримала першу у Росії державну ліцензію на випуск та обмін цифровими фінансовими активами в лютому 2022 року, всього за три тижні до того, як російські сили вторглися на Україну. У липні 2022 року Atomyze запустила перший цифровий токен, підтриманий паладієм, виробленим Норільським комбінатом, також контрольованим Потаніним.

Інші компанії, які потрапили до списку осіб, на яких поширюються спеціальні санкції OFAC, включають фінтех-компанію Lighthouse, яка у червні 2022 року закрила першу сделку з російським цифровим активом, підтриманим грішми. Міністерство фінансів зазначило, що Lighthouse співпрацювала з санкціонованим центральним банком Росії та головними санкціонованими учасниками ринку ВТБ та Сбербанком.

Інші фінтех-компанії, які піддаються санкціям OFAC, включають B-Crypto, Masterchain та Veb3 Technology. Санкції загалом забороняють операції у доларах США компаніям, що підлягають санкціям, та в американській фінансовій системі.

Це не інвестиційні поради.

Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть