SEC проти Ethereum: регулятивна невизначеність

SEC проти Ethereum: регулятивна невизначеність

SEC v. Ethereum: Що очікувати та чому це важливо для криптовалютного ринку

Що відбувається

Комісія з цінних паперів та бірж (SEC) посилює зусилля для класифікації Ethereum як цінний папір, видаючи субпоени компаніям, які мають стосунки з Ethereum Foundation. Цей крок ставить під сумнів затвердження Ethereum ETF, на тлі останнього затвердження SEC Bitcoin ETF.

Якщо Ethereum буде класифіковано як цінний папір, він може стикнутися з жорсткими регулятивними умовами торгівлі. Це може включати збільшення паперової роботи та обмеження на купівлю та продаж Ethereum для роздрібних трейдерів у США. Крім того, компаніям, які мають стосунки з Ethereum, може бути потрібно дотримуватися регуляцій, схожих на ті, що регулюють акції та облігації, що потенційно може ускладнити їхню діяльність.

Перехід Ethereum до моделі доказу праці в 2022 році спонукав до уваги SEC, незважаючи на попередні заяви, що стверджували подібність Ethereum до товарів. Результати розслідування можуть вплинути на регулятивний статус Ethereum та процес затвердження ETF Ether, додаючи невизначеність у криптовалютну галузь.

Розслідування SEC щодо Ethereum включає компанії, які були субпоеновані для надання документів та фінансових записів щодо їхніх взаємодій з Ethereum Foundation, відповідальної за управління та розвиток блокчейн Ethereum.

Розслідування набрало популярності після переходу Ethereum до моделі управління `доказом праці` у вересні 2022 року, що спонукало SEC переосмислити класифікацію Ethereum як цінного паперу. Цей відхід від енергоефективної моделі Bitcoin надав новий привід для уваги SEC.

Позиція SEC

Під керівництвом Гері Генслера SEC сигналізувала про більш широкий регуляторний підхід до криптовалют, зокрема тих, які використовують моделі доказу праці. Однак схвалення Ethereum для ETF, що відстежують ф`ючерси Ether, Комісією з товарів та ф`ючерсів (CFTC) додало складності до його регулятивного статусу.

Незважаючи на те, що CFTC вважає Ether товаром, розслідування SEC щодо статусу безпеки Ethereum призвело до розмов та невизначеності в криптовалютній галузі. Потенційне оголошення Ethereum цінним папером може подальшим ускладнити процес затвердження ETF Ether та породити питання щодо нагляду CFTC за ринками ф`ючерсів на Ether.

Генслер вказав, що перехід Ethereum до механізму `доказу праці`, де власники монет заробляють винагороду, ставив би Ether під призначенням регулятивних заходів з цінних паперів. Ця зміна від попереднього методу `доказу роботи`, використованого Ethereum, нагадувала суттєву зміну в тому, як працює блокчейн.

Чому це важливо

Хоча юридичний статус Ethereum довгий час був неоднозначним, останні події свідчать про тиск SEC на класифікацію його як цінний папір. Це протистоїть попереднім заявам, що його Ethereum дуже нагадує товари, а не цінні папери. 22 березня SEC подовжила термін до 30 травня для прийняття рішення щодо Ethereum Futures Trust ETF від Grayscale.

Якщо Ethereum буде визнаний цінним папером, він може потрапити під жорсткі торгові регуляції, що ставить виклики перед інвесторами та біржами. Вилучення Ethereum з бірж та вплив на проекти, побудовані на його блокчейні, є серйозною проблемою. Використання зареєстрованого цінного паперу для щоденних транзакцій, таких як сплата комісії за газ, було б непрактичним.

Реакція криптовалютної галузі

Голова Ripple Бред Гарлінгхаус впевнений, що SEC програє у справі:

SEC розпочала сварки з галуззю та жорстоко втрачає в судах. Тепер вони воюють з колегами регуляторами, такими як CFTC, та відстають від міжнародних партнерів. Коли SEC усвідомить, що вони програють у війні проти ETH так само, як вони програли проти XRP?

Генеральний юрист Coinbase Пол Гревал зауважив, що статус ETH як товару давно встановлено:

У SEC немає вагомої причини відхилити заявки на ETH ETP. І ми сподіваємося, що вони не спробують вигадати щось, питаючи про давно встановлений регуляторний статус ETН, який SEC неодноразово підтримувала. Так не працює закон. Американці заслуговують кращого.

Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Ethereum достигла отметки $2,500, возможен рост до $2,550. Приоритет на боковике $2,480. MACD снижается, RSI повышается. Поддержка на уровне $2,385, сопротивление на $2,500. 📈🚀
Просмотреть
Разделение обновления Pectra на две фазы помогло Эфириуму вырасти на 6%
Разделение обновления Pectra на две фазы помогло Эфириуму вырасти на 6%
Эфириум растет на 6% после решения разделить обновление Pectra на две фазы в 2025 году. Ожидается улучшение опыта использования кошелька и улучшение работы Ethereum Virtual Machine. Важно преодолеть сопротивление в $2,595. 🚀📈
Просмотреть
Эфириум: предстоит ли ралли до $2,800?
Эфириум: предстоит ли ралли до $2,800?
Эфириум (ETH) нацелен на $2,800. Киты накапливают ETH, торговый объем растет, цена растет на 6%. Технический анализ предвещает рост до $2,800. Буллиш настроение трейдеров. 🚀📈
Просмотреть
Виталик Бутерин продает Ethereum во время роста цен
Виталик Бутерин продает Ethereum во время роста цен
📉 Виталик Бутерин снова выводит миллионы долларов из Ethereum, несмотря на свои прогнозы. Вопрос: что дальше? 🤔 #ETH #Бутерин
Просмотреть