Spot bitcoin ETF - нова можливість для короткострокових угод

Spot bitcoin ETF - нова можливість для короткострокових угод

Spot bitcoin ETFs можуть збільшити короткострокові угоди від традиційних ринкових учасників, каже аналітик

Здатність традиційних ринкових учасників здійснювати значні короткострокові угоди з біткоїном була `значно підсилена` завдяки схваленню spot bitcoin ETF, зафіксовує аналітик.

Spot bitcoin ETF, подібно до акції, можна продавати коротко, що дає інвесторам можливість отримати прибуток від очікуваного зниження цін, продавши запозичені ETF-паї. Процес продажу короткої позиції ETF передбачає запозичення паїв від брокера, продаж їх за поточною ринковою ціною та пізніше їх викуп за нижчою ціною, щоб повернути їх взичину.

`Ця збільшена можливість безпечно продавати коротко біткоїн традиційними ринковими учасниками пов`язана частково з тим, що сприйняття ризику з позикових паїв та застава, що надається для їх підтримки, тепер нижча в думках цих ринкових учасників, на відміну від співпраці з нерегульованими криптокредиторами CeFi,` - повідомив криптодеривативний трейдер Гордон Грант The Block.

Грант наголошує, що традиційні ринкові трейдери можуть розпізнавати важливість запозичення паїв нових фондів spot bitcoin ETF для продажу їх короткої позиції, `або відкрито, або як механізм забезпечення опцій`. Знижений контрагентський ризик може стимулювати активність.

Грант додає, що тепер є потенціал для появи функціональних `repo` ринків для фондів spot bitcoin ETF зі стороною верхнього рівня на ринку акцій. Цей розвиток може сприяти утворенню сприятливого сприйняття серед ринкових учасників, що зменшує контрагентський ризик при залученні до механізмів позичання та позицій, які використовуються для коротких позицій.

`Фактично, в той час, як раніше вам доводилося відчувати себе комфортною з кредитним ризиком вибраного столу CeFi, що, очевидно, не завершувалося добре у багатьох випадках, приход spot bitcoin ETF викликатиме помітне зменшення контрагентського ризику, оскільки буде можливість отримати коротку позицію на біткоїн іншим способом, аніж через позику та продаж фактичного токена, торгівлю на нерегульованих офшорних біржах або доступ до рахунку з торгівлі товарними ф`ючерсами за фінансовим посередництвом,` - каже Грант.

Грант далі пояснює, що трейдери, які шукають пасивних доходів, можуть видаємствувати паї ETF за регулюванням визначеною ринковою процентною ставкою. `Трейдери в такому разі можуть легко запозичувати ETF і продавати його з набагато меншою сприйняттям контрагентського ризику, оскільки вони мають справу з зареєстрованим брокером-дилером або прайм-брокером у США, - додає Грант.

Однак, Грант зауважує, що позичання та продаж паїв є звичайною частиною здорових та ефективно працюючих ринків активів. `Це також необхідно для додаткових розглядів, таких як торгівля опціонами, структуровані продукти, використання деривативних фінансових інструментів і багато іншого,` - додає він.

Арбітражні можливості після короткострокової угоди з ETF Якщо на ринку відзначається надмірна подання паїв ETF через збільшений продаж, ринкова ціна ETF може впасти нижче чистої активної вартості. Ця ситуація може представляти можливість для арбітражу для ринкових учасників, які можуть купити недооцінені паї ETF, викупити їх у емітента ETF на фактичні біткоїни, а потім продати отримані біткоїни на ринку спот.

Вівторок став третім днем торгівлі ринком spot bitcoin ETF, а фонди, що пропонуються Grayscale, BlackRock та Fidelity є очевидними лідерами серед 11 фондів, що знаходяться на торгуванні в даний час.

Растущая корреляция биткоина с S&P 500
Растущая корреляция биткоина с S&P 500
Биткоин и S&P 500 демонстрируют растущую корреляцию, вызванную входом институциональных игроков и снижением ставок ФРС. Биткоин превзошел большинство альткоинов, достигнув $63,000. Ожидается увеличение корреляции из-за ETF и снижения ставок. 🔗📈🚀
Просмотреть
Рост биткойна: $65 тыс. в фокусе быков
Рост биткойна: $65 тыс. в фокусе быков
Цена биткойна преодолевает сопротивление и нацеливается на $65 тыс. Быки поднимают цену, сформировав восходящий тренд. Технические индикаторы в сторону роста. 🚀💰
Просмотреть
Рейтинги правительств по биткойну: США в лидерах
Рейтинги правительств по биткойну: США в лидерах
🔝🌍 США лидируют с $12.16 млрд биткойнов, Великобритания, Бутан и Сальвадор следующие. США активны, Великобритания пассивна, Бутан и Сальвадор часто проводят транзакции. Каждое правительство имеет уникальный подход к управлению своими крипто-активами.
Просмотреть
Криптовалютный рынок: выход из медвежьей фазы?
Криптовалютный рынок: выход из медвежьей фазы?
Аналитик Джейми Кутс считает, что криптовалютный рынок близок к завершению медвежьего тренда. Уровень Bitcoin в $63 000 может быть сигналом возможного бычьего ралли. Подъем индекса сезона альткоинов и активность смарт-контрактов также указывают на оптимизм. 📈🐂
Просмотреть