Наслідки володіння MicroStrategy майже 2% біткоїнів

Наслідки володіння MicroStrategy майже 2% біткоїнів

MicroStrategy володіє майже 2% усіх обігових біткоїнів — і що далі?

Біткоїн відомий своєю закодованою межею на кількість активу, яка може бути добута в майбутньому — всього 21 000 000 монет. На момент публікації, більше 19,6 мільйонів з цих 21 мільйона біткоїнів вже були добуті, що означає, що 93% усіх біткоїнів, які коли-небудь будуть вироблені, вже були.

Хоча неможливо точно визначити, скільки біткоїнів було втрачено — оцінки коливаються від 20% до практично 40% — ці втрачені монети відіграють важливу роль у визначенні того, наскільки поширена та рівномірно розподілена власність над валютою. У цьому сенсі те, що корисно для Майкла Сейлора та MicroStrategy, може бути не корисним для децентралізованого протоколу.

Згідно з останнім 8K для MicroStrategy, компанія володіє 214 246 біткоїнами. У підсумку це означає, що одна компанія контролює між 1,3% і 1,8% усіх біткоїнів, які можуть бути переміщені.

  • MicroStrategy планує продати акції на суму $ 750 млн, ймовірно, щоб купити ще біткоїн

Читати далі: MicroStrategy намічає продаж біткоїнів під час розродження акцій Застереження для MicroStrategy, а не для біткоїну. Хоча не варто уявляти світ, в якому MicroStrategy продовжує купувати якомога більше біткоїнів протягом десятиліть, завдаючи шкоду децентралізованій природі біткоїну та надаючи монополістичну владу над протоколом, набагато ймовірніше, що купівельний шлях Сейлора завершиться тим, що завдасть шкоду MicroStrategy та, можливо, біткоїну.

Це через те, що загортати будь-який ринок, хоча й може бути прибутковим на початку, потрібно розчитувати відмітати. Коли цей розкрутка відбудеться, настане руйнування.

У минулому столітті було кілька випадків, коли ринки сировини були загорнуті окремими особами. Цим людям ніколи не вдалося утримувати ринки і підвищувати ціни, і майже всі потрапили в погану славу.

  • Одним з таких прикладів є Сумітомська мідна справа, коли Ясуо Хаманака та Р. Девід Кемпбелл придумали схему, щоб підвищити ціни на мідь, створюючи штучний попит. Хоча ціна міді залишалася високою протягом років, після того, як дует був покараний регуляторами за їхню безладність, ринки міді рухнули та залишалися низькими протягом майже десятиріччя.
  • Ще одним відомим прикладом загортання ринку був `Четверг зі сріблом`. У 1980 році брати Ханти змогли успішно контролювати приблизно третину усіх вільно торгових ринків срібла — поки ціна не впала нижче їхніх вимог щодо маржі та їх не ліквідували. Це призвело до банкрутства братів і знищення ціни на срібло, яка ніколи не досягала тих висот.

Звісно, Сейлор та MicroStrategy не контролюють ніде близько 33% ринку, як контролювали брати Ханти, але можна сказати, що чим більше ви використовуєте плече, тим більше вам потрібно, щоб ціна залишалася на високому рівні. Крім того, чим більше ви володієте не дуже ринковим активом, тим важче стає вам позиціонувати себе та вашу компанію, щоб вийти на прибуток та бути на правильному боці закону.

Але, можливо, на цей раз все буде по-іншому.

Биткоин: возвращение к $65,000
Биткоин: возвращение к $65,000
Биткоин возобновил рост, достигнув $64,200. Ожидается достижение $65,000, возможен возврат к $70,000. Технические уровни: сопротивление - $70,000, поддержка - $50,000. В текущий момент цена - $63,707. 🚀📈
Просмотреть
Древние траты биткоинов: анализ 48 блоков 2009 года.
Древние траты биткоинов: анализ 48 блоков 2009 года.
🔍📰 Активация древних кошельков Bitcoin 2009 года привлекла внимание, сумма 2400 BTC на $141 млн была потрачена, вызывая интерес у криптосообщества. 🤔💰🔗
Просмотреть
Высокие уровни FOMO и остановка ралли биткойна
Высокие уровни FOMO и остановка ралли биткойна
Высокие уровни FOMO предвещают возможную остановку ралли биткойна после достижения отметки $64K. Социальные метрики говорят о возможной коррекции на фоне спекуляций вокруг действий ФРС. После краткосрочного роста до $64K, биткойн вернулся к $63K. Рынок готовится к возможному откату из-за высоких уровней FOMO.📉🔍
Просмотреть
Биткоин и золото: причины роста
Биткоин и золото: причины роста
🔥 Биткоин и золото растут благодаря увеличению ликвидности, расширению балансов центральных банков и снижению ставок ФРС. Оба актива достигли новых рекордов, подтверждая свою прибыльность в текущей экономической ситуации. 💰📈🌟
Просмотреть