Grayscale розглядає запуск ETF на Ethereum з можливістю стейкання

Grayscale розглядає запуск ETF на Ethereum з можливістю стейкання

Grayscale додає ETH Staking до своєї заявки на Ethereum ETF

Grayscale аргументує переваги можливості `стейкання Ethereum, утримуваного від імени Trust`, у новому поданні до SEC вчора. Фірма сподівається конвертувати свій Grayscale Ethereum Trust (ETHE) в ETF з Ethereum, так само, як вона зробила це зі своїм Grayscale Bitcoin Trust в січні.

Пропозиція, яка з`явилася вчора в попередньому повідомленні про випуск акцій, визначає чотири пропозиції, спрямовані на конвертацію Grayscale Ethereum Trust (ETHE) в ETF. Окрім використання акцій, що підкріплюють ETH для участі в стейканні через протокол Proof-of-Stake, фірма також намагається надати авторизованим учасникам можливість створювати та викупати акції, дозволяти Grayscale проводити щоденну оцінку своїх комісій замість щомісячно, та запрошувати третього кастодія, який міг би створювати та викупати акції з великого рахунку.

Брокери використовують великі рахунки для об`єднання коштів та виконання угод від імені своїх клієнтів. Проте, оскільки рахунок не належить жодному конкретному клієнту, він приховує ідентичність інвестора.

Майкл Соненшайн, CEO Grayscale, висловив оптимізм стосовно внесених змін, стверджуючи, що вони спрямовані на модернізацію та спрощення долей ETHE для акціонерів. Цей крок відбиває подібну заявку від Fidelity Investments, сигналізуючи про зростаючий інтерес до ETF на основі Ethereum з можливістю стейкання.

`Як компенсацію за будь-яку стейк-активність, в яку фонд може залучитися, фонд отримає певні мережні винагороди у вигляді етерових токенів, які можуть бути визнані доходом фонду за надані послуги`, написала Fidelity в поправці, поданій на минулому тижні.

Проте, майбутнє ETF з Ethereum виглядає малоперспективним, оскільки аналітики ETF Bloomberg передбачають, що Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США може відхилити всі подані заявки. Цей скептицизм підкріплений відмінною класифікацією цифрових активів SEC, де голова Гері Генслер ідентифікував Bitcoin як єдиний товар, залишаючи статус Ethereum неоднозначним.

Спільнота криптовалют залишається сподівальною, оскільки схвалення ETF на Ethereum може потенційно повторити позитивний ринковий вплив, помічений з Bitcoin ETF, незважаючи на регуляторні перешкоди.

Чи буде ETF чи ні, ціна Ethereum сьогодні має проблеми з отриманням якої-небудь позиції. На момент написання, Ethereum торгується за $3,283.72— зростанням на 1.6% від вчора та падінням на 19% в порівнянні з цим самим часом минулого тижня, за даними CoinGecko.

Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Ethereum достигла отметки $2,500, возможен рост до $2,550. Приоритет на боковике $2,480. MACD снижается, RSI повышается. Поддержка на уровне $2,385, сопротивление на $2,500. 📈🚀
Просмотреть
Разделение обновления Pectra на две фазы помогло Эфириуму вырасти на 6%
Разделение обновления Pectra на две фазы помогло Эфириуму вырасти на 6%
Эфириум растет на 6% после решения разделить обновление Pectra на две фазы в 2025 году. Ожидается улучшение опыта использования кошелька и улучшение работы Ethereum Virtual Machine. Важно преодолеть сопротивление в $2,595. 🚀📈
Просмотреть
Эфириум: предстоит ли ралли до $2,800?
Эфириум: предстоит ли ралли до $2,800?
Эфириум (ETH) нацелен на $2,800. Киты накапливают ETH, торговый объем растет, цена растет на 6%. Технический анализ предвещает рост до $2,800. Буллиш настроение трейдеров. 🚀📈
Просмотреть
Виталик Бутерин продает Ethereum во время роста цен
Виталик Бутерин продает Ethereum во время роста цен
📉 Виталик Бутерин снова выводит миллионы долларов из Ethereum, несмотря на свои прогнозы. Вопрос: что дальше? 🤔 #ETH #Бутерин
Просмотреть