Arbitrum активує оновлення Atlas для зниження комісій

Arbitrum активує оновлення Atlas для зниження комісій

Arbitrum активує оновлення Atlas, готується до додаткового зниження комісій 18 березня.

Очікується, що останнє оновлення значно зменшить витрати на транзакції та розблокує нові використання.

Offchain Labs, основний розробник за Arbitrum, оголосив успішну активацію оновлення ArbOS 20, відомого як `Атлас`, на мережі Arbitrum. Оновлення надає підтримку Ethereum Dencun з впровадженням `blobs` для досягнення ефективної обробки даних за зменшених витрат. Тепер, коли оновлення Атлас операційне, Arbitrum готується знизити виконавчі транзакційні витрати 18 березня. Blobs вже приземлилися на Arbitrum! 💙

⛽ Додаткові зниження виконавчої плата газу для Arbitrum One будуть активовані 18 березня.

Детальніша інформація нижче 👇 https://t.co/amVT5EnQWE

Початково Атлас спрямований на зниження плати за публікацію на рівні 1 (L1) через EIP-4844, з подальшими зниженнями комісій наступного тижня. За словами Arbitrum, Атлас має знизити витрати на рівні 1 за стисканий байт з 32 гвей до нуля та знизити базову плату за рівнем 2 (L2) з 0,1 гвей до 0,01 гвей. У результаті цих змін додатки Arbitrum One повинні мати можливість скористатися новою ціновою структурою без необхідності внесення будь-яких змін. ArbOS Atlas також вводить значні зниження інших витрат для Arbitrum One та очікується, що воно буде активовано до 18 березня:

1️⃣ Плата за рівнем 1. Знизити плату за стисканий байт з 32 гвей до 0.

2️⃣ Базова плата за рівнем 2. Знизити мінімальну плату з 0,1 гвей до 0,01 гвей.

Додатково, ланцюжки Rollup рівня 3, побудовані на основі Arbitrum One, автоматично побачать зниження витрат, в той час як самоуправляються ланцюжки Rollup Orbit L2 будуть спонукані до використання ArbOS Atlas та активації публікації blobs щоб зібрати ті ж вигоди.

Як відзначено Offchain Labs, постачальники ArbOS RaaS (Rollups-as-a-Service), такі як Altlayer, Caldera, Conduit та Gelato, зобов`язались оновити існуючі ланцюжки Orbit для підтримки оновлення Атлас та оновлення Ethereum Dencun.

Оновлення Атлас також приводить Arbitrum у відповідність з вимогами безпеки EVM через підтримку EIP-6780. За словами Offchain Labs, це закладає основу для майбутніх вдосконалень EVM.

Стивен Голдфедер, генеральний директор та співзасновник Offchain Labs, вважає, що оновлення Атлас відкриє більше використань для криптоспільноти.

“Ми раді бачити, що Arbitrum DAO проголосував за оновлення до ArbOS Atlas, що принесе значні вигоди спільноті у вигляді покращеної цінової політики транзакцій. Це конкретне оновлення сильно збігається з нашою місією продовжувати масштабування Ethereum, щоб воно було більш придатним для мас та нативної криптоспільноти,” - сказав Голдфедер.

Оптимізуючи витрати на транзакції, Атлас дозволить використання, які раніше вважалися непрактичними, такі як геймінг, SocialFi та обмінні платформи DeFi, відзначило Offchain Labs.

Оновлення Dencun Ethereum, яке стартувало під кінець тижня, має знизити плату за газ на L2 блокчейнах, що збільшить прийняття екосистеми Ethereum. Однак миттєві зниження комісій не гарантовані, оскільки команди за цими проектами повинні оновити свою архітектуру для пристосування до нового стандарту.

ТОП-5 элитных платформ Airdrop: Airdropbob, Starknet, ICO Drops, LayerZero, zkSync
ТОП-5 элитных платформ Airdrop: Airdropbob, Starknet, ICO Drops, LayerZero, zkSync
Обзор: Airdropbob, Starknet, ICO Drops, LayerZero, zkSync - ведущие платформы с высоким потенциалом Airdrop.🌟🚀 Лучшие решения для инвесторов и энтузиастов криптовалют.
Просмотреть
Новое партнерство Nimble Network и Artela: инновации в области искусственного интеллекта
Новое партнерство Nimble Network и Artela: инновации в области искусственного интеллекта
Nimble Network и Artela объявили партнерство для развития искусственного интеллекта и блокчейна. Nimble Network предлагает платформу для создания и продажи AI агентов. Artela использует технологию EVM++ для создания гибких dApps. Партнерство усилит взаимодействие AI агентов с блокчейном Artela, открывая новые возможности для разработчиков и пользователей. 🚀🤖 #Nimble #Artela #партнерство
Просмотреть
Влияние сети Regulated Liability Network на финансы Великобритании
Влияние сети Regulated Liability Network на финансы Великобритании
RLN меняет финансы Великобритании, снижает мошенничество и обеспечивает инновации, интегрируя блокчейн. Поддерживает ЦБЦД и токенизированные активы. RLN - шаг к долгосрочным инновациям в банковской сфере. 🔗💰🇬🇧
Просмотреть
Google Cloud представил сервис Blockchain RPC для упрощения разработки Web3
Google Cloud представил сервис Blockchain RPC для упрощения разработки Web3
Google Cloud представил сервис Blockchain RPC, совместимый с Ethereum, упрощая разработку web3. Сервис обеспечивает масштабируемость и поддержку других цепочек. 🔗🌐
Просмотреть