Зростаючий інституційний інтерес до Bitcoin: стан та майбутність

Зростаючий інституційний інтерес до Bitcoin: стан та майбутність

Інституційний інтерес до Bitcoin зростає, але майбутнє ухвалення може перешкодити

Інституційний інтерес до Bitcoin та інших цифрових активів був очевидний в попередні роки. Однак експерти галузі вважають, що інвестори переймають відроджений інтерес до Bitcoin (BTC) після схвалення 11 американських біржових фондів із спот Bitcoin (ETF).

Девід Лаван, керівник досліджень в FalconX - інституційному криптоброкері, розповів Cryptonews, що збільшення інституційного інтересу до цифрових активів стало очевидним на підставі останніх даних.

«З середини минулого року, коли Blackrock подав заявку на спот Bitcoin ETF і затвердження почало виглядати як реальна можливість, бесіда про інституційний інтерес стала змінювати напрямок», - сказав Лаван. «З винятковим виконанням спот Bitcoin ETF інтерес швидко зростав».

За словами Лавана, один з кращих способів виміряти прийом великими інституційними інвесторами США є порівняння відкритого інтересу з основою - різницею між ф`ючерсами та спот цінами - на Чиказькій товарній біржі (CME).

«Наприклад, діаграма безпосередньо нижче показує інтерес ф`ючерсів за біржами», - сказав Лаван. «Друга діаграма показує основу CME як для Bitcoin, так і для Ethereum (ETH)».

Лаван вказав, що обидві діаграми свідчать про надзвичайний інтерес інституцій.

«CME обігнала перше місце у відкритому ціні майбутнього Bitcoin наприкінці минулого року, і з тих пір вона постійно збільшує свою частку», - сказав він. «Крім того, основа CME залишається високою, особливо для ф`ючерсів на Bitcoin».

Меттью Ніемерг, співзасновник платформи Layer-1 Aleph Zero, розповів Cryptonews, що Microstrategy випустила понад 800 мільйонів доларів позикових забезпечених конвертованих нот для покупки Bitcoin - це ще один приклад продовженого інституційного прийому цифрових активів. Інституційний інтерес піднімає ціну Bitcoin

Інституційний інтерес до Bitcoin може бути також причиною останнього рекордного підйому BTC.

«Звісно, це сприяє підйому ціни Bitcoin, що очевидно з припливом», - сказав Ніемерг. «Я передбачаю, що цей тренд буде продовжуватися, віддзеркалюючи траєкторію, яку ми бачимо з монетами - починаючи з BTC, потім ETH, і в подальшому охоплюючи всі інші активи».

Метт Балленсвейг, керівник мережі Go Network - цифрового рішення для вирішення питань майнових активів від BitGo - розповів Cryptonews, що зростання ціни Bitcoin може бути також пов`язане з недавнім підтримкою генерального директора Blackrock Ларрі Фінка.

«Фінк останнім часом є активним прибічником Bitcoin, який має місце в інституційних портфелях, і так само Fidelity зараз рекомендує множину різних портфелів на різних рівнях ризику, кожен зі складовою часткою цифрових активів», - сказав Баллеснвейг. «Ці рекомендації не можуть бути тут недооцінені, оскільки стосуються їх впливу на розподіл активів зі сторони хедж-фондів, пенсійних фондів, інвестиційних фондів та RIA».

Інституційний зріст може сповільнитися

Однак, хоча помітно, що інституційний інтерес до цифрових активів набирає обертів, експерти попереджають, що завданням залишається виклик в області криптовалют, які можуть сповільнити ухвалення .

Наприклад, Ніемерг вказав на те, що найбільшою перепоною для інституцій закупки цифрових активів є безпека та відповідність.

«Інституції потребують надійних заходів захисту від крадіжок через вразливості умовчання у розумних контрактах», - сказав він.

Ніемерг додав, що відсутність безпеки в межах платформ з розумними контрактами вже коштувала децентралізованому фінансовому (DeFi) сектору мільярди щорічно.

Останнім часом протокол DeFi Unizen став жертвою порушення безпеки, що призвело до втрати приблизно 2,1 мільйона доларів у кошти користувачів. Як повідомлялося раніше Cryptonews, хакер використовував вразливість зовнішнього виклику в контракті, заснованому на Ethereum, перетворюючи викрадені USDT на DAI.

Ніемерг вважає, що впровадження запобіжних заходів, страхування та необов’язкові функції конфіденційності на рівні протоколу можуть зменшити ці ризики, не посягаючи на відкритий та без дозволу характер DeFi. Такі впров...

Ніемерг підкреслив, що відповідність є так само важливою.

«Інституціям необхідно мати гарантію, що вони несвідомо взаємодіють з санкційними адресами або не порушують правила та регуляції», - сказав він.

Ніемерг також зауважив, що на рівні протоколу обов`язково провести перевірку клієнта (KYC) та запобігання відмиванню грошей (AML).

«Це дозволило б здійснювати торгівлю в межах регуляторних вимог із перевіреними контрагентами», - зауважив він.

Також регулятивна ясність стає все більш важливою, коли інституції починають пірнати в Bitcoin. Навіть із затвердженням спот Bitcoin ETF, є інші аспекти, що стосуються Bitcoin, які можуть створити певні турботи у майбутньому.

Наприклад, 11 березня президент США Джо Байден представив свою бюджетну пропозицію на 2025 рік. Пропозиція містить кілька положень, спрямованих на зміну криптовалютної індустрії, включаючи правило про миттєву продажу для цифрових активів.

Джонатан Бандер, керівник податкової стратегії в ExperityCPA, розповів Cryptonews, що запропонована реалізація правил миттєвих продажів у криптовалютній галузі має спровокувати глибоку трансформацію для інституційних інвесторів.

«Ці регуляції безперечно збільшуть тягар дотримання, вимагаючи ретельної уваги до відстеження операцій та, можливо, призведуть до зростання операційних витрат», - сказав Бандер. «Більше того, обмеження щодо використання податкових пільг може погіршити привабливість окремих торговельних стратегій, змушуючи інституції переглянути свої методи».

За словами Бандера, правило про миттєві продажі для цифрових активів може ускладнити доступність ринку, зменшити ліквідність та збільшити нестабільність на...

Проблеми масштабованості можуть вплинути на інституційне ухвалення криптоактивів

Додатково, Джон Лілік, виконавчий директор Фонду Telos, вважає, що масштабованість є основною викли...

Дані від Ycharts показують, що комісія за транзакцію на Bitcoin становила $ 8,075 12 березня.

Також варто зазначити, що вартість газових витрат на основній мережі Ethereum залишається високою, більше 72 гейвей відповідно до Ycharts. Для порівняння, середня обмінна операція коштувала б користувачам $ 86.15 на газові витрати, відповідно до даних Etherscan. Інституції приймуть Bitcoin через глобальний прогрес

Незважаючи на виклики, Балленсвейг зауважив, що прийом Bitcoin імовірно буде тривати для інституцій, особливо з урахуванням регуляторної ясності, яка відбувається в регіонах за межами США.

«Здається, що надходить лояльність до регулювання цифрових активів на всесвітньому рівні», - заявив він. «Це стало очевидним у випадку з Великою Британією, яка дозволяє Bitcoin-пов`язаним цінним паперам бути включеним у список фондової біржі, і Південна Корея розглядає можливість скасування заборони на спот-фонди Bitcoin, тож ми робимо кроки у правильному напрямку».

Підкреслюючи це, Лілік додав, що Гонконг стає все більш важливим для інституційного прийому цифрових активів.

«Недавно я мав можливість відвідати і провести час з моїм давнім товаришем з Ефіріуму, Лоуренсом Чу», - сказав Лілік. «Jeho

Биткоин: возвращение к $65,000
Биткоин: возвращение к $65,000
Биткоин возобновил рост, достигнув $64,200. Ожидается достижение $65,000, возможен возврат к $70,000. Технические уровни: сопротивление - $70,000, поддержка - $50,000. В текущий момент цена - $63,707. 🚀📈
Просмотреть
Древние траты биткоинов: анализ 48 блоков 2009 года.
Древние траты биткоинов: анализ 48 блоков 2009 года.
🔍📰 Активация древних кошельков Bitcoin 2009 года привлекла внимание, сумма 2400 BTC на $141 млн была потрачена, вызывая интерес у криптосообщества. 🤔💰🔗
Просмотреть
Высокие уровни FOMO и остановка ралли биткойна
Высокие уровни FOMO и остановка ралли биткойна
Высокие уровни FOMO предвещают возможную остановку ралли биткойна после достижения отметки $64K. Социальные метрики говорят о возможной коррекции на фоне спекуляций вокруг действий ФРС. После краткосрочного роста до $64K, биткойн вернулся к $63K. Рынок готовится к возможному откату из-за высоких уровней FOMO.📉🔍
Просмотреть
Биткоин и золото: причины роста
Биткоин и золото: причины роста
🔥 Биткоин и золото растут благодаря увеличению ликвидности, расширению балансов центральных банков и снижению ставок ФРС. Оба актива достигли новых рекордов, подтверждая свою прибыльность в текущей экономической ситуации. 💰📈🌟
Просмотреть