Інфляція у США та Bitcoin: невелике вплив на криптовалюту

Інфляція у США та Bitcoin: невелике вплив на криптовалюту

Зростання рівня інфляції у США не покарало Bitcoin

У лютому інфляційна ставка в США зросла до 3,2% з 3,1% у січні: проте ціна Bitcoin не постраждала від цього зростання.

Фактично, вчора, коли були оприлюднені дані, ціна BTC лише слабо змінилася, знизившись з $72,000 до $71,400, але потім негайно відновилася до $72,000.

Через кілька годин, однак, відбулася коротка корекція, яка привела до зниження нижче $69,000, але лише, щоб повернутися до $72,000 декілька годин пізніше.

Сьогодні ж встановлено новий історичний максимум понад $73,000.

Проблема інфляційної ставки в США: Bitcoin не постраждав Корекція ціни BTC Ліквідність Проблема інфляційної ставки в США: Bitcoin не постраждав

Факт полягає в тому, що хоча інфляція в США трохи зросла, є щонайменше два аспекти, які роблять це зростання непомітним.

Перший, тривіально, це дійсно мала значущість: +0,1% на річну інфляційну ставку.

Згідно з прогнозами, хоча більшість вважала, що вона буде підтверджена на рівні 3,1%, деякі вже передбачали невелике зростання до 3,2%. Тому вплив новин на фінансові ринки був мінімальним.

Але є інший аспект, що є ще важливішим.

Слід мати на увазі, що грошова політика Федеральної резервної системи, яка вже два роки намагається боротися з інфляцією, фактично спрямована головним чином на базову інфляцію, тобто інфляційну ставку без змін у цінах на їжу та енергоресурси.

Ну, у лютому 2024 річна базова інфляційна ставка натомість зменшилася з 3,9% до 3,8%.

Навіть якщо ринки очікували зниження до 3,7%, це все одно лише десята частина відсоткового пункту більше.

Більше того, навіть у випадку 3,8% базової інфляції, були ті, хто вже передбачив таку величину, тому ринки лише слабо здивовані.

Розглядаючи інші метрики, такі як Індекс долара, можна побачити, що зміни, викликані вчорашнім оприлюдненням цих даних, були мінімальними, і що стосовно Bitcoin вони були майже несуттєвими. Корекція ціни BTC

Слід зауважити, однак, що вчора, в годину після публікації даних про інфляцію у США за лютий, Індекс долара повільно зросла з 102,8 пункту до 103,1 пункту, і хоча це збільшення було дуже обмеженим, невдовзі почалася невелика корекція ціни Bitcoin.

Через сім годин Індекс долара повернувся до 102,9 пункту, а ціна Bitcoin, вже вище $71,000, також повернулася до $72,000.

Було тому дуже швидким та дуже непродовженим рухом, до такої міри, що він повністю вичерпався протягом ночі.

Варто зауважити, що падіння нижче $69,000 зупинилося далеко вище рівня ціни 10 березня, який тримався два дні.

Фактично, щоб бути точним, воно навіть не опустилося до рівнів 11 березня перед початком підйому вище $72,000, який на той момент був новим історичним максимумом.

Ймовірно, це була корекція, головним чином пов`язана з заборгованістю тих, хто отримав прибуток і не хотів пропустити можливість заробити на своїх прибутках. Після завершення цих операцій заборгованістю ціна BTC змогла продовжити зростання.

Ліквідність

Ринки не змінили свої прогнози щодо грошової політики Феду. Вони продовжують вважати зміну відсоткових ставок на 20 березня практично неможливою, а зниження в травні надзвичайно малоймовірним.

Однак вони переконані, що Фед може зробити перший невеликий відрізок в червні, незважаючи на трохи зростаючу інфляцію та падіння базової інфляції нижче очікуваного.

Зазвичай ціна Bitcoin реагує безпосередньо на зміни ліквідності на ринках, хоча в останні дні ця взаємозв`язок здається тимчасово роз`їднаним.

Биткоин и золото: причины роста
Биткоин и золото: причины роста
🔥 Биткоин и золото растут благодаря увеличению ликвидности, расширению балансов центральных банков и снижению ставок ФРС. Оба актива достигли новых рекордов, подтверждая свою прибыльность в текущей экономической ситуации. 💰📈🌟
Просмотреть
Прогноз цены на биткоин от Роберта Кийосаки
Прогноз цены на биткоин от Роберта Кийосаки
Роберт Кийосаки прогнозирует, что биткоин достигнет 1 миллиона долларов к 2023 году. Он также утверждает, что ИИ изменит мир денег. Кийосаки рекомендует инвестировать в биткоин и драгоценные металлы из-за национального долга США. Рост биткоина на 7,6% связан с сокращением процентной ставки Федеральной резервной системой. 📈💰 #биткоин #Кийосаки
Просмотреть
Преимущества биткойна для производителей кофе из Сальвадора
Преимущества биткойна для производителей кофе из Сальвадора
Сальвадорские производители кофе воспользоались биткойном для международных платежей, обеспечивая справедливые цены и устраняя посредников. Это стимулирует справедливую торговлю и эффективность сделок. 👏🌍 #биткойн #кофе #Сальвадор
Просмотреть
Влияние Федерального резерва на крипторынок
Влияние Федерального резерва на крипторынок
Федеральное резервное управление влияет на крипторынок. ETH/BTC достигла минимума, прогнозы на рост. XRP торгуется по $0.584, ожидается достижение $0.94. Инвесторы реагируют на изменения ФРС, положительная траектория цифровых активов 📉🚀
Просмотреть