Оновлення Ethereum Dencun: відкриття для інновацій

Оновлення Ethereum Dencun: відкриття для інновацій

Ось чому оновлення Ethereum Dencun є великою подією

Мережа Ethereum готується до значної трансформації за останнім оновленням програмного забезпечення, Dencun. Це оновлення, від 13 березня, повинно зменшити операційні витрати, особливо на мережах другого рівня. Такий розвиток може відкрити двері для вільного доступу, що може породити небачені інновації в екосистемі Ethereum, впливаючи на децентралізовані фінанси (DeFi), геймінг та багато інших застосувань.

Вплив оновлення Dencun на мережі другого рівня

Оновлення Dencun представляє собою суміш оновлень `Deneb` та `Cancun`, що представляє інноваційний спосіб зберігання даних в мережі Ethereum. Раніше мережі другого рівня, такі як відомі ланцюжки Arbitrum, Polygon та Base (від Coinbase Global Inc.), використовували Ethereum для зберігання даних.

Цей підхід, хоч і безпечний, призвів до значних витрат, пов`язаних із необмеженим збереженням даних в усіх вузлах Ethereum. Введення `blobs` як нового сховища даних, дозволить знизити ці витрати, зменшуючи витрати на транзакції з долара до центів, а іноді й до менше ніж цента.

Це зниження є технічним удосконаленням та значущою зміною, яка очікується покращити досвід кінцевого користувача значно. Роберто Баярдо, інженер у Coinbase в команді Base, каже, що на відміну від інших оновлень, таких як Об`єднання вересня 2022 року, яке скоротило споживання енергії Ethereum, ці не мають прямого впливу на користувачів. З іншого боку, вплив Dencun є прямим на споживачів та може призвести до інновацій застосунків та втягнення користувачів у довгострокову перспективу.

Розширення екосистеми Ethereum

Введення blobs та наступне зменшення витрат на мережі другого рівня дозволить розвиток екосистеми Ethereum. Ед Фелтен, відставний професор та співзасновник Offchain Labs (розробники Arbitrum), вказує на можливість вдосконалених поведінок, стримуваних штучним інтелектом, в ігрових та DeFi-застосунках, які раніше були обмежені високими витратами. Це оновлення Ethereum Dencun також може стимулювати розробку та випуск більше мереж другого рівня, тим самим знижуючи бар`єри для впровадження нових проектів.

Джим Макдональд, один із співзасновників Attestant, передбачає можливість `великої експлозії мереж другого рівня` в наступні місяці. Такі робочі мережі можуть бути набагато дешевшими та дозволити впровадження інноваційних продуктів, таких як одноразові або використовувані для конкретної мети мережі, що допоможе створити різноманітну та динамічну екосистему блокчейну.

Впровадження і майбутність

Для багатьох мереж другого рівня перехід до blobs очікується дуже швидким, тоді як деяким, як, наприклад, Arbitrum, знадобиться трохи часу на обговорення управління та голосування. Незважаючи на ці негайні переваги, економія витрат очевидна, але немає гарантій, що вони триватимуть довго. При зростанні попиту на зберігання blobs зростатиме і їхня ціна, можливо, підірветься поточна вигода від витрат. Однак цей період низьких витрат очікується тривати кілька місяців, надаючи значний час для інновацій та росту в екосистемі Ethereum.

Карл Флерш, співзасновник проекту Optimism, попереджає, що початкове зменшення комісій стимулює розвиток та ухвалення, але система повинна готуватися до евентуального збільшення витрат. Однак оновлення Dencun є важливим моментом у розвитку Ethereum та пов`язаних з нею мереж, які принесуть більш широке, інноваційне та доступне середовище блокчейну.

Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Ethereum достигла отметки $2,500, возможен рост до $2,550. Приоритет на боковике $2,480. MACD снижается, RSI повышается. Поддержка на уровне $2,385, сопротивление на $2,500. 📈🚀
Просмотреть
Разделение обновления Pectra на две фазы помогло Эфириуму вырасти на 6%
Разделение обновления Pectra на две фазы помогло Эфириуму вырасти на 6%
Эфириум растет на 6% после решения разделить обновление Pectra на две фазы в 2025 году. Ожидается улучшение опыта использования кошелька и улучшение работы Ethereum Virtual Machine. Важно преодолеть сопротивление в $2,595. 🚀📈
Просмотреть
Эфириум: предстоит ли ралли до $2,800?
Эфириум: предстоит ли ралли до $2,800?
Эфириум (ETH) нацелен на $2,800. Киты накапливают ETH, торговый объем растет, цена растет на 6%. Технический анализ предвещает рост до $2,800. Буллиш настроение трейдеров. 🚀📈
Просмотреть
Виталик Бутерин продает Ethereum во время роста цен
Виталик Бутерин продает Ethereum во время роста цен
📉 Виталик Бутерин снова выводит миллионы долларов из Ethereum, несмотря на свои прогнозы. Вопрос: что дальше? 🤔 #ETH #Бутерин
Просмотреть