Поділка Bitcoin відбудеться раніше, ніж очікується

Поділка Bitcoin відбудеться раніше, ніж очікується

Чому поділка Bitcoin відбудеться раніше, ніж ви думаєте

Надзвичайно великі потоки Bitcoin ETF та кілька цінових ралі вказують на те, що наступна поділка Bitcoin тепер планується на 15 квітня, а не на популярну серед мемів 4/20, яка колись була.

Це погані новини для шанувальників мемів, яким подобалося б святкувати поділку та їх прив`язання до канабісу в один день. Проте це також хороші новини та показовий показник настроїв трейдерів.

Зовсім місяць тому—на День Святого Валентина, як ніколи—Decrypt писав про дуже мемна ситуацію, коли Bitcoin може досягти $69,000 та мати поділку в день 4/20. Bitcoin досяг цієї цільової ціни 5 березня.

Чому поділка відбулася на кілька днів раніше? Це через обмежений блочний простір мережі Bitcoin та те, що поділка запланована відбутися на висоті блоку 840,000—або після того, як мережа обробить 840,000 блоків угод. На момент написання, мережа BTC знаходиться на поточній висоті блоку 834,194.

Кожен блок в мережі Bitcoin має місце для приблизно 2,700 транзакцій. Так що, коли на мережі обробляється багато транзакцій, наприклад, під час нового історичного максимуму, раптового спаду після цього ралі, одного з найбільших падінь бірж, потім BTC встановлює ще один новий історичний максимум, а потім ще один—мережа має більше транзакцій для обробки, ніж зазвичай.

Для контексту, до 14 лютого середній щоденний обсяг BTC склав $24 мільярди, за даними CoinGecko. Звісно, 11 січня обсяг був набагато вищий—приблизно $52 мільярди—коли 10 нових аплікантів на спот Bitcoin ETF почали торгувати в США.

Справи стихли після того, як Bitcoin зазнав багато впливу вниз через вивласнення коштів з Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Як працює Bitcoin-підкріплений ETF, коли інвестори викупають свої акції, емітент видає їм готівку, а потім продає BTC, який підкріплював акції.

Конкретно Ніколаос Панігірцоглу, аналітик JP Morgan, оцінив, що GBTC побачив виведення коштів на суму $4,3 мільярда з моменту його перетворення в спотовий Bitcoin ETF.

Проте з середини лютого середній щоденний обсяг збільшився до $40 мільярдів вартості BTC. Якщо подивитися на середній щоденний обсяг з початку березня, коли Bitcoin почав рухатися у напрямку встановлення нового історичного максимуму вперше з 2021 року, то він близько до $52 мільярдів. Великим винятком є середа, 6 березня—день після новин про перше ATH на минулому тижні—коли в один день близько $1 трлн вартість Bitcoin перейшла з рук в руки.

Биткоин и золото: причины роста
Биткоин и золото: причины роста
🔥 Биткоин и золото растут благодаря увеличению ликвидности, расширению балансов центральных банков и снижению ставок ФРС. Оба актива достигли новых рекордов, подтверждая свою прибыльность в текущей экономической ситуации. 💰📈🌟
Просмотреть
Прогноз цены на биткоин от Роберта Кийосаки
Прогноз цены на биткоин от Роберта Кийосаки
Роберт Кийосаки прогнозирует, что биткоин достигнет 1 миллиона долларов к 2023 году. Он также утверждает, что ИИ изменит мир денег. Кийосаки рекомендует инвестировать в биткоин и драгоценные металлы из-за национального долга США. Рост биткоина на 7,6% связан с сокращением процентной ставки Федеральной резервной системой. 📈💰 #биткоин #Кийосаки
Просмотреть
Преимущества биткойна для производителей кофе из Сальвадора
Преимущества биткойна для производителей кофе из Сальвадора
Сальвадорские производители кофе воспользоались биткойном для международных платежей, обеспечивая справедливые цены и устраняя посредников. Это стимулирует справедливую торговлю и эффективность сделок. 👏🌍 #биткойн #кофе #Сальвадор
Просмотреть
Влияние Федерального резерва на крипторынок
Влияние Федерального резерва на крипторынок
Федеральное резервное управление влияет на крипторынок. ETH/BTC достигла минимума, прогнозы на рост. XRP торгуется по $0.584, ожидается достижение $0.94. Инвесторы реагируют на изменения ФРС, положительная траектория цифровых активов 📉🚀
Просмотреть