Стаття: Банк Японії піднімає ставки: Bitcoin торгується в Азії

Стаття: Банк Японії піднімає ставки: Bitcoin торгується в Азії

Bitcoin плавно торгувався в Азії, коли японський індекс Ніккей знизився понад 2%.

Зазначений Reuters, Банк Японії, остання бастион низьких процентних ставок, може незабаром підступитися.

Bitcoin (BTC) трохи знизився на ранній стадії понеділка, оскільки розмови про те, що Банк Японії (BOJ), остання бастион ультранизьких процентних ставок, може скоро вразити азійські фондові ринки.

На момент написання провідна криптовалюта за ринковою вартістю продавалася за $69,000, піднявшись понад 1% за 24 години. Ціни тимчасово опустилися до $67,120 раніше цього дня, встановивши новий рекордний максимум понад $70,000 у п`ятницю. Індекс CoinDesk 20, більший ринковий показник, був на 2,17% нижче.

Азійські фондові індекси впали, японський Ніккей та австралійський ASX знизились на 2% після того, як звіт Reuters сказав, що Банк Японії може підняти базову процентну ставку вище нуля цього місяця. Ставки на те, що BOJ припинить роботу на своєму засіданні 18-19 березня, згромадили підтримку, за даними Bloomberg.

Це буде перша підняти ставок BOJ з 2007 року. Звіт Reuters додав, що банк може відмовитися від програми з викупу облігацій після закінчення політики від`ємних процентних ставок.

Деякі аналітики давно попереджали, що BOJ є важливим джерелом невизначеності як для традиційних, так і для криптовалютних ринків.

З 2016 року програми з від`ємними процентами та викупом облігацій BOJ були важливим джерелом тиску на глобальні доходність урядових облігацій, допомагаючи підтримувати ціни на активи. Центральний банк протягом останніх двох років підтримував тверду позицію для ліквідності, навіть тоді, коли його колеги, включаючи Федеральну резервну систему США, швидко підвищували ставки для боротьби з інфляцією.

Однак тепер на BOJ тиснуть, щоб піднімати ставки, завдяки внутрішній інфляції, яка перевищує його ціль та росту ймовірності підвищення заробітної плати. Японська йена росте, виступаючи з 2% тижневим приростом проти долара США на час написання.

Потенційне відмінення політики BOJ для ліквідності та зміцнення йени ймовірно поставить під загрозу торгівлю йеною, яка може бути причиною тривалого ризикового різноманіття на фінансових ринках, включаючи технологічні акції та криптовалюти. Торгівля йеною включає в себе позику грошей з низькими процентними ставками, такими як японська йена, та інвестиції в високодохідні.

Бихи можуть хотіти слідкувати за потенційним зниженням акцій під керівництвом BOJ, особливо акцій технологічних компаній. Це тому, що, як і в попередніх ходах биків, останній стрибок Bitcoin до історичних висот випав разом з перевершенням ставки технологічних акцій щодо загального американського ринку.

Однак угода на криптовалютному ринку полягає в тому, що будь-який спад Bitcoin ймовірно буде недовготривалим, і ціни можуть піднятися до шести цифр у наступних місяцях.

Идеальный криптовалютный портфель 2024: OpenAI o1
Идеальный криптовалютный портфель 2024: OpenAI o1
Обзор: OpenAI o1 предложил идеальный криптовалютный портфель для бычьего рынка 2024 года, включая крупные, средние, малые криптовалюты, DeFi проекты и стейблкоины. Результаты могут быть полезными, хотя следует учитывать ограничения искусственного интеллекта. 🚀📈
Просмотреть
Прогноз роста XRP перед Ripple Swell
Прогноз роста XRP перед Ripple Swell
XRP цена выросла на 3,4% до $0,6. Приглашение вице-президентом Камалой Харрис на дебаты с Трампом 23 октября могло повлиять на рост. Взлет перед Ripple Swell готовит XRP к возможному росту 🚀.
Просмотреть
Tron (TRX) цена бычья: подвохи и прогноз
Tron (TRX) цена бычья: подвохи и прогноз
TRon (TRX) цена поднимается, Сан прогнозирует топ-3 позицию по капитализации рынка. Цена может достичь $0.17, RSI Продать. 🔝📈
Просмотреть
Альтсезон: глупые быки и умные медведи
Альтсезон: глупые быки и умные медведи
Altseason на пороге! Аналитики отрицают BTC, но верят в альткоины. Altseason наградит глупых быков больше, чем умных медведей. Мартинес предвещает начало altseason. 🚀📈
Просмотреть