Ралі Біткоїна: аналіз звязку з індексами акцій

Ралі Біткоїна: аналіз звязку з індексами акцій

Ця ралі Біткоїна відрізняється за кількома аспектами, але одне залишається незмінним

Біткоїн продовжує рухатися відповідно до співвідношення між індексом Nasdaq 100 та індексом S&P 500.

Постійний позитивний зв`язок свідчить про те, що надходження грошей в криптовалюти, як емерджентна технологія, пов`язано з позитивними перспективами для технологічних акцій у порівнянні з широким ринком акцій.

Ця ралі Біткоїна виділяється кількома способами. Згідно з роз`ясненням Джо Вайсенталь з Bloomberg у розсилці в середу, спільнота криптовалют була спрямована на ринкові потоки, а не на наративи про те, як децентралізована фінансова діяльність або Web3 змінять традиційну фінансову систему.

Ще одним фактором, який виокремлює цю ралі, є те, що ціни стрімко зростають, не зважаючи на ознаки сили американського долара та доходності облігацій США, у відміну від 2020-21 років, коли обидва показники слабшали.

Однак одне залишається незмінним. Як і в попередніх ралі, останній всплеск супроводжується оптимізмом, спрямованим на технологічні акції на Уолл-стріт, що відображається у зростанні співвідношення між технологічним індексом Nasdaq 100 та широким S&P 500, NDX-SPX ratio.

З початку 2017 року, ціна біткоїна та співвідношення рухалися паралельно під час ралі та корекцій, і показник досяг нових історичних максимумів декілька тижнів до криптовалюти. Переміщення біткоїна на цьому тижні до нових історичних максимумів понад 69 000 доларів припадає на час, коли NDX-SPX ratio встановив новий історичний максимум на рівні 3,6 наприкінці січня. Паттерн подібний до побаченого в 2020-21 роках.

Позитивна кореляція, чітко видима на наведеній нижче діаграмі, свідчить про те, що надходження грошей в криптовалюти, як емерджентну технологію, щонайменше частково залежить від, або щонайменше відбиває, оптимізм стосовно перспектив технологічних акцій у порівнянні з широким ринком акцій.

Згідно з платформою для графіків TradingView, коефіцієнт кореляції за 52 тижні між біткоїном та NDX-SPX ratio був вище 0,60 на момент публікації. Кореляція більшістю була позитивною з початку 2017 року. Позитивна кореляція вказує на те, що обидва показники рухаються в одному напрямку.

Зверніть увагу, як BTC досягнув піку з NDX-SPX ratio наприкінці 2021 року. Обидва потрапили в спад ринку в найближчі місяці, в якісь моменти досягаючи мінімуму у грудні 2022.

Це означає, що трейдери, що шукають ознаки шляху вперед для біткоїна, можуть хоча б помітити NDX-SPX ratio. Відносна слабкість у технологічних акціях може вплинути на біткоїн та ширший криптовалютний ринок.

У криптовалютному ринку панує консенсус, що майбутня ралі біткоїна, спричинена зменшенням подачі через наближення халвінгу та збільшенням попиту на пунктові біржові фонди (ETF) поставить цифрову валюту на шлях до 150 000 доларів та вище.

Преимущества биткойна для производителей кофе из Сальвадора
Преимущества биткойна для производителей кофе из Сальвадора
Сальвадорские производители кофе воспользоались биткойном для международных платежей, обеспечивая справедливые цены и устраняя посредников. Это стимулирует справедливую торговлю и эффективность сделок. 👏🌍 #биткойн #кофе #Сальвадор
Просмотреть
Влияние Федерального резерва на крипторынок
Влияние Федерального резерва на крипторынок
Федеральное резервное управление влияет на крипторынок. ETH/BTC достигла минимума, прогнозы на рост. XRP торгуется по $0.584, ожидается достижение $0.94. Инвесторы реагируют на изменения ФРС, положительная траектория цифровых активов 📉🚀
Просмотреть
Опасности для быков Bitcoin
Опасности для быков Bitcoin
🐂 Бычий рост Bitcoin после скачка до $64000 вызван спекуляциями о ФРС. Осторожный прогноз на следующую неделю. 📉
Просмотреть
Цена биткоина и хешрейт: факторы ралли
Цена биткоина и хешрейт: факторы ралли
Анализ: Возможный рост цены биткоина из-за увеличения хешрейта и аккумуляции биткоинов майнерами. Исторические данные подтверждают эту связь, сигнализируя о потенциальном ралли. 📈🔗 #криптовалюты
Просмотреть