Спад ціни Bitcoin: Чи є це нормально?

Спад ціни Bitcoin: Чи є це нормально?

Bitcoin продовжує падати після досягнення історичного максимуму. Це нормально?

Bitcoin стрімко впав у вівторок, незабаром після того, як найпопулярніша криптовалюта за капіталізацією ринку раніше цього ранку встановила новий історичний максимум у розмірі 69 170 доларів.

Тижнів стабільного зростання ціни Bitcoin, спричинені в значній мірі схваленням Bitcoin ETF в січні, допомогли Bitcoin перевищити свій попередній історичний максимум, встановлений у листопаді 2021 року. Crypto Twitter перебував у стані ейфорії — перш ніж ціна Bitcoin впала відразу.

За даними CoinGecko, Bitcoin різко впав на 12% до трохи більше 60 000 доларів протягом п`яти годин. На момент написання цієї статті ціна трохи відновилася, торгуючись на рівні 63 515 доларів. Хоча це було жахливо, послідипіковий спад не є абсолютно несподіваним.

Коли волатильність ринку сьогодні порівнюється з попередніми історичними максимумами для Bitcoin, аналітики кажуть, що сьогоднішні дикий рухи цін — це частина процесу.

“Це ймовірно початок багатої волатильності в підйомі,` — розповів Алекс Торн, головний дослідник у Galaxy, Decrypt.

“Загальне висловлювання полягає в тому, що бикові ринки піднімаються на стіні зітхання,” — продовджував він. “Подивившись на 2017 рік і побачивши занотовані восемь зниження на 25% або більше в році до історичного максимуму, то це для мене виглядає як стіна зітхання, тому я не хвилююся.”

Як пояснив Торн, у 2017 році — з 1 січня до історичного максимуму у 20 000 доларів 17 грудня — було тринадцять корекцій на 12% чи більше. З них, дванадцять були 25% чи більше, і вісім були стрімкішими за 25%. У биковому ринку переживання значних корекцій ціни у підйомі є абсолютно нормальним, сказав Торн. Ці рухи на ринку не є лінійними.

Він також відзначив стрімке зростання цін після початку пандемії COVID-19 з березня 2020 року по 14 квітня 2021 року; тут також було тринадцять корекцій на 10% чи більше, з яких сім були 15% чи більше.

“Пам`ятаємо, що в грудні 2020 року, BTC доторкнувся до свого попереднього історичного максимуму близько $20,000 двічі, потім виїхав і торгувався на -11.3% нижче протягом 15 днів перед остаточним проривом ATH,” Торн опублікував в Twitter. “[Ймовірно], тут буде схоже, і якась консолідація буде здоровою після +62% YTD / +77% від YTD мінімуму (23 січня).” pic.twitter.com/mkywLKn4FC

За словами Торна, 14 грудня 2017 року, Bitcoin досяг $17,978, за яким слідував ще один максимум у 19,423 доларів 16 грудня.

7 листопада 2021 року, Bitcoin встановив свій найбільш недавній історичний максимум у 63,153 доларів, за яким слідував ще один історичний максимум в 67,617 доларів 8 листопада.

“У Bitcoin є міцна історія волатильних циклів цін та не лінійних бикових ринків,” — сказав він.

Преимущества биткойна для производителей кофе из Сальвадора
Преимущества биткойна для производителей кофе из Сальвадора
Сальвадорские производители кофе воспользоались биткойном для международных платежей, обеспечивая справедливые цены и устраняя посредников. Это стимулирует справедливую торговлю и эффективность сделок. 👏🌍 #биткойн #кофе #Сальвадор
Просмотреть
Влияние Федерального резерва на крипторынок
Влияние Федерального резерва на крипторынок
Федеральное резервное управление влияет на крипторынок. ETH/BTC достигла минимума, прогнозы на рост. XRP торгуется по $0.584, ожидается достижение $0.94. Инвесторы реагируют на изменения ФРС, положительная траектория цифровых активов 📉🚀
Просмотреть
Опасности для быков Bitcoin
Опасности для быков Bitcoin
🐂 Бычий рост Bitcoin после скачка до $64000 вызван спекуляциями о ФРС. Осторожный прогноз на следующую неделю. 📉
Просмотреть
Цена биткоина и хешрейт: факторы ралли
Цена биткоина и хешрейт: факторы ралли
Анализ: Возможный рост цены биткоина из-за увеличения хешрейта и аккумуляции биткоинов майнерами. Исторические данные подтверждают эту связь, сигнализируя о потенциальном ралли. 📈🔗 #криптовалюты
Просмотреть