Навіть як BlackRock переможець біткойн-ETF?

Навіть як BlackRock переможець біткойн-ETF?

Чи занадто рано називати BlackRock переможцем сегмента біткойн-ETF?

BlackRock встановлює свою позицію над конкурентами у відомому бою за біткойн-ETF після виокремленого тижня притоків та обсягів угод.

В той час як деякі пропозиції сегменту мали успішні запуски, глядачі промисловості сказали Blockworks, що гігант управління активами може будувати перевагу, яку він ніколи не відмовить.

Фонд біткойнів BlackRock iShares (IBIT) перейшов позначку $10 мільярдів активів під управлінням після семи тижнів угод. Жоден інший ETF в історії становлення не досяг такого рівня активів настільки швидко.

Читайте більше: Обмеження доступу до зростаючих біткойн-ETF стає `важко обгрунтувати`

Фонд Wise Origin Bitcoin інвестицій Fidelity (FBTC) завершив минулий тиждень з активами, що становили приблизно $6,5 мільярда.

Наступні фонди з найвищими активами, відповідно до управління активами, є Bitcoin ETF Ark 21Shares (ARKB) та Bitcoin ETF Bitwise (BITB) - приблизно $2,2 мільярда й $1,6 мільярда відповідно.

  • У той час як понад $27 мільярда активів у фонді Bitcoin Trust ETF компанії Grayscale (GBTC) очолюють сегмент, глядачі промисловості сказали, що вони очікують, що стійка омивається з цього фонду з високим ціною продовжиться.

`Я думаю, що ми можемо безпечно заявити, що BlackRock переможець серед дев`яти нових учасників біткойн-ETF`, - сказав Нейт Герачі, президент магазину ETF.

“Навряд чи видавництво Ви зможе догнати BlackRock”

Сумит Рой, старший аналітик ETF.com, сказав у січні, що боротьба за активами між BlackRock і Fidelity є `боєм важкої ваги, який може піти будь-яким способом`. Компанії користуються своїми широкими та добре встановленими мережами розповсюдження, раніше заявляли аналітики Blockworks - особливо коли йдеться про фінансовий канал для консультантів.

Але стрімкість IBIT як “лідера гонки` робить все більш складним для FBTC долбати відрив”, - сказала Ніна Мішра, директор досліджень ETF в магазині Zacks Investment Research.

У 35 торгових днях IBIT подивив високі чисті притоки, ніж FBTC 25 разів, як показав огляд даних дослідження BitMEX Research.

Протягом рекордного тижня чистих притоків в біткойн-ETF від 12 до 16 лютого - IBIT та FBTC зібрали $1,6 мільярда й $650 мільйонів відповідно. 28 лютого, коли чисті притоки в сегмент досягли історичного денного максимуму на тлі ралі ціни BTC, $612 мільйонів пішли в фонд BlackRock, тоді як $245 мільйонів потрапили у пропозицію Fidelity.

  1. Стосовно обсягів, біткойновий ETF BlackRock виніс близько $3,3 мільярда обсягів у торгівлі 28 лютого - понад 40% від $7,6 мільярда сегмента на 10 фондів на той день. Інвестори торгували близько $1,8 мільярда акцій GBTC цього дня, тоді як обсяги угод FBTC склали $1,4 мільярда.

Торгові обсяги IBIT на $9 мільярдів минулого тижня також становили приблизно 40% від $22 мільярда всього обсягу цієї категорії за цей період.

Читайте більше: Зведення щоденника біткойн-ETF: Рекордні обсяги призвели до другого найкращого тижневого притоку

Торгові обсяги фонду BlackRock становили майже $1,8 мільярда на 2pm ET в понеділок. Це був шостий поспіль торговий день, коли IBIT досягло принаймні $1,2 мільярда, і його третій найвищий щоденний показник з моменту запуску 11 січня.

GBTC і FBTC досягли в понеділок обсягів торгів близько $1 мільярда та $755 мільйонів відповідно на той час.

`IBIT вже почав торгуватися великими обсягами і може невдовзі стати лідером ліквідності в цьому просторі`, - сказала Мішра Blockworks. `Ліквідність ETF особливо важлива для інституційних інвесторів та трейдерів, оскільки вона знижує витрати на угоду та забезпечує більше варіантів стратегій виконання.`

Успіх зазвичай породжує успіх в просторі ETF, сказав Нейт Герачі, президент магазину ETF.

`Нинішнє лідерство BlackRock у чистих притоках і обсягах угод тільки сприятиме його статусу на вершині`, - сказав Герачі Blockworks. `Кожен день, який пройде з лідерством BlackRock у притоках і обсягах угод, робить їх розсування конкурентам горазд упіркніше`.

Проте, здається, в біткойн-ETF сегменті все ще є достатньо простору для кількох конкурентів, оскільки п`ять таких фондів мають понад $1,5 мільярда активів. І ще одна хвиля притоків, як очікується, коли більше провідних дилерів та менеджерів з розумними коштами відкриватимуть доступ до фондів, може сколихати лідерів.

“Навіть якщо видавець має малоймовірну можливість підсунути BlackRock, вони все одно можуть вибити доволі непогану нішу в цій категорії”, - додав Герачі. IBIT все ще лізе вгору на рівень активів GBTC

Президент магазину ETF сказав, що він вважає більш цікавим питанням те, чи IBIT BlackRock-вий біткойнівський ETF догонить GBTC за активами.

Члени виконавчого управління Grayscale намагалися виправдати набагато вищу плату GBTC у розмірі 1,5%, прославляючи ліквідність фонду, тісні різниці та десятирічну ліцензію.

Хоча GBTC домінував у торгових обсягах біткойнового ETF в перші декілька тижнів, пропозиція BlackRock обійшла фонд Grayscale в цьому розділі 1 лютого і повторно посідала лідерство обсягу перед конкурентом.

“Якщо Grayscale не знизить плату за GBTC, я думаю, це просто питання часу”, - сказав Герачі про IBIT, який стає лідером активів біткойн-ETF. “Можливо, навіть швидше, ніж пізніше, враховуючи те, що ми бачили протягом перших семи тижнів торгівлі”.

Преимущества биткойна для производителей кофе из Сальвадора
Преимущества биткойна для производителей кофе из Сальвадора
Сальвадорские производители кофе воспользоались биткойном для международных платежей, обеспечивая справедливые цены и устраняя посредников. Это стимулирует справедливую торговлю и эффективность сделок. 👏🌍 #биткойн #кофе #Сальвадор
Просмотреть
Влияние Федерального резерва на крипторынок
Влияние Федерального резерва на крипторынок
Федеральное резервное управление влияет на крипторынок. ETH/BTC достигла минимума, прогнозы на рост. XRP торгуется по $0.584, ожидается достижение $0.94. Инвесторы реагируют на изменения ФРС, положительная траектория цифровых активов 📉🚀
Просмотреть
Опасности для быков Bitcoin
Опасности для быков Bitcoin
🐂 Бычий рост Bitcoin после скачка до $64000 вызван спекуляциями о ФРС. Осторожный прогноз на следующую неделю. 📉
Просмотреть
Цена биткоина и хешрейт: факторы ралли
Цена биткоина и хешрейт: факторы ралли
Анализ: Возможный рост цены биткоина из-за увеличения хешрейта и аккумуляции биткоинов майнерами. Исторические данные подтверждают эту связь, сигнализируя о потенциальном ралли. 📈🔗 #криптовалюты
Просмотреть