Нове використання цифрових облігацій у репо операціях: HSBC та Bank of East Asia.

Нове використання цифрових облігацій у репо операціях: HSBC та Bank of East Asia.

HSBC, Bank of East Asia повернення операції використовує цифровий зелений облігації Гонконгу Через два тижні після того, як Монетарний влада Гонконгу (HKMA) випустила другу ітерацію своїх зелених цифрових облігацій, Банк Східної Азії та HSBC розкрили новий випадок використання цієї пропозиції у справі повернення (репо) операції.

Цей новий випадок включає використання цифрових облігацій як застави для репо операцій між фінансовими установами. Хоча випадки використання цифрових облігацій як застави є рідкісними, HSBC та Банк Східної Азії виявили відносний успіх у своїй першоджерелівські спробі угоди по репо.

Репо дозволяє одній фінансовій установі продати цінні папери іншій стороні за угодою викупити ці цінні папери за трохи вищою ціною. Зазвичай тривалість репо - 48 годин і використовується як стратегія короткострокового запозичення дилерами цінних паперів.

Як активний учасник в емісії цифрових облігацій HKMA, HSBC, схоже, є короткостроковий позичальник, при цьому обидві сторони задовольняють свої потреби у фінансуванні та ліквідності.

В початку лютого HKMA оголосила про випуск своєї другої хвилі зелених цифрових облігацій на суму майже $800 мільйонів. Діючи як чотиривалютний зелений облігації, ця пропозиція залежить від блокчейн рішення HSBC Orion з використанням Центральної депозитарної установи Гонконгу (CMU) як центрального сейфу цінних паперів.

З моменту першої емісії цифрових облігацій у початковому 2023 році, інтерес до пропозиції зросла до високих рівнів, підкреслені здоровими показниками торгівлі на вторинному ринку та припливом нових класів інвесторів.

`Чотири цифрових облігації - нещодавно випущені урядом Гонконгу на HSBC Orion як частина інфраструктури CMU - бачили безпрецедентний попит інвесторів, вторинну торговлю і тепер торговлю репо,` - сказав Глобальний керівник цифрових активів HSBC Джон О`Ніл.

У своєму звіті HKMA вказала на кілька переваг використання блокчейну для емісії облігацій, посилаючись на ефективність та економічні вигоди, обіцяючи просувати сумісність між блокчейнами.

`Також показана потенціал в DLT для підвищення ефективності, ліквідності та прозорості на ринках облігацій,` - сказав Генеральний директор HKMA Едді Ю в вересні.

Цифрові облігації не без ризиків Тим часом, експерти виявили кілька ризиків, пов`язаних з цифровими облігаціями, включаючи кібератаки і відсутність довіри громадськості.

Звіт Міжнародної асоціації ринків капіталу (ICMA) підкреслює виклики низького рівня прийняття та `мізерні перспективи регуляторного повороту` в деяких юрисдикціях. Інші ризики, що турбують цифрові облігації, включають непередбачені вілки блокчейну та технічну неімовірність, пов`язану з блокчейном.

`Технологія блокчейн швидко розвивається в регуляторному контексті (включаючи податкове ставлення), що може вплинути на безпеку, конфіденційність, можливість купівлі або продажу облігацій, випущених з використанням DLT або інші регуляторні аспекти DLT-транзакцій,` - йдеться в звіті ICMA.

Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Ставки БоЈ оставлены без изменений после роста инфляции до 2,8%
Банк Японии оставил ставки без изменений после укрепления инфляции до 2,8%. Фед резерв понизил ставки, Bitcoin и фондовый рынок растут. Bitcoin достиг $63 000, рыночная капитализация увеличилась на 2%. 📈🇯🇵🇺🇸🪙
Просмотреть
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Американские криптовалютные акции растут после снижения ставок ФРС
Акции криптовалют на NYSE выросли после снижения ставок ФРС. Биткоин вырос на 4%, выгоды от низких процентных ставок. Riot Platforms и другие выросли на 5-6%. Ожидания положительной отраслевой динамики. 📈🪙
Просмотреть
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Пресс-конференция Джерома Пауэлла: Базовая ставка снижена på 50 пунктов.
Обзор: ФРС снизила процентные ставки на 50 базисных пунктов, Пауэлл говорит о крепкой экономике и стратегии поддержания сильного роста. Действия направлены на смягчение последствий пандемии и поддержку домашних хозяйств и предприятий. 📉🌐🏦
Просмотреть
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Прогнозы BofA, Ebury и TD Securities по процентным ставкам ФРС
Обзор: Ebury предполагает снижение ставок на 25 базисных пунктов. TD Securities ждет точечную диаграмму Фед. BofA ожидает осторожность и предпочтение постепенному смягчению. Рынок спекулирует - 55% вероятности снижения на 50 базисных пунктов, 45% - на 25. 📉🏦🔍
Просмотреть