Попит на Bitcoin ETFs: аналіз інвесторів

Попит на Bitcoin ETFs: аналіз інвесторів

Хто купує Bitcoin ETFs? Аналітики обговорюють

Рекордні обсяги та потоки для Bitcoin spot ETF свідчать про те, що існує неймовірний попит на ці довгоочікувані, нещодавно схвалені інвестиційні інструменти. Але від кого йде цей попит?

Тут думки аналітиків розходяться, але Головний дослідник CoinShares Джеймс Баттерфілл не вважає, що це ринок роздрібної торгівлі. `Тільки зараз ми бачимо, що ринок RIA [зареєстрованих інвестиційних радників] відкривається з Carsen Group, що тільки що схвалив ETFs,` - сказав Баттерфілл журналу Decrypt. `Це свідчить про те, що потоки ETF в США, очевидно, переважно інституційні.`

З іншого боку, глава Bitwise Метт Хоуген вважає, що це широкий спектр типів інвесторів, включаючи відносно великий роздрібний компонент.

`Ви бачите, що роздрібні інвестори входять в ці ETF, ви бачите хедж-фонди, [та] ви бачите РІА або незалежних фінансових радників,` - сказав Хоуген в програмі Squawk Box на CNBC у четвер.

Виконавчий директор пояснив, що більшість нових ETF, включаючи Bitcoin ETF, запущені Bitwise, BlackRock та інші, не негайно `включаються` в основних брокерських дилерах, цінних паперах або інших установах під час запуску.

Якщо це так, то більшість нового попиту на швидкозростаючі фонди ймовірно буде від роздрібних, незалежних інвестиційних радників та хедж-фондів наразі.

`Я думаю, що через кілька місяців прийде ще більша хвиля, коли ми побачимо, як включаться головні крупні фінансові установи... але це був IPO-момент Bitcoin,` - продовжив він.

`Wirehouse` - це термін для великих фірм та платформ, таких як Morgan Stanley, Merrill Lynch, UBS та Bank of America.

Хоча багато хто привітали Bitcoin ETF, деякі великі учасники з США, такі як Merrill Lynch, все ще блокують клієнтів від доступу до інвестиційних продуктів. Vanguard, другий за розміром менеджер активів у світі, також блокує доступ до Bitcoin ETF через свою `філософію` інвестування.

З щоденним обсягом Bitcoin ETF, який виросла понад $7,7 мільярда у середу, чисті потоки перевищили новий рекорд понад $673 мільйони, а ціна Bitcoin наближалася до історичних максимумів, ці платформи можуть незабаром включити ETF.

`Я впевнений, що на них тиск збільшується,` написав у четвер аналітик ETF Bloomberg Ерік Балчунас, вказуючи на те, що останні потоки ETF ймовірно `природний попит` на BTC, а не алгоритмічні покупки.

`Їм подобається бачити торговий реєстр і отримувати вигоду, але з таким попитом знизу, вони мусять поспішити,` - продовжив він.

У середу Балчунас зазначив, що Bitcoin ETF мали більше окремих угод, ніж SPY - спостерігач ETF Trust SPDR S&P 500, найбільший в світі ETF, який відстежує індекс S&P 500 - побачив день до цього, що вказує на більший `роздрібний компонент` у базі інвестицій, ніж він очікував.

Однак Баттерфілл сказав, що складно оцінити загальну кількість угод, що проводяться. “Вони можуть бути розділені, щоб допомогти в розміщенні,` - сказав він.

Макроаналітик інвестицій Джим Біанко порівняв останній рух Bitcoin з хендламі GameStop, заснований на тому, що середня угода ETF на Bitcoin становить приблизно $13,000.

Хто торгує Spot BTC ETFs?

Візьміть загальний доларовий обсяг і розділіть його на кількість угод.

Середня угода ETF на BTC = $13,098

Середній розмір угод SPY та QQQ приблизно в 10 разів більший.

SPY = $132,885

QQQ = $106,306

Це неправильно?

Gamestop = BTC

Reddit = крипто-твіттер

Roaring Kitty =… twitter.com/CtOygWXnFx

- Джим Біанко (@biancoresearch) 28 лютого 2024 року

Однак Балчунас сказав, що цей аналіз трохи перебільшений:

“Це ще не на великих платформах радників. Крім того, деякі угоди були значного розміру,” - відповів він. “Це не роздрібний ринок GameStop. Це роздрібний ринок ETF. Велика різниця.”

Редагував Райан Озава.

Влияние Федерального резерва на крипторынок
Влияние Федерального резерва на крипторынок
Федеральное резервное управление влияет на крипторынок. ETH/BTC достигла минимума, прогнозы на рост. XRP торгуется по $0.584, ожидается достижение $0.94. Инвесторы реагируют на изменения ФРС, положительная траектория цифровых активов 📉🚀
Просмотреть
Опасности для быков Bitcoin
Опасности для быков Bitcoin
🐂 Бычий рост Bitcoin после скачка до $64000 вызван спекуляциями о ФРС. Осторожный прогноз на следующую неделю. 📉
Просмотреть
Цена биткоина и хешрейт: факторы ралли
Цена биткоина и хешрейт: факторы ралли
Анализ: Возможный рост цены биткоина из-за увеличения хешрейта и аккумуляции биткоинов майнерами. Исторические данные подтверждают эту связь, сигнализируя о потенциальном ралли. 📈🔗 #криптовалюты
Просмотреть
Решающие дни для Биткоина: аналитика и прогнозирование.
Решающие дни для Биткоина: аналитика и прогнозирование.
📈🔍 Неделя будет ключевой для Биткоина, сказал аналитик, указав на уровень $63 000. Удержание цены выше этого уровня может сигнализировать о восходящем тренде, ниже - волатильность. Новая фаза или испытание? Решение в ближайшие дни. ⏳ #BTC
Просмотреть