Гонка додатків dapp: BNB Chain проти Ethereum

Гонка додатків dapp: BNB Chain проти Ethereum

BNB Chain vs. Ethereum: хто перемагає в гонці додатків dapp?

Конкуренція наростає в арені dapp, коли розробники віддають перевагу Binance Smart Chain перед Ethereum. Як фактори, такі як масштабованість і вартість транзакцій, впливають на їхні рішення?

Простір блокчейну є жорсткою конкурентною сферою, особливо коли мова йде про децентралізовані додатки (dapps).

На 2 лютого, за даними від DappRadar, відомої аналітичної платформи, Binance Chain (BNB) знаходиться на чолі із 5 215 dapps і користувачною базою понад 5,3 мільйона унікальних активних гаманців (UAW) за останні 30 днів.

Ефіріум (ETH), з іншого боку, займає друге місце з 4 497 dApps, хоча його користувацька база приблизно 1,36 мільйона UAW-ів виглядає блідо порівняно з Binance Chain.

Проте, обсяг dapps на Ethereum становить вражаючу суму в $115 мільярдів, більше ніж у шість разів, ніж $17,5 мільярда Binance Chain, підкреслюючи значну взаємодію розробників Ethereum.

Серед цього Шинь Цзян, колишній віце-президент Binance, запропонував, що ринку може не потрібні додаткові підвищення інфраструктури, оскільки dapps можуть стати наступними катализаторами для криптосвіту.

Що відбувається? Давайте краще заглибимось у те, як веде себе ринок dapp, які ланцюги очолюють розвиток і в яких секторах додатки піднімають ринок dapp на нову висоту. Поточний стан ринку dapp

Згідно з повідомленням від DappRadar, галузь dapp побачила вражаючий 124% річний приріст у користувачах, кульмінуючи в щоденному показнику 4,2 мільйона UAW на завершення 2023 року.

Швидкий перехід до початку 2024 року показує, що попит не зменшується. На 1 лютого галузь dapp досягла нового рекорду з 5,3 мільйонами щоденних UAW. Це означає зростання на 18% порівняно з попереднім місяцем і найвищий показник з 2022 року.

Розбивши ці цифри за галузевими сегментами, можна побачити диверсифікацію використання dapp.

Блокчейн-ігри продовжують керувати в паку зі стабільними 1,5 мільйонами dUAW, зберігаючи своє лідерство від попереднього місяця. Це переводиться в 28% домінування над цілою екосистемою dapp.

Так само, сектор децентралізованих фінансів (defi) залишається міцним, стійко утримуючись на рівні 1 мільйон dUAW.

Проте, зростаюча популярність соціальних dapps свідчить про зростаючу занепокоєність щодо порушень приватності даних та онлайн-шахрайства на традиційних платформах.

Новое партнерство Nimble Network и Artela: инновации в области искусственного интеллекта
Новое партнерство Nimble Network и Artela: инновации в области искусственного интеллекта
Nimble Network и Artela объявили партнерство для развития искусственного интеллекта и блокчейна. Nimble Network предлагает платформу для создания и продажи AI агентов. Artela использует технологию EVM++ для создания гибких dApps. Партнерство усилит взаимодействие AI агентов с блокчейном Artela, открывая новые возможности для разработчиков и пользователей. 🚀🤖 #Nimble #Artela #партнерство
Просмотреть
Влияние сети Regulated Liability Network на финансы Великобритании
Влияние сети Regulated Liability Network на финансы Великобритании
RLN меняет финансы Великобритании, снижает мошенничество и обеспечивает инновации, интегрируя блокчейн. Поддерживает ЦБЦД и токенизированные активы. RLN - шаг к долгосрочным инновациям в банковской сфере. 🔗💰🇬🇧
Просмотреть
Google Cloud представил сервис Blockchain RPC для упрощения разработки Web3
Google Cloud представил сервис Blockchain RPC для упрощения разработки Web3
Google Cloud представил сервис Blockchain RPC, совместимый с Ethereum, упрощая разработку web3. Сервис обеспечивает масштабируемость и поддержку других цепочек. 🔗🌐
Просмотреть
Новая служба удаленного вызова процедур блокчейна Google Cloud
Новая служба удаленного вызова процедур блокчейна Google Cloud
Google Cloud представил новую службу удаленного вызова процедур блокчейна для web-разработчиков, упрощая взаимодействие с данными Ethereum. Совместима с JSON-RPC, обеспечивает быстрые ответы и бесплатный уровень до 100 запросов в секунду. 🔥🌐 #GoogleCloud #блокчейн
Просмотреть