Біткойн: вплив хешрейту на ціну

Біткойн: вплив хешрейту на ціну

Що таке хешрейт та як він впливає на ціну Bitcoin?

Що таке хешрейт Bitcoin?

Хешрейт Bitcoin відноситься до загальної обчислювальної потужності, яку майнери надають мережі Bitcoin. Він представляє собою загальну кількість обчислень (хешів), які мережа може виконувати кожну секунду для підтвердження та захисту транзакцій.

Хеш - це буквено-цифровий код, який генерується випадковим чином, і хешування включає в себе спробу відгадати цей код або щось дуже близьке до нього. Хешрейт відображає кількість спроб на секунду, які роблять комп`ютери в мережі, чи то від одного майнера, майнінгового пула, чи від усієї комбінованої мережі.

Глобальний хешрейт мережі Bitcoin, вимірюваний в хешах на секунду (H/s), визначається такими факторами, як складність майнінгу та час блоку. При зростанні хешрейту використовуються абревіатури, такі як EH/s, для представлення великих чисел.

Наразі хешрейт Bitcoin становить 582.96 EH/s, зі складністю майнінгу 81.73 Т на висоті блоку 831,437. Хешрейт не визначає швидкість розв`язання блоку; час блоку регулюється налаштуваннями складності майнінгу. Історичний контекст

Початково майнінг Bitcoin міг би бути здійснений за допомогою звичайних комп`ютерів. Однак, зі зростанням мережі, майнери розвинули більш потужне обладнання, таке як ASIC (Апаратне Спеціалізоване на Задачі) машини, щоб конкурувати за блокові винагороди. Це призвело до значного зростання хешрейту Bitcoin з часом.

Хешрейт відчував коливання через різні фактори, включаючи зміни у складності майнінгу, введення більш ефективного обладнання для майнінгу та зміни у ціні Bitcoin. Незважаючи на ці коливання, загальна тенденція була вгору, відображаючи зростаючий інтерес та інвестиції у майнінг Bitcoin. Як це працює?

Майнери використовують спеціальне комп`ютерне обладнання для розв`язання складних математичних задач, відомих як криптографічні хеши. Ці обчислення гарантують цілісність транзакцій та допомагають створювати нові блоки у блокчейні Bitcoin. Хешрейт вимірює, наскільки швидко майнери можуть виконувати ці обчислення.

Щоб розрахувати прибуток від майнінгу Bitcoin, скористайтеся нашим калькулятором майнінгу Bitcoin на основі поточного хешрейту та складності. Хешрейт Bitcoin розраховується на основі таких факторів, як поточний рівень складності, визначений час блоку, та середній час блоків.

Хешрейт вимірює кількість хешів (або спроб) на секунду в мережі блокчейн, вказуючи на його обчислювальну потужність. Чим більша мережа, тим вище хешрейт. Хешрейт зазвичай виражається в різних одиницях: Кілохеш на секунду (KH/s): 1,000 хешів на секунду - зазвичай повільно. Мегахеш на секунду (MH/s): 1 мільйон хешів на секунду, зазвичай від одного GPU або CPU. Гігахеш на секунду (GH/s): 1 мільярд хешів на секунду, від меншого добувного пула або класстера GPU. Терагеш на секунду (TH/s): 1 трильйон хешів на секунду, зазвичай від одного ASIC або великого добувного пула. Петагеш на секунду (PH/s): 1 квадрильйон хешів на секунду, часто від великого добувного пула. Ексагеш на секунду (EH/s): 1 квінтильйон хешів на секунду, зазвичай від великого добувного пула або від усієї мережі.

Оскільки складність майнінгу визначає кількість хешів, необхідних для розв`язання наступного блоку, найкраще використовувати поточний рівень складності для оцінки кількості Bitcoin, які можуть бути добути в певний період часу. Чому це важливо?

Вищий хешрейт вказує на більш безпечну мережу, оскільки стає все складніше для будь-якого одного суб`єкта контролювати більшість обчислювальної потужності. Він також покращує опір мережі до атак та забезпечує плавне функціонування транзакцій.

Хешрейт слугує критичним показником, що вказує на рівень безпеки блокчейн мережі та складність майнінгу для отримання блокових винагород. Вищий хешрейт означає збільшену безпеку мережі, оскільки більше майнерів активно зайняті добуванням блоків, зменшуючи ризик зловмисних атак на мережу.

У суті, хешрейт Bitcoin служить важливим показником для оцінки безпеки та ефективності мережі, відіграючи важливу роль у підтримці цілісності блокчейну Bitcoin.

Нижчий хешрейт вказує на зменшену обчислювальну потужність, необхідну для підтвердження та додавання транзакцій до блокчейну криптовалюти. Це може потенційно знизити децентралізацію крипто мережі, оскільки для контролю над нею буде потрібно менше майнерів.

Зменшення децентралізації створює вищі ризики для інвесторів та криптоплатформ. Якщо зловмисник отримає контроль над мережею, він може суттєво порушити її операції, що може призвести до потенційних фінансових втрат для інвесторів та користувачів.

Вищий хешрейт вказує на зростаючий рівень обчислювальної потужності, необхідної для підтвердження та додавання транзакцій до блокчейну криптовалюти. Це збільшено вимогу в комп`ютерних ресурсах підвищує безпеку криптовалюти, оскільки потребуватиме більшої кількості майнерів, разом з більшим споживанням енергії та часу, для можливості отримати контроль над мережею.

Поточна ситуація

Останні дані свідчать про те, що стрімкий підйом цін на Bitcoin значно вплинув як на складність мережі, так і на хешрейт. Ці зміни мають наслідки для доходів майнерів.

За останніми оновленнями даних Glassnode, хешрейт перевищив 610 трильонів. Хоча це не найвищий зафіксований хешрейт, він залишається серед піків, спостережених у останні місяці. У той час як складність мережі Bitcoin та хешрейт зросли, комісії майнерів не витримали такого темпу. Проведене дослідження комісій майнерів показує недавнє зниження.

Початково місяця з показником понад 5%, комісія досягла понад 15% в один момент. Однак, на останнє оновлення, вона впала до північок 3%, відзначивши найнижчу точку в цьому році. Слід відзначити, що хоча поточна комісія низька, вона не є найнижчою, що спостерігалось у останні місяці. Протягом іюля та жовтня 2023 року вона коливалась навколо 1,6%.

Після тривалого 2022 року, майнери відчули довгоочікуване полегшення у 2023 році через покращення ціни Bitcoin, збільшення комісій за транзакції та зниження витрат на енергію. Однак ці отримані вигоди були частково скомпенсовані значним зростанням хешрейту, який збільшився на 104% у 2023 році.

Звіт Galaxy Digital передбачає, що до 20% хешрейту мережі від восьми моделей добування може бути вимкнуто на момент наступного півріччя Bitcoin.

Приблизно 15-20% від загального хешрейту мережі, оцінюваний від 86 до 115 EH, може потенційно вийти з ладу на момент півріччя. Аналіз вказує на те, що хешрейт мережі на 2024 рік очікується в діапазоні між 675 EH та 725 EH до кінця року.

Наступний півріччя, запланований на квітень, призведе до зменшення блокових винагород за добування біткоїнів з 6.25 BTC до 3.125 BTC. Майнери зосереджуються на підвищенні ефективності та зменшенні витрат перед заходом, оскільки очікується, що зменшення винагород негативно вплине на фінансовий стан сектору.

Опасности для быков Bitcoin
Опасности для быков Bitcoin
🐂 Бычий рост Bitcoin после скачка до $64000 вызван спекуляциями о ФРС. Осторожный прогноз на следующую неделю. 📉
Просмотреть
Цена биткоина и хешрейт: факторы ралли
Цена биткоина и хешрейт: факторы ралли
Анализ: Возможный рост цены биткоина из-за увеличения хешрейта и аккумуляции биткоинов майнерами. Исторические данные подтверждают эту связь, сигнализируя о потенциальном ралли. 📈🔗 #криптовалюты
Просмотреть
Решающие дни для Биткоина: аналитика и прогнозирование.
Решающие дни для Биткоина: аналитика и прогнозирование.
📈🔍 Неделя будет ключевой для Биткоина, сказал аналитик, указав на уровень $63 000. Удержание цены выше этого уровня может сигнализировать о восходящем тренде, ниже - волатильность. Новая фаза или испытание? Решение в ближайшие дни. ⏳ #BTC
Просмотреть
Фидельити увеличивает свое владение биткоинами, держит почти 1% всех BTC
Фидельити увеличивает свое владение биткоинами, держит почти 1% всех BTC
Фидельити увеличивает долю владения биткоинами до 1%, покупая 5 тыс. BTC за прошлую неделю. Сумма активов оценивается в $11 млрд. Компания продолжает активно накапливать криптовалюту, следуя институциональному тренду 📈🚀 #Фидельити #BTC
Просмотреть