Закриття блокчейн-ігор: статистика та причини

Закриття блокчейн-ігор: статистика та причини

У 2023 році було припинено роботу 31% блокчейн-ігор, що були включені в Большому списку блокчейн-ігор, створеному Джоном Джорданом. Загалом, зі списку було вилучено 407 ігор з 1322, що додавались раніше. Більшість ігор (248) було закрито в першій половині року, а 162 - у другій половині.

З 50 ігор, які були закриті у другій половині 2023 року, 31% було активними, тоді як решта 69% перебували на стадії розробки.

БНБ-ланцюг мав найбільшу кількість закритих блокчейн-ігор - 18 штук. Друге місце посіла Polygon з 17 закритими іграми. 10 блокчейн-ігор на Ethereum були закриті у другій половині 2023 року, а Sui та Solana зазнали втрати по 9 ігор.

Варто зазначити, що в інформації Большого списку блокчейн-ігор, 15% закритих ігор в H2 2023 році були помічені як `невідомі`. Це, ймовірно, через те, що деякі невеликі ігри, особливо ті, що знаходяться на стадії розробки, часто не чітко зазначають в документації або соціальних мережах, який блокчейн вони використовують.

Найбільш поширені причини закриття ігор - це проблеми з фінансуванням і ринком. Серед закритих ігор є як невеликі проекти, так і відомі, наприклад Blankos Block Party від Mythical Games та Goals.

18 грудня минулого року, Mythical Games зняла з експлуатації свою комп`ютерну гру Blankos Block Party, яку запустили рік і пів тому. Компанія оголосила, що зосереджуватиметься на випуску мобільної гри.

Команда Goals зібрала $15 мільйонів на старті у 2022 році і отримала ще $40 мільйонів у 2023 році. Однак, команда оголосила, що вже не буде використовувати блокчейн.

Начало сезона наград в Hamster Kombat на Telegram
Начало сезона наград в Hamster Kombat на Telegram
Крипто-игра Hamster Kombat завершает первый сезон наград 20 сентября, запускает токен HMSTR и эйрдроп на Открытой Сети (TON) 26 сентября. Ожидается большой интерес и возможные проблемы сети TON. 🐹🎮🚀
Просмотреть
Binance запускает игру Moonbix в Telegram: подробности
Binance запускает игру Moonbix в Telegram: подробности
Binance запустила игру Moonbix в Telegram для криптоэнтузиастов, предлагая потенциальные награды в виде криптовалюты. Игроки могут увеличить баллы, приглашая друзей и связывая учетные записи Binance. Moonbix обеспечивает безопасный опыт для пользователей, уделяя внимание предотвращению мошенничества. Игра продвигает инновационный подход к заработку криптовалюты среди разнообразной пользовательской базы. 🌕🎮💰👥🔒
Просмотреть
Игры на тап для заработка: новый тренд среди 950M пользователей Telegram
Игры на тап для заработка: новый тренд среди 950M пользователей Telegram
Обзор: Игры на тап (T2E) пользуются популярностью среди 950 млн пользователей Telegram. Простые и захватывающие, они позволяют зарабатывать игровые награды через нажатия. Рынок игр на заработок NFT оценен в $755 млн в 2021 и предполагается, что вырастет до $6,3 млрд к 2031 году. 👾📈
Просмотреть
Hamster Kombat: комбо-карты и шифровочный код
Hamster Kombat: комбо-карты и шифровочный код
Обзор: Hamster Kombat 14 сентября - увлекательные комбо-карты и шифровочный код. Игра набирает популярность в криптоиндустрии 😄🎮
Просмотреть