ECB не вважає Bitcoin придатним для платежів і інвестицій

ECB не вважає Bitcoin придатним для платежів і інвестицій

Європейський центральний банк (ECB) підтвердив свою позицію по відношенню до Bitcoin (BTC), заявивши, що затвердження біржових фондів (ETFs) для криптовалюти не змінює його непридатність як засобу платежу або інвестиційного активу.

У четвер, у дописі на блозі, Улріх Біндзейл та Юрген Шааф з ECB написали, що BTC не виправдав своїх обіцянок бути глобальною децентралізованою цифровою валютою та продовжує бути рідко використовуваним для законних транзакцій.

Вони попереджали про потенційні ризики, пов`язані з новим циклом зростання та падіння цін на Bitcoin, включаючи збитки навколишнього середовища та перерозподіл багатства за рахунок менш обізнаних інвесторів.

Скептицизм ECB по відношенню до Bitcoin не новий. У дописі на блозі, опублікованому в листопаді 2022 року, ECB аргументував, що Bitcoin не став глобальною децентралізованою цифровою валютою і також не став фінансовим активом з внутрішньою цінністю.

Також було сказано, що BTC продовжує стикатися зі значними проблемами як засіб платежу.

ECB також сумнівається у придатності Bitcoin як інвестиції, стверджуючи, що криптовалюта не генерує жодних грошових потоків, дивідендів чи соціальних користей, як традиційні інвестиційні активи.

Крім того, банк підкреслив, що екологічний вплив майнінгу Bitcoin залишається серйозною проблемою.

ECB також питає про використання ETF як способу збільшення легітимності Bitcoin.

Стаття також стверджує, що історія Bitcoin була ознакою обманів та сумнівних цін, з великим відсотком звітованого обсягу торгів, найімовірніше, є шахрайськими.

Це сказано, що анонімність BTC зробила його привабливим для незаконних дій, таких як відмивання грошей та виплата викупу, сприяючи його репутації як `валюти злочину`.

Опасности для быков Bitcoin
Опасности для быков Bitcoin
🐂 Бычий рост Bitcoin после скачка до $64000 вызван спекуляциями о ФРС. Осторожный прогноз на следующую неделю. 📉
Просмотреть
Цена биткоина и хешрейт: факторы ралли
Цена биткоина и хешрейт: факторы ралли
Анализ: Возможный рост цены биткоина из-за увеличения хешрейта и аккумуляции биткоинов майнерами. Исторические данные подтверждают эту связь, сигнализируя о потенциальном ралли. 📈🔗 #криптовалюты
Просмотреть
Решающие дни для Биткоина: аналитика и прогнозирование.
Решающие дни для Биткоина: аналитика и прогнозирование.
📈🔍 Неделя будет ключевой для Биткоина, сказал аналитик, указав на уровень $63 000. Удержание цены выше этого уровня может сигнализировать о восходящем тренде, ниже - волатильность. Новая фаза или испытание? Решение в ближайшие дни. ⏳ #BTC
Просмотреть
Фидельити увеличивает свое владение биткоинами, держит почти 1% всех BTC
Фидельити увеличивает свое владение биткоинами, держит почти 1% всех BTC
Фидельити увеличивает долю владения биткоинами до 1%, покупая 5 тыс. BTC за прошлую неделю. Сумма активов оценивается в $11 млрд. Компания продолжает активно накапливать криптовалюту, следуя институциональному тренду 📈🚀 #Фидельити #BTC
Просмотреть