Найуспішніші ETF на ринку Bitcoin: прогноз наступного року

Найуспішніші ETF на ринку Bitcoin: прогноз наступного року

Ринок Bitcoin ETF звузиться до того, як він розшириться, каже президент 21Shares

Bitcoin ETF вже були великим успіхом у цьому році, але прірва між найбільшими емітентами та рештою може означати менше поле у наступному році, за словами президента 21Shares Офелії Снайдер.

“Я думаю, що в цьому ринку максимум буде три-п`ять переможців,” - сказала Снайдер в інтерв`ю Decrypt.

Снайдер сказала, що протягом останнього місяця після запуску біржових фондів spot Bitcoin в ринку відбувались події так, як було як очікувано, так і неочікувано. Кількість інвестицій в ETF була позитивною, але особливо цікаво було побачити, наскільки “прийомний” був ринок, навіть без участі найбільших фінансових гравців, сказала вона.

“Незважаючи на те, що ми не бачили жодної з тих людей, яких ми сподівалися привітати у цій спільноті, ми все ще бачимо найуспішніший запуск ETF в історії,” - сказала Снайдер в інтерв`ю. “Це лише постріл стартового пістолета.”

Bitcoin ETF - це інвестиційні продукти, які дозволяють покупцям отримати експозицію до Bitcoin без необхідності купувати чи утримувати цифровий актив безпосередньо. Це усуває найбільші перешкоди, з якими деякі цікаві криптінвестори зазвичай стикалися: орієнтація в криптовалютних біржах, цифрових гаманцях та насінних фразах.

SEC протягом десяти років відмовляла в пуску ETF на спот-біткоін на американському ринку, посилаючись на потенційну маніпуляцію ринком криптовалют як свій основний аргумент. Але раніше цього року SEC затвердила 10 таких продуктів для початку торгівлі у США.

З того часу 21Shares від Ark став одним з найбільших переможців. 9 лютого 21Shares перевищив поріг у $1 мільярд під керівництвом активів, поставивши його в розряд разом із BlackRock, Fidelity та Grayscale. Bitwise долучився до цієї групи трохи менше ніж через тиждень.

Цей успіх є якоюсь сортом вершинним досягненням для Ark Invest, враховуючи його річне прагнення запустити спот-ETF на ринок. Він вперше подав заявку до SEC в червні 2021 року, а потім знову в квітні 2023, але було відхилено. Після того, як BlackRock подала свою заявку минулого червня, Ark Invest швидко пішов за ним з поправленим файлом для врегулювання державних обвинувачень щодо маніпулювання ринком, включаючи угоду про предмет слідчого нагляду.

Більшість ранніх інвестицій в ETF були з боку роздрібної сторони, інвесторів-дітей-сімей, а не від радників чи брокерів на Волл-стріт. Снайдер, ветеран інвестиційного банкінгу, сказала, що це майже не є незвичайним і було очікувано.

“Це дуже роздрібний ринок, і роздрібний зазвичай отримує доступ швидше, ніж радники,” - пояснює Снайдер. Вона додає, що масштаб потоків, побачених з роздрібного, представляє запізніле вимоги протягом останніх десятиліть, які були “стиснутими” і зараз затоплюють.

Напроти того, фірми, наприклад, банки та брокери, які пропонують продукти ETF клієнтам, - це довготерміновий процес. Деякі фірми вже почали пропонувати спот-біткоін ETF, зокрема Charles Schwab та інвестиційний банк UBS, які пропонують їх деяким клієнтам. Тим часом, інвестиційний радник Vanguard відмовився брати участь, побіжуючи від волатильності Bitcoin як причини утримуватися.

Для інших, виконання стандартних перевірок, яким піддаються інші ETF, - перевірки на рівні активів, історію торгівлі чи репутаційні ризики, - потрібен час. Незважаючи на те, наскільки успішними були 21Shares та інші Bitcoin ETF, це не змусить ці фірми приймати рішення, за словами Снайдер.

“Ти не купуєш автомобіль лише за тим фактом, що він існує,” - сказала Снайдер, посилаючись на ETF. “На 30 день і вони все ще не закінчили перевірку шини поки що.”

Поки що, поки ця наступна хвиля фондів підіймається на горизонт, конкуренція між емітентами вже жорстока. Більшість скоротили свої комісії як спосіб вийти перед своїми конкурентами до дня запуску, але більші скорочення слідували. Ці скорочення можуть загрожувати зниженню прибутковості в короткостроковій перспективі, але більш важливою проблемою у довгостроковій перспективі може бути знаходження простору для конкуренції взагалі без звуження пропасті між найбільшими та найменшими гравцями.

Снайдер сказала, що це буде виклик для менших ETF, щоб конкурувати з найбільшими колегами, особливо з тими, які перейшли межу в $1 мільярд активів. Ринки, продовжила вона, в кінцевому рахунку будуть направлені на цих гравців, які пропонують вищий обсяг торгів та більше ліквідності, що стисне простір, доступний для емітентів, які не можуть співвідноситися з ними.

“Якщо ви не перейшли через $1 мільярд найближчим часом, немає шансу на це, так як є складний ефект успіху, який народжує успіхом,” - сказала Снайдер у Decrypt. “Місце буде менше наступного року. Цього не уникнути.”

Решающие дни для Биткоина: аналитика и прогнозирование.
Решающие дни для Биткоина: аналитика и прогнозирование.
📈🔍 Неделя будет ключевой для Биткоина, сказал аналитик, указав на уровень $63 000. Удержание цены выше этого уровня может сигнализировать о восходящем тренде, ниже - волатильность. Новая фаза или испытание? Решение в ближайшие дни. ⏳ #BTC
Просмотреть
Фидельити увеличивает свое владение биткоинами, держит почти 1% всех BTC
Фидельити увеличивает свое владение биткоинами, держит почти 1% всех BTC
Фидельити увеличивает долю владения биткоинами до 1%, покупая 5 тыс. BTC за прошлую неделю. Сумма активов оценивается в $11 млрд. Компания продолжает активно накапливать криптовалюту, следуя институциональному тренду 📈🚀 #Фидельити #BTC
Просмотреть
Майкл Сейлор поддержал биткойн-документ BlackRock
Майкл Сейлор поддержал биткойн-документ BlackRock
🚀 Майкл Сейлор прокомментировал документ BlackRock, оценив его как отличное исследование ценности биткойна. BlackRock подчеркивает высокую доходность биткойна в последние годы, но признает его высокий риск и волатильность. BTC торгуется по $63,444, снижение объема торгов на 12,15%. 📈 #биткойн
Просмотреть
MicroStrategy завершил размещение облигаций на $1,01 млрд
MicroStrategy завершил размещение облигаций на $1,01 млрд
MicroStrategy завершил размещение облигаций на $1,01 млрд, с процентной ставкой 0,625% и сроком до 2028 года. Доход составил $997,4 млн, часть будет использована на погашение облигаций и покупку биткоина 🚀🔒.
Просмотреть