Триває регуляція стейблкоїнів: що чекає на Tether?

Триває регуляція стейблкоїнів: що чекає на Tether?

У недавньому дослідженні американський фінансовий гігант JPMorgan попередив про Tether (USDT), провідну стейблкоїн на криптовалютному ринку. Звіт виокремив вразливості, які походять від залежності Tether від американського ринку та наближеної регуляторної перевірки.

Хоча Tether працює поза межами Сполучених Штатів, звіт підкреслює, що американські регулятори мають можливість впливати на офшорні діяльності стейблкоїна, зокрема через Управління зовнішньої торгівлі (OFAC). Це твердження набирає сили завдяки попередній розмітці Tornado Cash, крипто-змішувача, пов`язаного з Tether та звинуваченого в легалізації грошей.

Аналітики JPMorgan підкреслили потенціал непрямих регуляторних заходів та міжнародного співробітництва для ускладнення використання Tether. Вони стверджують, що майбутні регуляції стейблкоїнів, ймовірно, змусять дотримуватися строжніших стандартів `Know Your Customer` (KYC) і `Anti-Money Laundering` (AML), що може значно зменшити привабливість Tether порівняно з більш прозорими та дотримуючимися альтернативами.

Крім того, вони бачать, що ця регуляторна перевірка може поширитися на децентралізоване фінансування (DeFi), де USDT є важливим джерелом застави та ліквідності.

Тим часом, звіт підкреслив, що регуляція стейблкоїнів готується до глобальної координації через Фінансову стабільність (FSB) серед країн `G20`. Ця координація передбачає введення додаткових обмежень на використання нерегульованих стейблкоїнів.

Зокрема, Tether стикається з зростаючим тиском покращити прозорість щодо інвестицій своїх резервів та вживає заходів для публікації даних в реальному часі. Однак, незважаючи на ці зусилля, JPMorgan стверджує, що останні відкриття від емітента стейблкоїна не достатньо зняли стурбованість щодо прозорості та управління резервами.

Дані CoinMarketCap показують, що стейблкоїни складають $138,41 млрд загального ринку криптовалют, причому USDT контролює понад половину цієї цифри з ринковою капіталізацією $97 млрд. Головний конкурент USDT, USDC, має ринкову капіталізацію $28 млрд.

Відомості, представлені в цій статті, призначені лише для інформаційних та освітніх цілей. Стаття не є фінансовою радою або радою будь-якого виду. Coin Edition не несе відповідальності за будь-які втрати, понесені внаслідок використання вмісту, продуктів або послуг, згаданих. Читачам рекомендується проявляти обережність перед прийняттям будь-яких дій, пов`язаних з компанією.

Franklin Templeton запустит взаимный фонд на блокчейне Solana, DEX Jupiter Exchange приобретает SolanaFM и Coinhall
Franklin Templeton запустит взаимный фонд на блокчейне Solana, DEX Jupiter Exchange приобретает SolanaFM и Coinhall
Franklin Templeton планирует запустить взаимный фонд на блокчейне Solana, сигнализируя о растущем интересе институциональных инвесторов к технологии. Приобретения Jupiter Exchange также подтверждают рост экосистемы Solana и будущее DeFi. 🌐🚀
Просмотреть
Societe Generale запустила стабильную монету EURCV на блокчейне Solana.
Societe Generale запустила стабильную монету EURCV на блокчейне Solana.
Societe Generale запускает стабильную монету EURCV на блокчейне Solana, улучшая пользовательский опыт в DeFi. Solana - быстрая сеть для глобального использования. Надеются повторить успех PayPal на Solana. ⚡🚀
Просмотреть
Суд разрешил Terraform Labs прекратить деятельность, инвесторы радуются
Суд разрешил Terraform Labs прекратить деятельность, инвесторы радуются
🌐 Terraform Labs получила судебное разрешение на ликвидацию деятельности. Рынок реагирует позитивно, цены на LUNA и LUNC выросли. SEC согласился с представленным планом компании. #крипто #рынок
Просмотреть
Активность китов растет: Fantom, Immutable X и BAT
Активность китов растет: Fantom, Immutable X и BAT
Киты активизировались для FTM, IMX и BAT после снижения ставок Федеральной резервной системой. Увеличение транзакций китов свидетельствует о растущем доверии и оптимизме к этим альткоинам. FTM растет на 60%, IMX сталкивается с сопротивлением, а BAT растет после интеграции с Brave Browser. Снижение ставок Федеральной резервной системы поддерживает рынок альткоинов. 🐋📈🚀
Просмотреть