Бум децентралізованої фінансової діяльності на Cardano

Бум децентралізованої фінансової діяльності на Cardano

Cardano зазнає буму у сфері децентралізованої фінансової діяльності: загальна вартість заблокована шалено зросла у четвертому кварталі 2023 року

Екосистема Cardano ($ADA) продовжує зростати, особливо в галузі децентралізованої фінансової діяльності (DeFi), оскільки загальна вартість заблокована на її децентралізованих додатках продовжує раптово зростати.

Згідно з останнім звітом Messari, зростання загальної вартості заблокована в Cardano становило понад 166% протягом кварталу і вражаючих 693% за рік. Це зростання підняло Cardano серед інших мереж за загальною вартістю заблокована на 14-ту позицію за цим показником, за мережею Base від Coinbase, але перед Cronos від Crypto.com.

За загальною вартістю заблокована провідною мережею є Ethereum, з $43.6 мільярдів, за якими йдуть Tron та BNB Chain, з $8.6 мільярдів та $3.87 мільярдів відповідно.

Децентралізована фінансова сфера Cardano наразі налічує 33 протоколи, які разом утримують понад $400 мільйонів загальної вартості заблокована, з провідним протоколом - це процедура забезпеченої заборгованості Indigo з $98 мільйонами у TVL, за якою ідуть децентралізована біржа Minswap та протокол кредитування Liqwid, з $90.8 мільйонів та $52 мільйони, відповідно. Джерело: DeFiLlama

Однією з ключових подій у розвитку Cardano було введення Hydra, набору протоколів масштабування, розроблених для покращення ефективності мережі шляхом полегшення позачергових транзакцій. Ця інновація спрямована на підвищення масштабованості та пропускної здатності транзакцій Cardano, забезпечуючи здатність мережі впоратися з збільшеною активністю без шкоди для стабільності.

Додаткові досягнення в основних проектах інфраструктури, таких як SanchoNet та Mithril, були повідомлені, що свідчить про постійні зусилля по підвищенню масштабованості та потенціалу інновацій в Cardano.

Нативний токен Cardano, ADA, зазнав помітного зростання, збільшившись на 127% лише у четвертому кварталі, зробивши його однією з найшвидше зростаючих криптовалют до кінця року. Цей стрибок ціни ADA, разом із збільшенням щоденних транзакцій та активних адрес, свідчить про живу та зростаючу екосистему Cardano.

Стан Cardano у четвертому кварталі

  • Ключове оновлення: зростання екосистеми відбулося як від більш установлених протоколів, таких як MinswapDEX, так і нових, як Indigo_protocol.
  • Показники за квартал ⬆️
    • Вартість TVL ⬆️ 166%
    • Вартість стейблкоїнов ⬆️ 37%
    • ADA ⬆️ 127%
  • Прочитайте звіт безкоштовно 👇https://t.co/TVAdEwlY5p pic.twitter.com/rGZlYnWiyp — Messari (@MessariCrypto) 14 лютого 2024 р.

Нативний токен Cardano на момент написання торгується за $0.6 після зростання більше, ніж на 10.5% протягом минулого тижня в рамках загального ралі криптовалютного ринку. Як недавно повідомлялося, інвестиційні продукти на основі Cardano бачать значні вливи.

Зображення вибране через Unsplash.

Societe Generale запустила стабильную монету EURCV на блокчейне Solana.
Societe Generale запустила стабильную монету EURCV на блокчейне Solana.
Societe Generale запускает стабильную монету EURCV на блокчейне Solana, улучшая пользовательский опыт в DeFi. Solana - быстрая сеть для глобального использования. Надеются повторить успех PayPal на Solana. ⚡🚀
Просмотреть
Суд разрешил Terraform Labs прекратить деятельность, инвесторы радуются
Суд разрешил Terraform Labs прекратить деятельность, инвесторы радуются
🌐 Terraform Labs получила судебное разрешение на ликвидацию деятельности. Рынок реагирует позитивно, цены на LUNA и LUNC выросли. SEC согласился с представленным планом компании. #крипто #рынок
Просмотреть
Активность китов растет: Fantom, Immutable X и BAT
Активность китов растет: Fantom, Immutable X и BAT
Киты активизировались для FTM, IMX и BAT после снижения ставок Федеральной резервной системой. Увеличение транзакций китов свидетельствует о растущем доверии и оптимизме к этим альткоинам. FTM растет на 60%, IMX сталкивается с сопротивлением, а BAT растет после интеграции с Brave Browser. Снижение ставок Федеральной резервной системы поддерживает рынок альткоинов. 🐋📈🚀
Просмотреть
Новый валидатор Jump для Solana: ожидаемые изменения
Новый валидатор Jump для Solana: ожидаемые изменения
Jump представил новый валидатор Frankendancer на Solana. Он увеличивает производительность блокчейна. Планы на два независимых валидатора призваны обеспечить надежность и преимущество в производительности. Firedancer, следующий за Frankendancer, уже на тестовой сети. 🚀
Просмотреть