Біткоїн-ЕТФ: Грошовий рубіж в 1 млрд USD

Біткоїн-ЕТФ: Грошовий рубіж в 1 млрд USD

Інший біткоін-ЕТФ щойно приєднався до клубу активів у розмірі 1 мільярд доларів. Чи буде це останній?

П`ять американських спот-біткоін-ЕТФ вже мають щонайменше 1 мільярд доларів активів, тоді як інша половина поля наразі значно відстає.

Біткоїновий ЕТФ від управління активами Bitwise (BITB) на цьому тижні став п`ятим американським фондом біткоїну, який перевищив цей рубіж.

Біткоїн-трест-ЕТФ (GBTC) Інвестиційного фонду Grayscale Investments все ще комфортно очолює сегмент, з приблизно 23,8 мільярдами доларів активів під управлінням. Однак ця цифра зменшилася з приблизно 28 мільярдів доларів, які він мав після конвертації в ЕТФ 11 січня.

За даними BitMEX Research, GBTC стояв із відтоком понад 6,8 мільярд доларів з моменту перетворення на ЕТФ. Але інші дев`ять американських спот-біткоїн-фондів залучили приблизно 11,4 мільярд доларів чистого припливу за цей період, що загалом становить близько 4,6 мільярдів доларів.

Найшвидше зростаючими спот-біткоїновими ЕТФ є ЕТФ від BlackRock (IBIT) та Фонд біткоїну Wise Origin від Fidelity Investments (FBTC), котрі мають активи близько 6 мільярдів та 4,3 мільярда доларів відповідно.

Біткоїновий ЕТФ Ark 21Shares (ARKB) має приблизно 1,4 мільярди доларів активів, чим трішки випереджає BITB з 1,1 мільярда доларів.

Хоча продукти від BlackRock та Fidelity відокремилися від інших за обсягом стоку, ARKB та BITB `мають можливості конкурувати як дійсно гравці на тривалий термін в цій категорії`, зауважив президент The ETF Store Nate Geraci.

Розмір є `найважливішим` у зв`язку з інтенсивною конкуренцією щодо комісій в сегменті спот-біткоїнових ЕТФ, він підкреслив. VanEck планує знизити свою плату за біткоїн-ЕТФ з 0,25% до 0,20% 21 лютого, заявив фірма у четвертковому заявленні.

`Успіх, як правило, приносить успіх у просторі ЕТФ`, - сказав Geraci Blockworks. `Швидке нагромадження активів від BlackRock, Fidelity, Ark та Bitwise ускладнить завдання для решти учасників поля`.

Ніна Мішра, директор з дослідження ЕТФ в Zacks Investment Research, сказала, що деякі з біткоїнових ЕТФ можуть продовжувати залучати значні активи, беручи до уваги надзвичайний зріст сегменту до цього моменту.

`Хоча я очікувала, що вони стануть одними з найуспішніших запусків ЕТФ усіх часів, успіх дійсно перевершив мої очікування`, - сказала вона. `Тому я не буду здивована, якщо ще один з цих ЕТФ також перевищить рубіж у 1 мільярд доларів`.

Але це може тривати деякий час, зауважив Geraci.

Біткоїновий ЕТФ, випущений Invesco (у співпраці з Galaxy), має на себе 315 мільйонів доларів активів, за даними BitMEX Research. Довірчий фонд біткоїну VanEck (HODL) має 190 мільйонів доларів активів, в той час як база активів біткоїнового ЕТФ від Valkyrie Investments (BRRR) становить 152 мільйони доларів.

У кінці списку знаходяться продукти від Franklin Templeton та WisdomTree, які у четвер володіли 96 мільйонами та 26 мільйонами доларів активів відповідно.

Мішра зауважила, що загалом ЕТФ зазвичай повинні досягнути принаймні 50 мільйонів доларів активів під управлінням, щоб вони розглядалися як `життєздатні`. Хоча фонди, які запускають менші компанії з вищими операційними витратами, ймовірно, будуть ліквідовані у кінці, емітенти, такі як WisdomTree, можуть вибрати не виводити продукт з обігу, навіть якщо він нерентабельний.

Екзекутиви з криптовалютної галузі та спостерігачі за галуззю фінансового управління вказали, що значна частина сектору управління активами, яка очікувала перейти на ці спот-біткоїнові ЕТФ, ще не вклала в них кошти. Головний інвестиційний офіцер Bitwise Метт Гоган сказав під час панельної дискусії на конференції Exchange ETF на Флориді на цьому тижні, що очікує `другорядне прискорення` припливів через декілька місяців, коли фонди з`являться на більшій кількості платформ.

`Я вважаю, що всі емітенти зобов`язані залишатися в грі принаймні на даний момент`, - сказав Герасі. `Але погана економіка в цій категорії ймовірно змусить вийти з гонки кілька фірм, якщо вони не зможуть наздогнати конкурентів`.

Опасности для быков Bitcoin
Опасности для быков Bitcoin
🐂 Бычий рост Bitcoin после скачка до $64000 вызван спекуляциями о ФРС. Осторожный прогноз на следующую неделю. 📉
Просмотреть
Цена биткоина и хешрейт: факторы ралли
Цена биткоина и хешрейт: факторы ралли
Анализ: Возможный рост цены биткоина из-за увеличения хешрейта и аккумуляции биткоинов майнерами. Исторические данные подтверждают эту связь, сигнализируя о потенциальном ралли. 📈🔗 #криптовалюты
Просмотреть
Решающие дни для Биткоина: аналитика и прогнозирование.
Решающие дни для Биткоина: аналитика и прогнозирование.
📈🔍 Неделя будет ключевой для Биткоина, сказал аналитик, указав на уровень $63 000. Удержание цены выше этого уровня может сигнализировать о восходящем тренде, ниже - волатильность. Новая фаза или испытание? Решение в ближайшие дни. ⏳ #BTC
Просмотреть
Фидельити увеличивает свое владение биткоинами, держит почти 1% всех BTC
Фидельити увеличивает свое владение биткоинами, держит почти 1% всех BTC
Фидельити увеличивает долю владения биткоинами до 1%, покупая 5 тыс. BTC за прошлую неделю. Сумма активов оценивается в $11 млрд. Компания продолжает активно накапливать криптовалюту, следуя институциональному тренду 📈🚀 #Фидельити #BTC
Просмотреть