Комісія SEC реагує на вторгнення в її обліковий запис

Комісія SEC реагує на вторгнення в її обліковий запис

На початок, U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) оприлюднила заяву, в якій реагує на вторгнення в її аккаунт X.com, що призвело до поширення фейкової заяви про затвердження біткойн-ETF (біржового фонду).

За поточною інформацією, команда SEC зрозуміла, що незадовго після 4:00 pm ET у вівторок, 9 січня 2024 року, несанкціонована особа отримала доступ до облікового запису X.com @SECGov, отримавши контроль над мобільним номером, пов`язаним з цим обліковим записом. Несанкціонована особа опублікувала пост о 4:11 pm ET, яким заявлялось, що Комісія затвердила біржові фонди з біткойном, а також ще один пост, приблизно через дві хвилини, де було написано `$BTC`. Пізніше несанкціонована особа видалила другий пост, але не перший. За допомогою облікового запису @SECGov, несанкціонована особа також відмітила `лайком` два пости від не-SEC облікових записів. Наразі команда SEC ще оцінює розмір інциденту, але немає доказів, що несанкціонована особа отримала доступ до систем, даних, пристроїв SEC або інших соціальних медіа облікових записів.

Як тільки команда дізналася про інцидент, співробітники управління громадських зв`язків опублікували повідомлення на офіційному акаунті @garygensler X.com о 4:26 pm ET, сповіщаючи громадськість, що обліковий запис @SECGov був скомпрометований, створений несанкціонований пост і комісія не затвердила включення і торгівлю продуктами з біткойном. Співробітники видалили перший несанкціонований пост на акаунті @SECGov, відмінили `лайки` двох постів та о 4:42 pm ET опублікували новий пост на акаунті @SECGov, в якому повідомили про компрометацію аккаунта. Співробітники також звернулися до X.com для допомоги в припиненні несанкціонованого доступу до аккаунту @SECGov. За поточною інформацією, співробітники вірять, що несанкціонований доступ до аккаунту було припинено між 4:40 pm ET і 5:30 pm ET.

SEC серйозно відноситься до своїх кібербезпекових обов`язків. Команда комісії все ще оцінює наслідки цього інциденту для агентства, інвесторів і ринку, але визнає, що ці наслідки включають питання стосовно безпеки соціальних медіа облікових записів SEC. Співробітники також продовжуватимуть оцінювати необхідні ремедійні заходи.

Команда співпрацює з відповідними правоохоронними органами та органами федерального нагляду, включаючи Управління інспекції комісії SEC, Федеральне бюро розслідувань та агенцію кібербезпеки та інфраструктурної безпеки США, серед інших, у своїх розслідуваннях. Агентство буде надавати оновлення щодо цього інциденту, якщо це необхідно. Важливо зазначити, що Комісія публікує свої дії на своєму веб-сайті, http://www.sec.gov. Комісія не використовує соціальні мережі для публікації своїх дій; пости у соціальних мережах лише підсилюють оголошення, які зроблені на нашому веб-сайті.

Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Кіберзлочинці затримані за крадіжку $243M криптовалюти Genesis. FBI проводить розслідування. Заморожено $9M. 😱🚔
Переглянути
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Атака на домен Ефена Лабс призвела до призупинення роботи вебсайту. Користувачам рекомендовано утриматися від взаємодії з підробленими сайтами. 😱🔒
Переглянути
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Трамп провалив запуск криптовалюти World Liberty Financial, вірогідно, зловживаючи його імям. Фейкові проекти вже встигли зловживати цим ажіотажем 😬.
Переглянути
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Огляд: Стаття попереджає про шахрайські схеми в криптовалютному світі. Не гарантовані доходи та фальшиві веб-сайти - це ознаки обману. Інвесторам рекомендується бути обережними та перевіряти автентичність платформ та продавців 🛡️.
Переглянути