Ринкові війни NFT на Ethereum, Solana та Bitcoin

Ринкові війни NFT на Ethereum, Solana та Bitcoin

Points Season: Хто перемагає в Ринку NFT на Ethereum, Solana та Bitcoin?

Мета `points` останнім часом оволоділа крипторинком, а ринки NFT на Ethereum, Solana та Bitcoin стрімко приєднуються до цього тренду (і в деяких випадках жодять його), намагаючись завоювати серця, розуми та гаманці трейдерів всюди.

Чи перетворяться points на токени на токенічні роздачі? Чи повернеться ринок NFT до свого колишнього величенства? І в такому разі, яка компанія перебуває в найкращому положенні для перемоги в війнах ринку NFT? Ось як розвиваються події досі:

Magic Eden - останній ринок NFT, що намагається привернути користувачів за допомогою моделей лояльності схожих на points, які можуть виплатити токен чи інші винагороди. Недавно майданчик запустив свою систему винагород Diamonds, яка включає ретроактивну винагороду для трейдерів Solana, які датуються з 2021 року.

Ринок Ethereum Blur вперше впровадив модель points, і саме в цей час минулого року молодий майданчик опустив довгочасного лідера OpenSea, оприбутнявши сотні мільйонів доларів вартості токенів BLUR для своїх найвірніших користувачів. До кінця року Blur віддав більше 818 мільйонів доларів вартості токенів BLUR після того, як користувачі набрали points.

Tensor, провідний ринок NFT на Solana, використав схожу модель лояльності на основі points і аналогічно витіснив досвідченого гравця Magic Eden минулого року—але Tensor ще не запустив свій крипто токен. Для ясності, Tensor досі не оголошував офіційного аналу токена, пов`язаного із points, хоча в минулому він натякав на подібні настрої.

Запуск Diamonds системи на Magic Eden—починаючи на Solana, але скоро розширюючись на Bitcoin, Polygon та Ethereum—сигналізує про видиму спробу догнати Tensor. Аналогічно, ми поки що не знаємо, для чого саме будуть використані points-подібні Diamonds Magic Eden, хоча також в паралель з системою винагород йде окремий NFT токен дроп.

Чи окупається зміна винагород Magic Eden в термінах підвищення його частки ринку? Поки що, не дуже.

Magis Eden не надовго побачив швидке зростання на Solana, що вказувало на те, що він наздоганяє Tensor. 5 лютого, Decrypt зауважив, що ринкові дані від аналітичної платформи Tiexo показали, що Magic Eden зайняв 41% частку обсягу NFT на Solana протягом попередніх 24 годин, порівняно з 53% для Tensor. Це було набагато ближче, ніж це було в останні тижні.

Але на момент написання, Tensor контролює близько 73% частки ринку NFT на Solana протягом останніх 24 годин, за даними Tiexo, порівняно з 22% для Magic Eden. Подивившись трохи далі, за останні сім днів, Tensor має понад 75% частки порівняно з 19% для Magic Eden; за останній місяць, Tensor стверджує понад 73% з Magic Eden менше 22%.

Розширюючи дані, щоб включити майданчики на декількох головних ланцюгах NFT, включаючи Solana, Ethereum, Bitcoin, Polygon та BNB Chain, відкривають деякі цікаві подробиці про те, як моделі винагород додатково перетворюють ринкові війни.

Подивившись на більший пейзаж, Blur править ринком з великим відставанням, контролюючи близько 42% частки ринку протягом останнього тижня. Це абсолютно на головній мережі Ethereum, яка все ще є провідним блокчейном для NFT, а існуючий токен Blur та історія значних роздач користувачам, ймовірно, підштовхує його продовжуване домінування.

Тензор другий загалом з близько 14,5% частки ринку серед відстежуваних мереж, усі на Solana, за ним йде Magic Eden з 14%—з більшістю обсягу, який приходить зі здійснених продажів Bitcoin Ordinals.

OpenSea, яка не має системи points і давно відстоює заклики запустити власний токен, опиняється четвертою з близько 12,4% частки, в основному на Ethereum та мережі масштабування Polygon. Останнім є ринок OKB для Bitcoin Ordinals, які схожі на NFT, з близько 7,7% частки ринку.

Дані за 24 години Tiexo показують деякі відхилення через менший обсяг вибірки, з Blur, який має ще більшу частку в 52,5%, і Magic Eden на другому місці з трохи менше 12%—але більшість обсягу на Bitcoin, ймовірно, через продаж Bits Gaming проекту у вівторок. OpenSea, Tensor та OKX йдуть далі, в такому порядку.

Magic Eden готує важливе наступ на Ethereum зі стартом нового ринку для цього ланцюга, створеного в партнерстві з творцем Bored Ape Yacht Club Yuga Labs. Передбачається, що майданчик дебютує 27 лютого, встановивши альянси з командами за основою стоять великі проекти на Ethereum, такі як Pudgy Penguins та Azuki.

Чи допоможе старт нового ринку Ethereum Magic Eden, з пов`язаними Diamonds винагородами, змінити хід справ та забезпечити сталий підйом, борючись з конкурентами? Ми побачимо цього місяця, оскільки це наступний великий зворот на горизонті—хоча світ NFT завжди повний сюрпризів.

Відредаговано Guillermo Jimenez

НФТ ваучери на платформі Telegram від X Empire
НФТ ваучери на платформі Telegram від X Empire
📰 Корпорація X Empire успішно випустила 570,000 NFT ваучерів на Telegram, перед якими важливий етап ринку та гри. NFT ваучери дозволяють гравцям уявити майбутню вартість токену $X та брати участь у грі. Подія з генерації токенів запланована на 30 вересня 2024 року. 🔥🎮 #XEmpire #NFT #Telegram
Переглянути
SuperRare: еволюція NFT мистецтва на цифровому ринку
SuperRare: еволюція NFT мистецтва на цифровому ринку
SuperRare розширює ринок мистецтва NFT, сприяючи художникам та колекціонерам. Оновлення SuperRare 2.0 забезпечує децентралізованість, самостійність художників та ефективне управління. Розроблено SuperRare Spaces для подальшого розвитку мистецтва NFT. ⭐🎨🚀
Переглянути
Продаж токенів WLFI обмежений для акредитованих інвесторів ta осіб, що не є громадянами США
Продаж токенів WLFI обмежений для акредитованих інвесторів ta осіб, що не є громадянами США
Дональд Трамп підтвердив токен WLFI для свого проєкту DeFi, обмеженість продажів для акредитованих інвесторів та іноземців критикують. Трамп висловився зі стурбованістю про SEC. 😐
Переглянути
Трамп змінює свою думку про криптовалюту через успіх NFT-проектів
Трамп змінює свою думку про криптовалюту через успіх NFT-проектів
Трамп змінив погляд на криптовалюту через успіх своїх NFT-проектів, які були оплачені криптою, не доларами 😲🪙 #крипто #NFT #Трамп
Переглянути