4 он-чейн сигнали вказують на корекцію Bitcoin перед поділом

4 он-чейн сигнали вказують на корекцію Bitcoin перед поділом

These 4 On-Chain Signals Suggest Bitcoin (BTC) Pre-Halving Correction

За неабияких зростань ціни на біткойн, все більше сигналів на блокчейні вказують на перегрів криптовалютного ринку. Ці сигнали особливо актуальні в контексті наближення піврічного поділу біткойну.

BeInCrypto презентує 4 сигнали на блокчейні, які вказують на можливість наближаючої корекції. Це особливо актуально з точки зору поточної цінової активності, яка має численні схожості з фракталом 2019 року.

Тоді ціна на BTC також пережила сильний тренд росту, але декілька місяців до поділу сталася глибока корекція. Чи підтримують такі прогнози дані на блокчейні? Чи будуть падіння ціни біткойну періодом поділу? Он-чейн сигнали: NUPL у Зоні Віри

Поміж численних технічних схожостей між поточною ситуацією на біткойн ринку і фракталом 2019 року, аналіз на блокчейні також вказує на певні паралелі. Перші два он-чейн сигнали стосуються відомого показника Unrealized Profit/Loss (NUPL).

NUPL - різниця між відносним нереалізованим прибутком і відносним нереалізованим збитком. Це співвідношення можна також розрахувати шляхом віднімання реалізованої капіталізації від ринкової капіталізації і ділення результату на ринкову капіталізацію. Крім того, NUPL має кілька варіацій: для всіх ринкових інвесторів, для довгострокових тримачів (LTH) і для короткострокових тримачів (STH).

На графіку базової версії індексу ми бачимо, що в грудні 2023 року і січні 2024 року NUPL знаходиться в зеленій зоні віри. Під час зрілої стірмої ринку ця зона сигналізує про здоровий ринок з сильним трендом росту.

Однак історично, перший вхід в цю зону після запису макродна на попередніх циклах (червоні кола) вказує на майбутню корекцію. Дійсно, падіння наступають досить швидко після першого досягнення зони віри (сині круги). Потім NUPL повертається до жовтої зони оптимізму.

Однак, в 2019 та на початку 2020 року NUPL знову впав до мінімальних значень в помаранчевій (сподівання) та червоній (капітуляція) зонах. Якщо історія повториться, то зараз, після короткого перебування в зеленій зоні, на графіку NUPL може вказувати на падіння ціни біткойну.

Варто додати, що аналогічна ситуація спостерігається на графіку NUPL для довгострокових тримачів (LTH). Сюди входять адреси, які утримують свої активи щонайменше 155 днів. Перше короткострокове перебування в зеленій зоні після макродні також призводило до корекції.

On-Chain Signals: Percentage of UTXO in Profit Enters Oversold Area

Останній сигнал на блокчейні, який вказує на можливість наближуючої корекції ціни BTC, це відсоток UTXO з прибутком. Просто кажучи, це відсоток невитрачених транзакційних виходів (UTXO), ціна яких була нижча за поточну ціну на момент створення. Іншими словами, цей показник показує, який відсоток адрес BTC в даний час знаходяться в доході.

Довготривала діаграма показує, що рівень понад 95% позначений червоним. Знову ж таки, в сильному тренді росту майже всі UTXO знаходяться в доході. Більше того, коли біткойн досягає історичний максимум (ATH), 100% UTXO знаходяться в доході.

З іншого боку, в 2019 році після відскоку від макродна попереднього циклу ситуація на цьому графіку схожа на сигнали з графіка NUPL. Перед поділом біткойну часу також подібний. Ми бачимо короткострокове перебування в червоній перепроданій зоні, яке передує корекції.

Якщо сценарій повторюється, перший квартал 2024 року може бути періодом спаду на криптовалютному ринку. Це особливо ймовірно з преседентом попередньо піврічного хайпу та ейфорії після схвалення спот-біткойн-ETF.

Відмітка про відмову від відповідальності

Згідно з нормативними рекомендаціями проекту `Трасту`, ця стаття щодо цінового аналізу має лише інформаційний характер і не є фінансовою або інвестиційною порадою. BeInCrypto зобов`язана публікувати точні та об`єктивні матеріали, проте ринкові умови можуть змінюватися без попередження. Завжди проводьте свої дослідження і консультуйтесь з фахівцем перед прийняттям фінансових рішень. Зверніть увагу, що наші Умови користування, Політика конфіденційності та Відмови від відповідальності були оновлені.

Найкращи Урядові Біткоїнові Рейтинги: США, Бутан та Сальвадор
Найкращи Урядові Біткоїнові Рейтинги: США, Бутан та Сальвадор
🔝🌍 США лідер урядового утримання біткоїну з резервами $12.16 млрд, за ними - Обєднане Королівство, Бутан та Сальвадор. 🇺🇸🇬🇧🇧🇹🇸🇻 Національні стратегії відрізняються: активність, пасивність, фокус на біткоїн. 🔄💰 Важливо стежити за діями країн у цифровому просторі.
Переглянути
Криптовалютний ринок: вихід з ведмежої фази - Кутс
Криптовалютний ринок: вихід з ведмежої фази - Кутс
Кутс вважає, що крипторинок може завершувати ведмежу фазу зі зростанням ліквідності. Вершити він підкріплює аналізом альткоїнів та збільшенням грошового обігу. Біткоїн піднявся на 6% до $63,343. 🔮📈
Переглянути
Прорив до рекордних цін Біткойн: аналіз минулих циклів
Прорив до рекордних цін Біткойн: аналіз минулих циклів
Біткойн може рости до $108,000-$155,000, згідно з аналізом попередніх циклів ринку. Зараз ми спостерігаємо середньоциклову корекцію, але можливий прорив до нових рекордів найближчим часом. 🚀
Переглянути
Прогноз ціни Bitcoin: $125,000 при перемозі Трампа, $75,000 при перемозі Харріс - Standard Chartered
Прогноз ціни Bitcoin: $125,000 при перемозі Трампа, $75,000 при перемозі Харріс - Standard Chartered
Standard Chartered прогнозує рост Bitcoin до $125,000 у разі перемоги Трампа та до $75,000 - у разі перемоги Харріс. Стимулом є зниження ставки Федеральної резервної системи та макроекономічні фактори. Слід очікувати позитивні зміни у цифрових активах. 🚀📈🔥
Переглянути