Ціна Bitcoin наближається до $60,000: трейдери передбачають знижку ставок Феду

Ціна Bitcoin наближається до $60,000: трейдери передбачають знижку ставок Феду

Ціна Bitcoin Наближається до $60,000, оскільки трейдери передбачають великі знижки ставок

Ціна Bitcoin піднялася у п`ятницю, досягнувши свого найвищого показника з початку вересня, оскільки трейдери стали більш впевненими, що надходження наступної зустрічі Федеральної Резервної Системи призведуть до великого зниження ставок.

З ціною Bitcoin, що наближається до $60,000 - доходячи до $59,735 за CoinGecko, що наростилося на 2.5% за день - це зростання стало зворотнім по відношенню до втрат вересня, які були помічені після публікації урядових даних, що підтримали стурбованості з приводу послаблення економіки США. Наприклад, Bitcoin впав аж до $53,300 тиждень тому після не дуже успішного звіту про робочі місця за серпень.

Поважається, що Федеральна Резервна Система останнім часом знизить свою базову ставку, послабляючи валютні умови вперше з 2020 року. Трейдери очікували початкового зниження на 25 базисних пунктів після того, як чиновники Фед підкреслили спрощений підхід до зниження вартості кредитів.

Тепер трейдери розглядають рішення Феду наступного тижня як відносно невизначене. Ймовірність зниження ставки на 50 базисних пунктів посилилася до 43% у п`ятницю, що зростає з 28% за день, згідно з CME Group.

Зміна настроїв пов`язана зі статтями Wall Street Journal та Financial Times, які підказують, що чиновники Феду коливаються. Оскільки інфляція сповільнилася до статутної мети Феду в 2%, фокус Феду змінився з цін на споживчі товари на здоров`я ринку праці.

Зниження ставки на 50 базисних пунктів може прискорити базову ставку Феду швидше в напрямку нейтральної території, де вона не обмежує економіку занадто сильно в час, коли інфляція очевидно сповільнюється. У той ж час, аналітики вважають, що початок серії зниження ставок з великим скороченням може `налякати ринки`, вказуючи на те, що Фед більше турбується про рецесію.

`Легша грошова політика та нижчі реальні ставки цілком негативно впливають на долар, тим часом користуючись конкурентами, такими як золото та Bitcoin`, - сказав керівник досліджень Grayscale Зак Пандл журналу Decrypt. `Однак, [...] якщо Фед скоротить на 50 базисних пунктів, ринки можуть сприйняти це як сигнал, що Фед турбується про стан економіки, що може парадоксально бути негативним для ризикових активів, включаючи Bitcoin`.

Макроаналітик Джим Біанко сказав в Twitter (також як X), що `максимальна невизначеність` стосовно наступного кроку Феду відображається в цінах на золото, які досягли рекордної ціни в п`ятницю поруч зі змінами на ринках ф`ючерсів Феду.

На минулому тижні член Ради Федеральних резервів Крістофер Валлер сказав, що розмір та темп зниження ставок будуть залежати від прихідних економічних даних. І після показника інфляції у середу трейдери об`єднались навколо шансу на 85%, що Фед розпочне з меншим зниженням.

Збільшення базової інфляції, яка виключає ціни на їжу та енергію, підсилить ставки меншого зниження. Тому що існує шанс, що інфляція може знову зростати, якщо Фед рано знизить ставки, підтримуючи ринок праці без повного контролю над інфляцією.

Проте, Фед швидко підвищував ставки, щоб стримати декадентський підйом інфляції, що досяг піка в 2022 році. Говорячи з журналом Wall Street Journal, колишній заступник голови Феду Дональд Кон висловив думку, що американський центральний банк може швидко знижувати ставки заради управління ризиком.

Після завершення наступного тижня засідання Фед випустить набір квартальних економічних прогнозів. І так званий `графік крапками`, що випустила Фед, покаже де кожний чиновник у її комітеті з політики вважає, що рівні процентних ставок повинні бути до кінця року.

Водночас, ринок очікує, що Фед знизить процентні ставки на 100 базисних пунктів на основі раніше випущеного `графіка крапками`, у ньому залишилося всього три засідання до кінця року. Це означає, що чиновники Феду, швидше за все, погодяться на зниження на 50 базисних пунктів в якийсь час у наступних місяцях.

Час зниження ставки на 50 базисних пунктів може нести прихований підтекст про те, куди Фед вважає, що вирушить економіка. Оскільки наближається наступне тижневе засідання, здається, що трейдери все більше ставлять на те, що Фед хоче вже отримати відповідь на це питання.

Змінено Андрю Хаєвом

Надмірний вивід Bitcoin: верхні біржі реагують
Надмірний вивід Bitcoin: верхні біржі реагують
Bitcoin у сумі $500 мільйонів вийшов з верхніх бірж. Були здійснені великі перекази з Huobi і Kraken на адресу Poloniex. Поки курс Bitcoin не реагував на це. можливі різні сценарії. Курс між $63,000-$67,500. 📈🔥
Переглянути
Біткойн готується до параболічного зростання
Біткойн готується до параболічного зростання
Біткойн піднімається до параболічної фази, каже аналітик. Ціль - новий історичний максимум найближчим часом. $59,958 зараз. 🚀📈 #біткойн
Переглянути
Bitcoin: Глобальна ліквідність та $100,000
Bitcoin: Глобальна ліквідність та $100,000
Bitcoin може досягти $100,000 завдяки глобальній ліквідності і зниженню ставок. Ринок очікує биковий тренд, але є ризики. Росте кореляція між ліквідністю та Bitcoin. Зниження ставок сприяє волатильності, але існують небезпеки. Bitcoin може стати безпечним активом. Ціна може досягти $100,000 швидше, ніж очікуємо. 🚀🌕
Переглянути
Шлях Біткоїна до $1M: Аналіз та Перспективи
Шлях Біткоїна до $1M: Аналіз та Перспективи
📈 $62K ціна BTC після зниження ставок. Звіт передбачає можливе досягнення $1M до 2037 року. Відновлення ринку на підході. 🚀
Переглянути