Токен криптовалюти Дональда Трампа: регуляція і вплив

Токен криптовалюти Дональда Трампа: регуляція і вплив

Як може токен криптовалюти Дональда Трампа вписатися у регуляцію?

Колишній президент Сполучених Штатів запускає продукт з криптовалюти, навіть тоді, коли він звертається до криптоіндустрії у своїх поточних спробах під час кампанії. Дональд Трамп стане `головним крипто-адвокатом` для компанії World Liberty Financial, проекту, що досі надав небагато вказівок на те, що він насправді буде робити.

WLFI

Наратив

Криптовалюта намагається вплинути на цей виборний цикл. Тепер один з провідних кандидатів на посаду президента США пов`язаний з майбутнім криптовалютним проектом.

Чому це важливо

Тут є одне досить цікаве питання: як колишній президент і поточний республіканський кандидат має думати про закони про цінні папери та про запобігання відмиванню грошей, коли він збирається позичити своє ім`я проекту з криптовалютою?

Розбір цього

Колишній президент Дональд Трамп стане `головним крипто-адвокатом` для компанії World Liberty Financial, проекту, який, здається, базується на Dough Finance та в якому беруть участь його три сина та ціла група інших осіб на ключових посадах, за інформацією моїх колег Денні Нельсона, Шайєн Лігон та Сем Кесслер на цьому тижні.

Проект World Liberty Financial буде продавати 30% згенерованих токенів WLFI, а решта 70% буде утримуватися засновниками, постачальниками послуг та іншими членами команди.

Я хочу зосередитися на цій частині, оскільки вона породжує деякі цікаві питання щодо регуляції. Трамп, звісно, останні кілька місяців проводив кампанію серед виборців криптовалют, давав обіцянки про встановлення дружелюбних до індустрії регуляторів та про те, що США стануть `крипто-столицею планети` у різних публічних заявах.

Ця дружність, в протиріччі його опозиції криптовалютам, коли він насправді був на посаді, може призвести до особистої вигоди для нього, враховуючи майбутній запуск World Liberty Financial.

Головне застереження тут полягає в тому, що CoinDesk бачив документи-заготовки; фінальний проект може відрізнятися від того, про що повідомляло CoinDesk.

У документі, який бачив CoinDesk, однак, одним зі спільних зауважень є те, що 70% виділень для існуючих розробників проекту відносно велика, порівняно з іншими криптопроектами.

У білій книзі також є пункт про непередатність, інакше кажучи, щоб запобігти перепродажам або натякати на те, що інвестори можуть отримувати прибуток від токенів, принаймні на початку.

Цього самого може бути недостатньо, щоб уникнути законів про цінні папери, сказав Дейв Родман, засновник і управляючий партнер Rodman Law Group.

`Якщо все, що відбувається, полягає в тому, що люди купляють зачаровані токени, нічого не було зроблено для зменшення ризику зазнавання впливу світових законів про цінні папери, якщо американці купують токен,` - сказав він.

Також ще неясно, щонайменше наразі, хто саме контролює гаманці, сказала Александра Дамскер, юрист і консультант.

Також неясно, як розбивається та 70% збережених - чи кожен розробник та очільник проекту отримає рівномірну виділену суму чи ні.

WLFI - це токен управління. Власники, які мають певну ще не визначену мінімальну кількість токенів, можуть запропонувати зміни у протокол чи інші пропозиції, і всі власники можуть голосувати, використовуючи до 5% від загальної кількості токенів. Хоча в документі йдеться, що це забезпечить `справедливість та розподілену участь`, будь-яка спрямована група, яка має більшість токенів, може мати можливість впливати на ці пропозиції.

У білій книзі також був рядок про перевірку покупців для відповідності санкційним регуляціям.

Проект буде головною метою атакування. Ми вже бачили це, коли X (раніше Twitter) облікові записи щодо Лари (дружини Еріка Трампа) та Тіффані Трамп (однієї з дочок Дональда Трампа) були захоплені на цьому тижні для публікації рандомних адрес. Ерік Трамп прокоментував у Twitter, що ці адреси - шахрайство, що привело до подальшого розгублення від людей, які не могли визначити, це означає, що World Liberty Financial сам по собі не є реальним або лише адреси (щоб було зрозуміло: World Liberty Financial - це реальний проект; ці адреси не були частиною нього).

Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Samourai та Tornado Cash у центрі судового скандалу. Ставиться питання про контроль над коштами користувачів. Рішення суду визначить майбутнє Samourai. ⚖️🔒 #криптоновини
Переглянути
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC звинуватили засновників Rari Capital у недобросовісній поведінці, включаючи недостатню інформацію для інвесторів та незареєстровану діяльність брокера. Співзасновники узгодили покарання. SEC активно контролює криптовалютний ринок, зокрема Ethereum. 🔍🚫 #крипто #SEC #RariCapital
Переглянути
Конгресмени закликають до чітких правил SEC щодо цифрових активів-оздушків
Конгресмени закликають до чітких правил SEC щодо цифрових активів-оздушків
Конгресмен Том Еммер підтримує чіткі правила SEC для цифрових активів. Він критикує невизначеність та обмеження Генслера, закликаючи до сприяння інноваціям. Важливість оздушок у децентралізації та розкритті потенціалу блокчейну. 🚀🔒
Переглянути
НЕЗАКОННІ ДІЇ КОЕНА ВПЛИВАЮТЬ НА GAMESTOP
НЕЗАКОННІ ДІЇ КОЕНА ВПЛИВАЮТЬ НА GAMESTOP
Коен ігнорував закони щодо купівлі цінних паперів Wells Fargo, ризикуючи антимонопольними санкціями. Ціна акцій GameStop падає після спекулятивних рухів акційного інвестора. 📉 #GameStop #антимонопольнаставка
Переглянути