Taproot Wizards: оновлення коду Біткоїна з ідеєю Сатоші

Taproot Wizards: оновлення коду Біткоїна з ідеєю Сатоші

Taproot Wizards збагачує ідею коду з ери Сатоші Біткоїна

Taproot Wizards, група, що займається Bitcoin, прагне відродити стару ідею, реалізовану створювачем Біткоїна на початковому етапі.

Один зі шматків коду — опкод, що скорочено від `операційний код`, відомий як OP_CAT, був частиною початкової системи скриптів Bitcoin і використовувався для об`єднання (отже й `CAT`) двох рядків.

Опкод можна уявити собі як крок у рецепті, такий, як `нарізати цибулю` або `довести воду до кипіння`. Він повідомляє комп`ютеру (у цьому випадку, мережі Біткоїна), що робити з наявними даними. Наприклад, опкод може наказати мережі додати два числа, перевірити, чи одне число більше за інше, або об`єднати дві частини даних.

Кожен опкод є базовим будівельним блоком, який, поєднавшись з іншими, створює складні правила та умови для функціонування транзакцій в блокчейні. Багато опкодів з того часу залишаються активними.

Деякі опкоди, в тому числі OP_CAT, були вимкнуті Сатоші Накамото в 2010 році через можливі уразливості, що можуть вплинути на молоду та крихітну мережу. Сатоші був занепокоєний можливістю використання його для запуску атаки типу `відмова в обслуговуванні` (DoS), наприклад.

Але Уді Вертхаймер з Taproot Wizards, яка створила Ordinals, вважає, що настав час відновити цей певний опкод.

`Це не повноцінна мова смарт-контрактів, подібна до Ethereum або Solana, але вона дозволяє використовувати багато функціональності, якої ми раніше не могли`, — сказав Вертхаймер Blockworks, приводячи приклади децентралізованих бірж та мостики активів.

На відміну від Ethereum, программованість Bitcoin була навмисно обмежена, щоб зберігати простоту та безпеку.

Але включення OP_CAT є досить простою зміною в коді Bitcoin Core, вимагає лише близько 10 рядків коду, зауважив Вертхаймер.

Bitcoin відомий своєю високою складністю змін. Його оновлення контролюється спільним процесом узгодження серед кількох десятків розробників, які оновлюють програмне забезпечення, яке потім має бути введене в дію тисячами повних вузлів, включаючи майнерів.

Опкод OP_CAT не потребує жорсткого розділу, а лише м`якого розділу, який потребує менше координації між сторонами. Останній м`який розділ відбувся в 2021 році з активацією Taproot, що зробило Ordinals можливим.

BitVM не обов`язково потребує будь-якого типу розділу, але Вертхаймер сказав, що Лінус підтримує OP_CAT, тому що це може полегшити досягнення цілей його власного проекту.

Деякі форки Bitcoin, такі як Bitcoin Cash, вже включили OP_CAT. В рамках загальної спроби розширити можливості скриптів Bitcoin Cash, розробники повернули цей опкод у травні 2018 року.

Однією зі способів використання OP_CAT в Bitcoin Cash є створення та управління токенами, платіжними каналами та методами вбудовання та отримання даних в блокчейні.

Він також включений у бічного ланцюжку Liquid від Blockstream, де він полегшує децентралізовану обміну токенів.

На відміну від NFT інших блокчейн-мереж, які складаються з метаданих, що вказують на активи в позаланцюжкових джерелах, на Bitcoin вони повністю знаходяться в ланцюжку і не можуть бути змінені.

Taproot Wizards створила `еволюційні написи`, які прогресивно розкривають нові характеристики.

Quantum Cats - це обмежена серія з 3 333 зображень котів, що розкрилися повністю в п`ятницю після мінтування в дорогому таємничому транзакції на тижні.

Перший лот, `Genesis Cat`, від художника `FAR` з Taproot Wizards, буде проданий на аукціоні Sotheby’s з 17 січня по 22 січня.

Це, по суті, маркетингова кампанія для роботи Bitcoin-розробників.

`Я думаю, це може привернути багато уваги і якраз святкувати той факт, що розробники працювали над OP_CAT і довершували його протягом останніх п`яти років, але люди про це мало знають`, — сказав Вертхаймер. `Робота за лаштунками є дуже технічною, дуже політичною, і людям дуже важко отримати віддачу за реальність того, що відбувається`.

Taproot Wizards прагне принести подібну енергію до вдосконалення Bitcoin.

`Я знаю, що багато людей вважають, що Bitcoin не повинен змінюватися`, — сказав Вертхаймер. `Я вважаю, що Bitcoin повинен змінюватися дуже повільно і дуже обмірковано`.

За його словами, Для того, щоб обслуговувати мільярди людей, Bitcoin, яким він є сьогодні, все ще занадто молодий.

Найкращи Урядові Біткоїнові Рейтинги: США, Бутан та Сальвадор
Найкращи Урядові Біткоїнові Рейтинги: США, Бутан та Сальвадор
🔝🌍 США лідер урядового утримання біткоїну з резервами $12.16 млрд, за ними - Обєднане Королівство, Бутан та Сальвадор. 🇺🇸🇬🇧🇧🇹🇸🇻 Національні стратегії відрізняються: активність, пасивність, фокус на біткоїн. 🔄💰 Важливо стежити за діями країн у цифровому просторі.
Переглянути
Криптовалютний ринок: вихід з ведмежої фази - Кутс
Криптовалютний ринок: вихід з ведмежої фази - Кутс
Кутс вважає, що крипторинок може завершувати ведмежу фазу зі зростанням ліквідності. Вершити він підкріплює аналізом альткоїнів та збільшенням грошового обігу. Біткоїн піднявся на 6% до $63,343. 🔮📈
Переглянути
Прорив до рекордних цін Біткойн: аналіз минулих циклів
Прорив до рекордних цін Біткойн: аналіз минулих циклів
Біткойн може рости до $108,000-$155,000, згідно з аналізом попередніх циклів ринку. Зараз ми спостерігаємо середньоциклову корекцію, але можливий прорив до нових рекордів найближчим часом. 🚀
Переглянути
Прогноз ціни Bitcoin: $125,000 при перемозі Трампа, $75,000 при перемозі Харріс - Standard Chartered
Прогноз ціни Bitcoin: $125,000 при перемозі Трампа, $75,000 при перемозі Харріс - Standard Chartered
Standard Chartered прогнозує рост Bitcoin до $125,000 у разі перемоги Трампа та до $75,000 - у разі перемоги Харріс. Стимулом є зниження ставки Федеральної резервної системи та макроекономічні фактори. Слід очікувати позитивні зміни у цифрових активах. 🚀📈🔥
Переглянути