Благаємо за допомогою: затриманий виконавчий директор Binance знову стоїть перед судом імовірно через відмову від медичної допомоги

Благаємо за допомогою: затриманий виконавчий директор Binance знову стоїть перед судом імовірно через відмову від медичної допомоги

‘Чому ти це робиш мені?’: Затриманий виконавчий директор Binance умоляє в`язню за допомогою на нових відео з суду

Тігран Гамбарян, виконавчий директор Binance, який перебуває у в’язниці в Нігерії з лютого місяця, з переляком ввійшов до судової зали у Абуджі у понеділок, тягнучи за собою свою ліву ногу, після того як в’язничні власті відмовили його проханням про інвалідне крісло.

У відео, яке було завантажене на X (раніше Твіттер) у понеділок удень, затривожений Гамбарян благає в’язня, який супроводжує його до судової зали, про допомогу при ходьбі.

“Зі мною все погано, це жахливо,” - сказав Гамбарян у відео, тримаючи за руку в’язня для підтримки. Коли в’язень відійшов, залишивши Гамбаряна тільки з однією костиль, на яку він міг опиратися, Гамбарян звернувся до невеликої групи спостерігачів і сказав:

“Йому сказано не допомагати мені. Він сказав, що є інструкція – це жахливо. Чому я не можу скористатися чортовим інвалідним кріслом? Це показове дійство. Я невинна людина. Чому ви це робите мені?”

Після декількох видимо болючих кроків, Гамбарян знову дістався до руки в’язня для підтримки, але той відірвав руку, кажучи: “Не тримайте мене, будь ласка. Ви можете ходити.”

“Я не можу йти, моя хребет – це жахливо. Я людина,” - сказав Гамбарян у відео. “Зі мною все погано.”

Адвокати Гамбаряна подали нову заяву про заставу з медичних причин у понеділок, закликаючи суддю звільнити його, щоб він міг отримати медичну допомогу для умов, які виникли у в’язниці, включаючи малярію, пневмонію, ангіну та ускладнення від випадення диска в спині – останнє з яких залишило його у сильних болях та майже не можливим до ходи, за словами речника його родини.

Прокурор Комісії з економічних та фінансових злочинів (EFCC) – суб`єкта, який наразі прокурує Гамбаряна за відмивання коштів – заявив про відмову у заяві про заставу, стверджуючи, що Гамбарян фактично не має жодних проблем зі здоров`ям і тверджучи, що він відмовляється від лікування.

Попередня заява Гамбаряна про заставу була відхилена в травні.

Власті в’язниці Кудже, де Гамбарян перебував з березня, раніше відмовлялись передавати медичну документацію Гамбаряна, але, за словами представника родини, деякі з його документів були передані суду під час вчорашнього слухання про заставу. Медична документація вказує на необхідність негайної операції, сказав представник, але “ключові складові запису, включаючи МРТ-скан, були відсутні”.

Під час того як Гамбарян отримував відмову в адекватній медичній допомозі, йому також було відмовлено у належному доступі до його адвокатів і працівників посольства США, сказав представник.

“Ця ситуація є повністю несправедливою,” - сказала у заяві Юкі, дружина Гамбаряна. “Уряд США повинен зробити більше, щоб допомогти Тіграну. Я закликаю їх використовувати всі доступні засоби для звільнення невинного американця, який перебуває в небезпеці постійних ушкоджень... Ця ситуація є несправедливою та принижуючою, і мені вистачає. Тут повинні бути наслідки за це неуважання до закону та прав людини.`

Козел відпущення для Binance

Гамбарян, колишній агент внутрішніх доходів США (IRS) та керівник відділу фінансового контролю злочинності Binance, був затриманий в Абуджі сім місяців тому, після добровільної поїздки до столиці Нігерії за запрошенням уряду.

Спочатку Гамбаряна та його колегу Надім Анджарваллу, регіонального менеджера Binance для Африки та подвійного громадянина Кенії та Великобританії, були розміщені під домашній арешт. Але коли Анджарвалла таємно втік із підозрілими обставинами у березні, Гамбаряна було переведено в відому небезпечну в’язницю Кудже, де йому були пред’явлені звинувачення у ухиленні від оподаткування та відмиванні коштів – як виглядає, як козел відпущення за його роботодавцем, якого нігерійські чиновники звинуватили, без доказів, у занезначенні вартості національної валюти – найридше найридше.

Звинувачення у ухиленні від оподаткування були пізніше скасовані, але судовий процес за відмивання коштів Гамбаряна триває з червня. Він відмовився визнати себе винним у всіх звинуваченнях.

До теперішнього моменту уряд США не зробив жодної публічної заяви щодо ситуації Гамбаряна. Департамент держави сказав CoinDesk, що він “повідомлений про звіти” про його затримання у березні, але не згадав Гамбаряна за ім`ям. Речник Білого дому посилає CoinDesk на Державний департамент через два місяці після численних запитів на коментар.

Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Samourai та Tornado Cash у центрі судового скандалу. Ставиться питання про контроль над коштами користувачів. Рішення суду визначить майбутнє Samourai. ⚖️🔒 #криптоновини
Переглянути
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC звинуватили засновників Rari Capital у недобросовісній поведінці, включаючи недостатню інформацію для інвесторів та незареєстровану діяльність брокера. Співзасновники узгодили покарання. SEC активно контролює криптовалютний ринок, зокрема Ethereum. 🔍🚫 #крипто #SEC #RariCapital
Переглянути
Конгресмени закликають до чітких правил SEC щодо цифрових активів-оздушків
Конгресмени закликають до чітких правил SEC щодо цифрових активів-оздушків
Конгресмен Том Еммер підтримує чіткі правила SEC для цифрових активів. Він критикує невизначеність та обмеження Генслера, закликаючи до сприяння інноваціям. Важливість оздушок у децентралізації та розкритті потенціалу блокчейну. 🚀🔒
Переглянути
НЕЗАКОННІ ДІЇ КОЕНА ВПЛИВАЮТЬ НА GAMESTOP
НЕЗАКОННІ ДІЇ КОЕНА ВПЛИВАЮТЬ НА GAMESTOP
Коен ігнорував закони щодо купівлі цінних паперів Wells Fargo, ризикуючи антимонопольними санкціями. Ціна акцій GameStop падає після спекулятивних рухів акційного інвестора. 📉 #GameStop #антимонопольнаставка
Переглянути