Південна Корея призупиняє торгівлю Bitcoin ETF-фондами

Південна Корея призупиняє торгівлю Bitcoin ETF-фондами

Дві провідні південнокорейські брокерські фірми призупинили послуги з транзакцій іноземних Bitcoin ETF-фондів.

Після заяви Фінансової служби Південної Кореї, головного фінансового регулятора країни, Samsung Securities і Mirae Asset Securities зупинили укладання нових угод із закордонними Bitcoin ETF-фондами, що пропонуються на їхніх платформах.

`Внутрішні брокерські компанії, що брокерують іноземні Bitcoin spot ETF, можуть порушити існуючу позицію уряду щодо віртуальних активів та Закону про фондовий ринок`, - йдеться у заяві.

Імовірно, час оголошення пов`язаний зі затвердженням спотових Bitcoin ETF у США Комісією з цінних паперів та біржевих справ, якщо у четвер представник Фінансової служби заявив місцевим ЗМІ, що рішення SEC не змусить регулятор переглянути заборону південнокорейських фінансових установ щодо випуску власних криптовалютних ETF.

Місцеве корейське видання Dailian першим повідомило, що Samsung Securities та Mirae призупинили торгівлю іноземними Bitcoin ETF. У кінці 2022 року активи, якими керувала Samsung Securities, оцінювалися приблизно в 220 млрд доларів, тоді як активи Mirae під управлінням оцінювалися на 215 млрд доларів в кінці червня 2023 року.

Mirae підтвердив, що компанія призупинила торгівлю іноземними Bitcoin ETF-фондами разом з кількома іншими корейськими фінансовими установами. Представник Mirae зауважив, що основною причиною призупинення стало оголошення Фінансової служби, оскільки південнокорейські фінансові установи тепер занепокоєні тим, що пропозиція іноземних Bitcoin ETF може бути вважаною незаконною південнокорейським урядом.

Однак ця призупинення не вплине на торгівлю іноземними Bitcoin futures ETF в Кореї. Про іноземні Bitcoin futures ETF в заяві Фінансової служби не було згадано.

`Призупинення ETF Bitcoin futures не обговорюється`, - сказав представник Mirae журналу The Block. Ситуація може змінитися.

Незважаючи на попередження, Фінансова служба вказала, що буде готова провести подальший огляд ситуації через постійний розробляння правил щодо віртуальних активів в країні.

`Однак, здається так, що виробляються регулятивні правила щодо віртуальних активів, такі як Закон про захист користувачів віртуальних активів тощо, який набрав чинності у липні цього року, і існують закордонні приклади, як, наприклад, в США, тому ми плануємо провести додатковий огляд`, - підсумувала Фінансова служба.

Південна Корея знаходиться у процесі розробки двохчастинної регуляторної політики щодо криптовалют. Перша частина, прийнята минулого року і яка пройде в дію з липня, стосується законодавства про віртуальні активи, яке має на меті привести криптовалютні ринки під контроль з метою захисту інвесторів.

Друга частина тепер буде регулювати правила щодо випуску, лістингу та виходу з листингу криптовалют.

Coinbase лістить Zetachain: оголошено про додавання альткоїну
Coinbase лістить Zetachain: оголошено про додавання альткоїну
Coinbase розширює список альткоїнів, додаючи Zetachain (ZETACHAIN). 🚀📈 #крипто #Coinbase #Zetachain
Переглянути
Додавання нової альткоїн-монети Aleo до Coinbase перед рішенням Федеральної резервної системи.
Додавання нової альткоїн-монети Aleo до Coinbase перед рішенням Федеральної резервної системи.
Coinbase додала нову монету Aleo (ALEO) перед рішенням Федеральної резервної системи. 🚀🪙 #крипто #Coinbase #Aleo
Переглянути
Примат Uniswap на ринку DEX: щотижневий обсяг $7.09 млрд
Примат Uniswap на ринку DEX: щотижневий обсяг $7.09 млрд
Uniswap лідирує на ринку DEX з щотижневим обсягом $7.09 млрд. В топі також PancakeSwap, ORCA, Aerodrome, Raydium, DODO, Curve, Camelot та Thorchain. 📈
Переглянути
Фізичні офіси Nemo Latam в Перу: новий спосіб купувати біткоїни з індивідуальним обслуговуванням
Фізичні офіси Nemo Latam в Перу: новий спосіб купувати біткоїни з індивідуальним обслуговуванням
У Перу зявилися фізичні магазини для купівлі та продажу біткоїнів з індивідуальним обслуговуванням, що сприяє зростанню довіри користувачів. Це вказує на зростаючий інтерес до криптовалют у країні. 🚀🇵🇪 #Peru #криптовалюти #біткоїн
Переглянути