Експерти попереджають про зростання хитромудрих афер в криптосфері

Експерти попереджають про зростання хитромудрих афер в криптосфері

Ripple CTO, Девід Шварц, раніше хвалився на X тим, наскільки він розумний і як не може стати жертвою підступної шахрайської афери. Новий криптоветеран став жертвою атаки

Користувач X, відомий як Корі Доктороу, повідомив про те, що його обламали та обкрадали. За його описом, це була афера з аферою, а злочинець по телефону виступав в ролі його банку, переконавши його віддати свої банківські реквізити, включаючи номер кредитної картки. Зламання стало очевидним, коли з його рахунку було викрадено понад 8000 доларів.

Відповідь Шварца на пост Доктороу свідчить про те, що він вважає стратегію шахрая занадто очевидною для того, щоб Корі міг її пропустити. Тому він вважає, що він занадто розумний для таких тактик.

Хоча немає реальних засобів вимірювання рівня розумності КТО Ripple відносно цього виду афер, варто зауважити, що зловмисники, які стоять за такими схемами, стали динамічнішими в своїй діяльності, розробляючи нові техніки кожного разу, коли планується атака. Афери в перетинці

Засновник Blockworks, Джейсон Яновіц, також недавно був взламаний і він розповів про свій досвід на X.

У його випадку хакер, який знаходився на Північному Кіпрі, пройшов двофакторну аутентифікацію (2FA), яку він спочатку налаштував на своїх облікових записах, та увійшов у свою електронну пошту та гаманці.

Навіть генеральний директор Ripple Бред Гарлінгхаус був клонований певними шахраями за допомогою програмного забезпечення штучного інтелекту. Він закликав користувачів XRP та інших зацікавлених крипто-ентузіастів подвоїти свої активи. Виявивши це, Гарлінгхаус повідомив своїх послідовників про дипфейкове відео, яке симулювало його голос та жестикуляцію.

Іноді це стосується експлуатації тимчасових адрес та обходу захисту гаманців на основі чорного списку адрес. Саме так зловмисники зникли з 12 мільйонами доларів криптовалюти, включаючи токени Chainlink (LINK), SatoshiVM (SAVM), Optimism (OP), Tether (USDT), USD Coin (USDC), Binance USD (BUSD) та SuperVerse (SUPER) у минулому.

Беручи до уваги ці динаміки, можна сказати, що поки що зарано когось назвати безпечним від цих атак, тому всім користувачам мережі радять залишатися бджолими та обережними у своїх онлайн-справах.

Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Кіберзлочинці затримані за крадіжку $243M криптовалюти Genesis. FBI проводить розслідування. Заморожено $9M. 😱🚔
Переглянути
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Атака на домен Ефена Лабс призвела до призупинення роботи вебсайту. Користувачам рекомендовано утриматися від взаємодії з підробленими сайтами. 😱🔒
Переглянути
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Трамп провалив запуск криптовалюти World Liberty Financial, вірогідно, зловживаючи його імям. Фейкові проекти вже встигли зловживати цим ажіотажем 😬.
Переглянути
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Огляд: Стаття попереджає про шахрайські схеми в криптовалютному світі. Не гарантовані доходи та фальшиві веб-сайти - це ознаки обману. Інвесторам рекомендується бути обережними та перевіряти автентичність платформ та продавців 🛡️.
Переглянути