Використання блокчейну в музиці: вплив на артистів та споживачів

Використання блокчейну в музиці: вплив на артистів та споживачів

Дослідження південнокорейських вчених досліджують застосування технології блокчейн в музиці. У своєму новому дослідженні Юн Юн Пак і Сон Чиол Кім вивчають випадки використання та впливи блокчейну на споживачів та артистів.

Дослідження базується на інтерв`ю з 16 артистами з Південної Кореї, в яких запитували про вплив блокчейну на музичну індустрію. Результати показують, що більшість відповідачів стверджують, що блокчейн пропонує нові джерела доходів через невзаємозамінні токени (NFT) та децентралізовані фінансові (DeFi) додатки.

Деякі артисти вказують на використання децентралізованих автономних організацій (DAO) як ключового інструменту для організації фанатських спільнот без центрального керівництва.

Музиканти, які приймали участь у дослідженні, вказали на корисність блокчейну в захисті авторських прав та інтелектуальної власності артистів. Експерти розробили теорії використання блокчейну для припинення нелегального використання захищених правами матеріалів штучного інтелекту фірмами для тренування їх великих мовних моделей.

Проте, дослідження виявило кілька недоліків, пов`язаних з інтеграцією блокчейну в мейнстрім музики. Перше завдання - це почуття артистів щодо перспектив на майбутнє та сприйняття реальності.

У роботі також розглянуто інші проблеми, такі як важкість проникнення блокчейн-платформ у мейнстрім через сильну конкуренцію зі сторони великих гравців на ринку.

Позиція Південної Кореї щодо блокчейну робить її лідером з безліччю застосувань у сферах охорони здоров`я, фінансів, туризму й логістики.

Нові технології змінюють обличчя музики

Блокчейн не є єдиним новим технологічним рішенням, яке завойовує музичну сферу, оскільки штучний інтелект (AI) також впливає на неї. З 2023 року насправді стало більше пісень, створених за допомогою AI, що імітують стиль та голос оригінальних виконавців.

Проте, цей технологічний стрибок привів до безлічі порушень авторських прав. Згідно з одним доповіддю, більшість музикантів приховують використання AI в своїй музиці, щоб не спровокувати негативну реакцію фанів, незважаючи на широке застосування інструментів штучного інтелекту в галузі.

Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Nimble Network і Artela партнерують для розвитку ШІ. Nimble дозволяє створювати та продавати ШІ агентів, Artela пропонує унікальну EVM++ структуру. Співпраця відкриває нові можливості для розвитку ШІ в блокчейні. 🤝🚀 #інновації
Переглянути
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN революціонізує фінанси Великобританії, зменшуючи шахрайство та витрати, підтримуючи ЦБЦ та інтероперабельність. Її успіх залежить від регуляторного співробітництва та сприятиме інноваціям та безпеці. 👍🌐
Переглянути
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Google Cloud презентував сервіс Blockchain RPC для спрощення розвитку web3. Сумісний з Ethereum, швидкий та надійний. 🌐🔗
Переглянути
Новий сервіс Google Cloud для розробки блокчейну Ethereum
Новий сервіс Google Cloud для розробки блокчейну Ethereum
Google Cloud запустив сервіс Blockchain RPC для розробників web3. Підтримує Ethereum та планує розширення. Швидкий та безкоштовний. ⛓️🖥️🚀
Переглянути