NFTs та Web3 в Японії: Розробка Цифрових Громадських Благ

NFTs та Web3 в Японії: Розробка Цифрових Громадських Благ

Японія: PwC, NTT Digital розроблять «цифрові громадські блага» за допомогою Web3 та блокчейну

Відповідно до цифрових планів Японії, Міністерство економіки, торгівлі та промисловості (METI) представило нову ініціативу з метою збільшення широкого прийому цифрових громадських благ серед підприємств та споживачів.

Під назвою `Демонстраційний проєкт з побудови цифрових громадських благ за допомогою Web 3.0 та блокчейну` ініціатива спрямована на розробку нових та практичних випадків використання блокчейну в Японії. Під керівництвом METI, ініціатива залучила кілька лідерів галузі, включаючи PwC, Rakuten (NASDAQ: RKUNY) та NTT Digital, для участі в пілотних дослідженнях.

Очікується, що проєкт буде рухатися з чотирма основними темами, які METI вважає достатньо широкими для охоплення декількох секторів національної економіки. Проєкт встановить ринки для токенізації різних реальних активів (RWA) разом з NTT Digital та Leaf, які отримали контракти для створення пропозицій.

Згідно зі звітом, проєкт передбачає розвиток ринку RWA для Sake World від Leaf, що дозволить споживачам придбати японські алкогольні напої, володіючи цифровими колекціонерськими предметами у формі незамінних токенів (NFTs).

Rakuten контролюватиме розробку платформи управління правами на зображення за допомогою смарт-контрактів, тоді як PwC очолить захист інтелектуальної власності (IP) на основі Web3 для контенту. Асоціація Hiroshima Web3 уклала угоду з METI з метою підтримки `регіональної реабілітації` за допомогою управлінських токенів на розподілених реєстрах.

METI скасувало свої початкові плани створення платформи для обміну інформацією з гравцями галузі, вказуючи, що план був скасований через обмеження бюджету. Інші проєкти в рамках ініціативи отримали шестизначні гранти із загального фонду METI, а ринки RWA отримали $307,000.

Останні спроби METI у галузі Web3 узгоджуються з планами країни по об`єднанню фізичного світу з цифровими пропозиціями для сприяння швидкому широкому прийому. METI додає, що проєкт допоможе законодавцям розробити міцні закони для регулювання блокчейну та цифрових активів, подібно до грантів Європейського союзу Horizon 2020.

Поступово приймаючи Web3

Японія поступово впроваджує Web3 у кілька сфер своєї економіки, із урядовими установами, які використовують технології для винагороди високопрофесійних мерів з використанням NFTs. Прем`єр-міністр Фуміо Кішіда назвав Web3 ключовим стовпом `нового капіталізму`, створивши Офіс політики Web 3.0 ще в 2022 році.

На початку липня японська село Ямакосі звернулася до NFTs у спробі вирішити проблему старіння населення, де зібрали майже $500,000 на ряд спільних проектів.

`Якщо їх стратегія спрацює та розшириться на інші села, ми оцінюємо, що сільська Японія може збирати пожертви на суму приблизно в півмільярда доларів, проведучи тестову їзду нової хвилі соціальних технологій з глобальним привабливістю`, - сказала Yuri Group.

Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Nimble Network і Artela партнерують для розвитку ШІ. Nimble дозволяє створювати та продавати ШІ агентів, Artela пропонує унікальну EVM++ структуру. Співпраця відкриває нові можливості для розвитку ШІ в блокчейні. 🤝🚀 #інновації
Переглянути
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN революціонізує фінанси Великобританії, зменшуючи шахрайство та витрати, підтримуючи ЦБЦ та інтероперабельність. Її успіх залежить від регуляторного співробітництва та сприятиме інноваціям та безпеці. 👍🌐
Переглянути
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Google Cloud презентував сервіс Blockchain RPC для спрощення розвитку web3. Сумісний з Ethereum, швидкий та надійний. 🌐🔗
Переглянути
Новий сервіс Google Cloud для розробки блокчейну Ethereum
Новий сервіс Google Cloud для розробки блокчейну Ethereum
Google Cloud запустив сервіс Blockchain RPC для розробників web3. Підтримує Ethereum та планує розширення. Швидкий та безкоштовний. ⛓️🖥️🚀
Переглянути