Дослідження: BlackRock готує власний блокчейн на $10 трильйонів

Дослідження: BlackRock готує власний блокчейн на $10 трильйонів

Дослідження: BlackRock на суму в $10 трильйонів може запустити власний блокчейн

Платформа даних on-chain Token Terminal вказує, що BlackRock може запустити власний блокчейн, схожий на мережу Layer-2 (L2) Coinbase, яка називається Base.

Припущення виникло після аналізу управління активами компанії у різних класах активів. Token Terminal: Чому блокчейн BlackRock – це можливість

BlackRock категоризує свої криптоактиви на три групи: криптоактиви, такі як Bitcoin (BTC), стейблкоїни, такі як USDC, та токенізовані активи, наприклад, BUIDL. Ця інформація надійшла від платформи Token Terminal, яка проаналізувала стратегію криптоактивів управляючої компанії.

BlackRock, ймовірно, виділяє три відмінні переваги Bitcoin як активу. По-перше, він є інтернет-орієнтованим, що робить його всесвітньо доступним. По-друге, виділяється ефективність Bitcoin в міжнародних транзакціях. Нарешті, його фіксоване обмеження поставок позиціонує його як захист від інфляції.

Виділення ролі позиційного Bitcoin ETF (фонду, торгованого на біржі) іShares від BlackRock, IBIT, Token Terminal передбачає, що фірма аналогічним чином продуктуватиме всі основні криптоактиви. Зокрема, в той час як BlackRock це вже зробив з Ethereum, перспективи ETF Solana залишаються малоймовірними наразі.

Тем не менш, платформа даних on-chain підтверджує віру BlackRock в потенціал технології блокчейну для поліпшення капіталові ринків. Вона посилається на операційні капітальні ринки цілодобово, покращену прозорість та доступність для інвесторів, менші комісійні відрахування та швидше здійснення розрахунків. Це дослідження спонукало Token Terminal зробити висновок, що компанія може запустити власний блокчейн, як це зробила Coinbase з Base L2.

«Ми вважаємо, що BlackRock у кінцевому рахунку запустить власний блокчейн та відповість на подібну методику, яку використовувала Coinbase з Base. Це дозволить BlackRock сконцентрувати облік своїх позицій у різних класах активів ($10 трильйонів активів) на одному, глобальному, інтероперабельному та прозорому реєстрі», – підсумовує Token Terminal.

Можливі наслідки блокчейну BlackRock для ТрадФі

Запуск блокчейну BlackRock буде великим здвигом у секторі традиційних фінансів (ТрадФі), що сигналізуватиме про перехід до децентралізованих рішень. Подібно до того, як Coinbase перетворився в ворота Web3 з Base, ініціатива блокчейну BlackRock може підвищити компанію з традиційного управління активами до лідера в сфері цифрових активів.

Чи запустить BlackRock свій власний блокчейн, ще невідомо, оскільки фірма не відразу відповіла на запит BeInCrypto. Тем не менш, такий крок вимагатиме чітких регуляцій.

«Ми б могли б побачити це з великим задоволенням, якщо регуляції та відповідність у цьому питанні будуть чіткими, це абсолютно не відбуватиметься у найближчас, з огляду на необхідність відповідності. Є одне питання: ціла екосистема блокчейну буде неймовірною, але як вони будуть вирішувати питання відповідності?» – зазначив один з користувачів х.

Використовуючі технологію блокчейну, BlackRock може оптимізувати свою діяльність, знизити витрати, підвищити прозорість та покращити безпеку усіх своїх фінансових продуктів та послуг. Цей підхід має потенціал революціонізувати транзакції та створити більш ефективну та безпечну фінансову екосистему.

Більше того, такий крок відкриє нові можливості для його клієнтів і інвесторів для доступу до широкого спектру цифрових активів. Вони також будуть викладені до більш безперешкодних та зручних інвестиційних можливостей. Це демократизує доступ до фінансових продуктів та посилить позиції BlackRock як лідера у сфері управління цифровими активами.

Фірма вже встановила новий стандарт у токенізації реальних активів (RWAs) завдяки успіху BUIDL, Інституційному Фонду Цифрової Ліквідності BlackRock в доларах США. BUIDL нещодавно став найбільшим токенізованим фондом, демонструючи зростання та збільшення інтеграції технології блокчейну у традиційних фінансах (ТрадФі).

Хоча загальний попит на такі токенізовані продукти залишається на стадії початкового розвитку, окремі сегменти продовжують показувати перспективний інтерес. BUIDL від BlackRock та BENJI від Franklin Templeton свідчать про цей ефект.

Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Nimble Network і Artela партнерують для розвитку ШІ. Nimble дозволяє створювати та продавати ШІ агентів, Artela пропонує унікальну EVM++ структуру. Співпраця відкриває нові можливості для розвитку ШІ в блокчейні. 🤝🚀 #інновації
Переглянути
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN революціонізує фінанси Великобританії, зменшуючи шахрайство та витрати, підтримуючи ЦБЦ та інтероперабельність. Її успіх залежить від регуляторного співробітництва та сприятиме інноваціям та безпеці. 👍🌐
Переглянути
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Google Cloud презентував сервіс Blockchain RPC для спрощення розвитку web3. Сумісний з Ethereum, швидкий та надійний. 🌐🔗
Переглянути
Новий сервіс Google Cloud для розробки блокчейну Ethereum
Новий сервіс Google Cloud для розробки блокчейну Ethereum
Google Cloud запустив сервіс Blockchain RPC для розробників web3. Підтримує Ethereum та планує розширення. Швидкий та безкоштовний. ⛓️🖥️🚀
Переглянути