Проблеми з регулюванням ринків передбачень: погляд Coinbase

Проблеми з регулюванням ринків передбачень: погляд Coinbase

Coinbase виступила проти пропозицій CFTC щодо регулювання ринків передбачень, віддавши перевагу тому, як CFTC пропонує визначити `геймінг`.

Компанія Coinbase хотіла б, щоб CFTC регулювала ринки передбачень на контрактній основі, а не використовувала широкі категорії або визначення.

Пропоновані правила Комісії з торгівлі ф`ючерсами та опціонами (CFTC) щодо ринків передбачень повинні бути відкликані, оскільки вони перевищують статутні повноваження Комісії та ігнорують позитивний вплив ринків передбачень на економіку, написав у четвер Nasdaq-лістинговий криптовалютний обмін Coinbase в листі до комісарів.

`Ми впевнені, що цей все-або-нічого підхід до обробки контрактів на події не відповідає просуванню відповідальних інновацій та зростанню на регульованих, прозорих ринках з відповідними заходами для захисту цілісності ринку та клієнтів`, - написав у листі головний юрист Coinbase Пол Гревал.

У травні CFTC опублікувала пропозицію щодо контрактів на події (ринки передбачень), яка визначала `геймінг` як ставки на результати політичних змагань, винагород або спортивних подій. Згідно з кошторисом на той час, ця пропозиція підтрималася трьома демократичними комісарами, повідомляв CoinDesk, які посилались на побоювання стосовно цілісності ринку та ролі агентства.

У листі з четверга Coinbase написала, що вона виступає проти широкого визначення `геймінгу` CFTC, аргументуючи, що це неправедливо обмежує цінні контракти на події, категорично забороняючи їх без врахування їхньої індивідуальної громадської показників корисності.

`Якщо прийняти, правило фіксуватиме контракти як `геймінг`, які за будь-яким загальним розумінням не є геймінгом`, - написала Coinbase, аргументуючи, що це несумісно з `легіслятивною історією, пов`язаною з геймінгом, жодна з яких не вказує на те, що геймінг повинен виходити за межі спортивних подій`.

Coinbase навела один приклад використання ринків передбачень для спортивних подій: продавець, який застраховує витрати на друку футболок у очікуванні перемоги команди у чемпіонаті, приймаючи позицію на користь поразки цієї команди.

У листі було скаржено, що Комісія прирівнює спекуляцію до геймінгу, але не розрізняє між ринковою спекуляцією та фактичним азартним ігором у своїй пропозиції.

`Небагато хто погодився б, що вибори або професійні нагороди, такі як Нобелівські премії або премії Оскар, присуджуються через процес, який загалом міг би бути класифікований як гра, але це приклади, які представлені як складаючі таке визначення`, - продовжила Coinbase.

Пропозиція також заборонила б контракти на війну, тероризм та вбивство.

Polymarket пропонує декілька контрактів щодо геополітичних результатів, які підпадають під цю категорію, наприклад, один, який запитує ставки, чи взагалі Іран запустить військові дії проти Ізраїлю на наступному тижні у відповідь на вбивство лідера Гамасу в Тегерані.

Це може бути корисно для прогнозування світових подій, і Coinbase аргументує, що CFTC не бачить значного користування ринками передбачень. Coinbase посилається на дослідження, що показує, що ринкові передбачення можуть ефективно агрегувати інформацію та перевершувати традиційні методи прогнозування.

Замість цього Coinbase пропонує CFTC відкликати широке, категоричне заборону на контракти на події і продовжувати їх оцінювати на контрактній основі, розглядаючи громадську показник корисності кожної категорії ринку передбачень.

`Ми закликаємо CFTC відкликати цю пропозицію та співпрацювати з академічним, промисловим та політичним зацікавленими сторонами для розробки більш збалансованого підходу, який сприяє інноваціям та захищає громадський інтерес`, - написав головний юрист Coinbase Пол Гревал.

Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Samourai та Tornado Cash у центрі судового скандалу. Ставиться питання про контроль над коштами користувачів. Рішення суду визначить майбутнє Samourai. ⚖️🔒 #криптоновини
Переглянути
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC звинуватили засновників Rari Capital у недобросовісній поведінці, включаючи недостатню інформацію для інвесторів та незареєстровану діяльність брокера. Співзасновники узгодили покарання. SEC активно контролює криптовалютний ринок, зокрема Ethereum. 🔍🚫 #крипто #SEC #RariCapital
Переглянути
Конгресмени закликають до чітких правил SEC щодо цифрових активів-оздушків
Конгресмени закликають до чітких правил SEC щодо цифрових активів-оздушків
Конгресмен Том Еммер підтримує чіткі правила SEC для цифрових активів. Він критикує невизначеність та обмеження Генслера, закликаючи до сприяння інноваціям. Важливість оздушок у децентралізації та розкритті потенціалу блокчейну. 🚀🔒
Переглянути
НЕЗАКОННІ ДІЇ КОЕНА ВПЛИВАЮТЬ НА GAMESTOP
НЕЗАКОННІ ДІЇ КОЕНА ВПЛИВАЮТЬ НА GAMESTOP
Коен ігнорував закони щодо купівлі цінних паперів Wells Fargo, ризикуючи антимонопольними санкціями. Ціна акцій GameStop падає після спекулятивних рухів акційного інвестора. 📉 #GameStop #антимонопольнаставка
Переглянути