Глобальний обсяг криптовалютної торгівлі досягає 108 трильйонів доларів до 2024 року

Глобальний обсяг криптовалютної торгівлі досягає 108 трильйонів доларів до 2024 року

Глобальний обсяг криптовалютної торгівлі встановлюється на рівні понад 108 трильйонів доларів у 2024 році: Coinwire

Глобальний обсяг криптовалютної торгівлі у 2024 році оцінюється на рівні понад 108 трильйонів доларів, що майже на 90% вище, ніж у 2022 році, за даними звіту Coinwire. США посідає перше місце за оцінкою найвищого обсягу криптовалютної торгівлі в 2024 році, перевищуючи 2 трильйони доларів.

Обсяг криптовалютної торгівлі зросла на 42% з 2023 року, при тому, що ринок розширювався на 89% протягом останніх трьох років. Цей зріст відображає зростаючу прийнятність та використання цифрових активів у всьому світі, підкреслено в звіті.

Європа лідирує в криптовалютній торгівлі, складаючи 37,32% від загальної вартості транзакцій у світі, причому Росія та Велика Британія складають найбільші обсяги в регіоні. Туреччина та Індія займають 2-е та 3-е місце в світі відповідно, обидва країни володіють торговими обсягами понад 1 трильйон доларів.

Азія посідає друге місце за глобальним обсягом криптовалютних транзакцій, внесуючи 36,17%. Швидке зростання регіону пов`язують з високою мобільною проникністю, міцною технічною інфраструктурою та зростаючим інституційним інтересом.

Біржа Binance зберігає свою позицію найбільш використовуваною криптовалютною біржею, домінуючи в 100 з 136 країн. Біржа повідомила про обсяг торгів на рівні 2,77 трильйонів доларів, значно випереджаючи своїх конкурентів.

Інші відомі біржі включають OKX та CEX.IO, які лідирують у 93 та 92 країнах відповідно, обсяги торгів яких становлять 759 мільярдів та 1,83 мільярда доларів. Біржа Coinbase Exchange та Bybit слідують, домінуючи в 90 та 87 країнах, з обсягами відповідно 662 мільярдів та 1,14 трильйона доларів.

Ці фігури підкреслюють конкурентне середовище криптовалютних бірж та зростаючу важливість цифрових активів у глобальній фінансовій системі.

Раніше цього року криптовалютні фонди досягли рекордних 30 мільярдів доларів обсягу торгів, переважно під впливом американських спот-біткоін ETF.

У минулому місяці вартість біткоїна перевищила 67,000 доларів, наближаючись до ринкової капіталізації срібла у розмірі 1,38 трильйона доларів, із значним внеском від Ether та біткоін ETF від BlackRock.

Нещодавно, економіст обговорив, як інвестиції в штучний інтелект можуть призвести до пригнічених прибутків від криптовалют, проте виділив потенційний економічний стимул у розмірі 20 трильйонів доларів до 2030 року від поєднання ШІ та криптовалют.

Раніше цього місяця обсяг транзакцій топ-трьох стейблкоїнов перевищив середньомісячну вартість Visa у 2023 році у розмірі 1,2 трильйони доларів, що підкреслює зростаючу важливість стейблкоїнов.

Crypto Briefing повідомив, що незважаючи на занепад FTX та регуляторні перешкоди, централізовані біржі домінували на 36 трильйонів доларів обсягу криптовалютної торгівлі у 2023 році, під підтримкою оптимізму за американські Bitcoin ETF.

Coinbase лістить Zetachain: оголошено про додавання альткоїну
Coinbase лістить Zetachain: оголошено про додавання альткоїну
Coinbase розширює список альткоїнів, додаючи Zetachain (ZETACHAIN). 🚀📈 #крипто #Coinbase #Zetachain
Переглянути
Додавання нової альткоїн-монети Aleo до Coinbase перед рішенням Федеральної резервної системи.
Додавання нової альткоїн-монети Aleo до Coinbase перед рішенням Федеральної резервної системи.
Coinbase додала нову монету Aleo (ALEO) перед рішенням Федеральної резервної системи. 🚀🪙 #крипто #Coinbase #Aleo
Переглянути
Примат Uniswap на ринку DEX: щотижневий обсяг $7.09 млрд
Примат Uniswap на ринку DEX: щотижневий обсяг $7.09 млрд
Uniswap лідирує на ринку DEX з щотижневим обсягом $7.09 млрд. В топі також PancakeSwap, ORCA, Aerodrome, Raydium, DODO, Curve, Camelot та Thorchain. 📈
Переглянути
Фізичні офіси Nemo Latam в Перу: новий спосіб купувати біткоїни з індивідуальним обслуговуванням
Фізичні офіси Nemo Latam в Перу: новий спосіб купувати біткоїни з індивідуальним обслуговуванням
У Перу зявилися фізичні магазини для купівлі та продажу біткоїнів з індивідуальним обслуговуванням, що сприяє зростанню довіри користувачів. Це вказує на зростаючий інтерес до криптовалют у країні. 🚀🇵🇪 #Peru #криптовалюти #біткоїн
Переглянути