Проблема плану Ламміс щодо резервів у Bitcoin: експерт Інституту Като

Проблема плану Ламміс щодо резервів у Bitcoin: експерт Інституту Като

Існує проблема з планом сенатора Ламміс щодо резервів у Bitcoin, зауважив експерт Інституту Като

Самозвана `сенаторка Біткоіну` Сінтія Ламміс (R-WY) оголосила законопроект у суботу, який спрямований на створення урядового резерву Bitcoin у розмірі 1 мільйона BTC протягом наступних п`яти років. Але чи можливо це зробити?

За словами одного експерта, фактичний план робити це нічого не схожий на те, що Ламміс запропонувала на сцені на Bitcoin 2024, де вона сказала, що монети будуть оплачені з `зайвих резервів` національних дванадцяти Федеральних резервних банків.

`План набагато менш амбітний, ніж зазначено на цьому`, - сказав Джордж Селгін, директор емеритус Центру альтернатив монетарного та фінансового Інституту Като, розповів Decrypt.

Хоча деталі плану Ламміс ще не були оприлюднені, базуючись на його власних розмовах з офісом Ламміс, Селгін сказав, що законопроект лише `по-прямому` стосується Федералізації і не пов`язаний з `банківськими резервами` взагалі.

`Замість цього, це фактично план мати Міністерство фінансів США купити 1 мільйон Bitcoin, або приблизно на суму $64 мільярдів за сьогоднішньою ціною`, - пояснив він. План полягає в тому, що уряд придбає 1 мільйон у BTC, або приблизно на суму $64 мільярдів. І Федералізація не фактично придбає нічого (хоча вона братиме участь у процесі). Придбаватиме їх лише Товарництво.

George Selgin (@GeorgeSelgin) 29 липня 2024 р.

Частину цієї покупки буде фінансуватися за рахунок повторної оцінки золота Міністерства фінансів, що знаходиться в Форт-Кноксі, сказав Селгін, яка за сьогоднішньою ринковою ціною має бути вартістю $353 мільярдів. Це у 60 разів більше, ніж поточна балансова вартість його золота, яку він описав як `бухгалтерську фікцію`, залишившуся від старої системи Бреттон-Вудс декілька десятиліть тому, коли долар був набагато цінніший.

Селгін пояснив, що процес повторної оцінки передбачатиме видачу Міністерством фінансів нових золотих сертифікатів Федералізації, які б відповідали реальній вартості його золоту на руках. Після цього Федералізація зарахує до Загального рахунку Міністерства фінансів (TGA) додаткові $347 мільярдів, відповідно до попереднього збільшення зобов`язань від золотих сертифікатів.

Отже, у Міністерства фінансів буде більше ніж досить грошей, щоб придбати 1 мільйон BTC — принаймні за поточною ринковою ціною.

`Цей альтернативний план безумовно можливий`, — сказав Селгін. `У такому випадку, я до нього не такий схильний, як до того, про що я думав, що розглядається`.

Тим не менш, Селгін все ще має деякі зауваження щодо пропозиції.

Він сказав, що створення такого резерву становить загрозу стабільності комерційних банків по всій країні. Зокрема, кожен новий долар, який виходить з ТГА, потрапляє до резервів комерційних банків, де вони гарантовано заробляють відсотки від Федеральної резервної системи.

`Точно так само, як звичайні люди зберігають деякі гроші «у банку», банки самі роблять те саме, тримаючи вклади в одному з 12 банків у Федеральній резервній системі`, — пояснив екс-директор Като.

Під час високих процентних ставок банки заохочуються тримати свої гроші на цих резервних рахунках, де вони отримують соковиту 5,4-відсоткову виручку сьогодні. Щоб виплатити цю виручку своїм складовим банкам, Федералізація може зазвичай розраховувати на доларові відсоткові інструменти доходів, такі як казначейські векселі, які заробляють майже такий самий щорічний прибуток.

Проте, у плані Ламміс Федеральна резервна система не матиме казначейських векселів для підтримки збільшення комерційних резервів банків. Вона матиме лише золоті сертифікати від Міністерства фінансів США, які не заробляють жодних відсотків.

`Та незначна незалежність, яку Федералізація користується від виконавчої гілки та Конгресу, в залежності від її довгострокової здатності генерувати достатні доходи, щоб покрити всі свої потреби`, — відзначив він у Twitter.

Поведення георга Селгіна (@GeorgeSelgin) 29 липня 2024 р.

Загалом найбільша сумніви в Селгіна виникає те, чому Міністерство фінансів повинно тримати будь-яке золото або BTC взагалі. Замість того, щоб HODLing, він запропонував, що Міністерство могло б продати своє наявне золото для безпосередньої сплати свого боргу чи фінансування інших начинань.

`Чи не є інший мета, яка принесе громадськість стільки користі, скільки матиме запас у Bitcoin на суму $64 мільярдів?` — запитав він. `Щодо таких питань, на жаль, я залишаюся таким самим сумнівником, як завжди`.

Bitcoin: критичний рівень для підтримки визначить майбутню цінову динаміку
Bitcoin: критичний рівень для підтримки визначить майбутню цінову динаміку
Bitcoin стоїть перед критичним рівнем $63,000. Утримання ціни вище цього рівня може вказувати на відновлення ринку, втрати - на погіршення ситуації. Аналітики обговорюють можливе змінення напрямку ринку. ⚠️📈 #Bitcoin #криптоаналітика
Переглянути
Накопичення Bitcoin: Fidelity купує понад 5000 BTC, контролюючи понад 176 000 BTC
Накопичення Bitcoin: Fidelity купує понад 5000 BTC, контролюючи понад 176 000 BTC
Fidelity й MicroStrategy збільшують обсяги Bitcoin у своїх портфелях, вкладаючись у криптовалюту. Це свідчить про зростання інституціонального інтересу до BTC. 📈🔒
Переглянути
Майкл Сейлор про документацію BlackRock про біткоїн
Майкл Сейлор про документацію BlackRock про біткоїн
Огляд статті: Майкл Сейлор підтримав документацію BlackRock про біткоїн, називаючи його унікальним диверсифікатором. Документ розкриває цінність біткоїну та його приживалисть як активу. Цей аналіз підкреслює унікальність біткоїну серед інших класів активів, хоча залишається високоризикованим. BTC торгується на рівні $63,444 зі зниженням торговельного обсягу. 🚀📈
Переглянути
Емісія іпотечних облігацій MicroStrategy: деталі успішної угоди
Емісія іпотечних облігацій MicroStrategy: деталі успішної угоди
MicroStrategy успішно завершила емісію облігацій на 1,01 млрд доларів. Облігації мають ставку 0,625% та сплату в 2028 році. Це дозволить викупити облігації та викупити додатковий біткоїн. 🚀📈
Переглянути