Нові шляхи взаємодії Bitcoin для DeFi

Нові шляхи взаємодії Bitcoin для DeFi

Робимо Bitcoin кращим завдяки міжланцюжковій взаємодії

Bitcoin - це безсуперечний король криптовалют, але якщо запитати багатьох ентузіастів DeFi, вони, можливо, скажуть вам, що це майже безглузде, незважаючи на його величезну цінність.

Це тому, що Bitcoin, хоча вважається надійним засобом зберігання вартості і все більш прийнятним засобом платежу, має серйозні обмеження, які ускладнюють його використання в інших застосуваннях.

Проблема виникає з незможності програмування Bitcoin. Його основний блокчейн побудований за допомогою менш складної мови програмування, тому він не може підтримувати смарт-контракти, які є важливою функцією традиційних блокчейнів DeFi, таких як Ethereum та Solana. Відсутність смарт-контрактів є причиною того, що на мережі Bitcoin практично не будується децентралізовані додатки або dApps.

Оскільки немає жодних Bitcoin dApps, це означає, що власники BTC не можуть використовувати свої активи так само, як вони можуть з іншими криптовалютами. Якщо у вас є ETH або SOL, у вас є безліч варіантів використання цих токенів для генерації прибутку, таких як стейкінг для підтримки мережі, депозитування їх у пулах ліквідності для здійснення транзакцій на децентралізованій біржі, позичання їх іншим через DeFi протоколи або участь в більш складних діях з фармінгу.

Власники BTC не можуть займатися жодними з цих дій, тому часто Bitcoin описують як `пасивний актив`. Коли ви купуєте BTC, все, що ви робите, це `Hodl` його у своєму гаманці, сподіваючись на зростання ціни.

Іншим викликом, який ускладнює використання Bitcoin нативно в DeFi dApps, є його печально відома повільна мережа. Блокчейн Bitcoin може обробляти приблизно сім транзакцій за секунду, що означає дуже повільні швидкості транзакцій. Це не підходить у світі DeFi, де прибутковість часто залежить від можливості торгувати та здійснювати транзакції в реальному часі.

Змінюючи Bitcoin

З огляду на величезну кількість активів, заблокованих в Bitcoin - близько 1,34 трлн доларів за даними CoinMarketCap - очевидно, що є великий потенціал у приведенні більшої корисності DeFi до Bitcoin. Тому спільнота розробників Bitcoin працює над новими способами зробити це. Вони придумали кілька цікавих концепцій, включаючи протоколи взаємодії, рішення другого рівня та побічні ланцюжки.

Небезпека бикіні-біків: що чекати наступного тижня
Небезпека бикіні-біків: що чекати наступного тижня
Бікіні-бики мають бути обачні: ринок вказує на можливі ризики. 📉🤔
Переглянути
Розбіжність ціни Bitcoin та хеш-швидкості: потенційний ралі
Розбіжність ціни Bitcoin та хеш-швидкості: потенційний ралі
Ціна Bitcoin може рости, оскільки хеш-швидкість перевищує ціну. Публічні компанії накопичують BTC, зменшуючи подачу. Протинапрямкові тренди і накопичення гірниками також вказують на можливе зростання ціни. 🚀📈
Переглянути
Bitcoin: критичний рівень для підтримки визначить майбутню цінову динаміку
Bitcoin: критичний рівень для підтримки визначить майбутню цінову динаміку
Bitcoin стоїть перед критичним рівнем $63,000. Утримання ціни вище цього рівня може вказувати на відновлення ринку, втрати - на погіршення ситуації. Аналітики обговорюють можливе змінення напрямку ринку. ⚠️📈 #Bitcoin #криптоаналітика
Переглянути
Накопичення Bitcoin: Fidelity купує понад 5000 BTC, контролюючи понад 176 000 BTC
Накопичення Bitcoin: Fidelity купує понад 5000 BTC, контролюючи понад 176 000 BTC
Fidelity й MicroStrategy збільшують обсяги Bitcoin у своїх портфелях, вкладаючись у криптовалюту. Це свідчить про зростання інституціонального інтересу до BTC. 📈🔒
Переглянути