Попередження щодо шахрайської схеми Sorta Finance: украдення $25 млн

Попередження щодо шахрайської схеми Sorta Finance: украдення $25 млн

Попередження відносно шахрайської схеми Sorta Finance: викрадення на суму $25 млн та нарахування

Ключові моменти: ZachXBT, відомий блокчейн дослідник, підозрює Sorta Finance у виході на вихід з ринку як шахрайської схеми. Розробники за Sorta Finance мають історію шахрайства з проектами, такими як Magnate, Kokomo та HashDAO. Ці шахраї зазвичай використовують аудити низької якості, фальшиві KYC та наймають інфлюенсерів для просування своїх шахрайських проектів. ZachXBT попереджає, що Sorta Finance можливо реалізує виход на вихід. Розробники, відомі за минулими шахрайствами, як мовлять, замикатимуть кошти та використовуватимуть Tornado Cash. Шахрайська схема Sorta Finance дуже ймовірна на Arbitrum.

Pseudonymous блокчейн дослідник ZachXBT нещодавно сповістив комунітет X, що Sorta Finance можливо реалізує виход на вихід та використання протоколу не рекомендується. Обвинувачення у шахрайстві проти Sorta Finance

Розробники за Sorta Finance відомі шахраї в створенні проектів, таких як Magnate, Kokomo, Lendora, Solfire, Crolend та HashDAO, всі разом вкралі понад 25 мільйонів доларів. Коли TVL в цих протоколах досягає певної суми, виведення та позики призупиняються; кошти закриті.

ZachXBT явно вказав Sorta Finance як високий ймовірність для реалізації виходу на вихід на мережі Arbitrum. Так, адреса розгойдувача Sorta Finance тільки що була фінансована, і перша адреса, що взаємодіє з контрактами Sorta, отримала 100 ETH від Tornado Cash. Здавалося б, шахраї люблять форкати Compound V2 на різних EVM-ланцюзі. Попередні шахрайські схеми мали TVL в мільйонах до їх порожніння.

Додаткова інформація: Покупка біткоїну Marathon Digital на суму в $100 млн збільшує пакети до 20 000 BTC Методи, якими користуються шахраї

За словами ZachXBT, шахраї зазвичай платять фірмам аудиторам низької якості та надають фальшиві документи KYC. Група також наймає інфлюенсерів низького рівня, які допоможуть просувати проекти цих зірок. Ранні користувачі Sorta Finance були підтримані з Tornado Cash, і одна адреса отримала 100 ETH.

Дослідник раніше повідомляв, що подібні шахрайські схеми були запущені на Blast, Base і Arbitrum. Це зазвичай те, що відбувається, коли кошти з попередніх шахрайських схем промиваються. Наприклад, адреса на Blast була фінансована приблизно на $1 мільйон з попередніх шахрайських схем та почала додавати ліквідність для привертання користувачів.

14 квітня шахраї запустили проекти на Base, Solana, Scroll, Optimism, Arbitrum, Ethereum та Avalanche. Іншим шахрайським проектом є Glori Finance на Arbitrum, з поточним TVL у розмірі 1,4 мільйона доларів.

ПОПЕРЕДЖЕННЯ. Інформація на цьому веб-сайті надається як загальний коментар ринку та не становить інвестиційні поради. Ми радимо вам робити власне дослідження перед інвестуванням.

Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Кіберзлочинці затримані за крадіжку $243M криптовалюти Genesis. FBI проводить розслідування. Заморожено $9M. 😱🚔
Переглянути
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Атака на домен Ефена Лабс призвела до призупинення роботи вебсайту. Користувачам рекомендовано утриматися від взаємодії з підробленими сайтами. 😱🔒
Переглянути
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Трамп провалив запуск криптовалюти World Liberty Financial, вірогідно, зловживаючи його імям. Фейкові проекти вже встигли зловживати цим ажіотажем 😬.
Переглянути
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Огляд: Стаття попереджає про шахрайські схеми в криптовалютному світі. Не гарантовані доходи та фальшиві веб-сайти - це ознаки обману. Інвесторам рекомендується бути обережними та перевіряти автентичність платформ та продавців 🛡️.
Переглянути