Hemi Network: нова блокчейн мережа від піонерів Bitcoin

Hemi Network: нова блокчейн мережа від піонерів Bitcoin

Bitcoin Pioneer Jeff Garzik Launches Layer-2 Hemi Network—And It`s Interoperable With Ethereum

Hemi Labs, новий проєкт від піонера Bitcoin Джеффа Гарзика та Максвелла Санчеза, співзасновника VeriBlock, анонсували запуск Hemi Labs та її нового проєкту, Hemi Network, під час першого дня Bitcoin Nashville. Тестова мережа для Hemi Network запускається у середу, повідомила компанія.

За даними Hemi Labs, Hemi Network - це модульна блокчейн-мережа другого рівня, збудована для відмінного масштабування, безпеки та взаємодії між Bitcoin та Ethereum. Як пояснило Hemi Labs, Hemi Network використовує консенсус `Пруф-Пруф` (PoP), який підвищує безпеку на біткоін-блокчейні та розширює можливості взаємодії з мережею Ethereum.

«PoP вводить новий вид майнера – PoP Miner – який періодично створює знімки консенсусу з Hemi та публікує їх на Bitcoin в обмін на майнінгову винагороду, яку сплачує протокол», - розповів Санчез Decryptу.

Крім обов`язків співзасновника, Санчез також виступає головним архітектором в Hemi Labs.

«Протокол використовує ці публікації стану для визначення канонічного ланцюжка Hemi, що означає, що атакуючі ланцюги мусять бути опубліковані на Bitcoin синхронно, що буде помічено всіма учасниками мережі», - сказав Санчез. 📄🍪 - Хочете один? Відшукайте нас в @TheBitcoinConf!

Інгредієнти: Bitcoin, Ethereum, борошно, цукор, вода... @BitcoinMagazine pic.twitter.com/6b3UVXZKpK

«Одне з питань, які ми задавали собі, розробляючи та будуючи Hemi було `Чого ми хочемо як розробники, чого наразі у нас немає, навіть з урахуванням поточної енергії та інновацій у просторі другого рівня»

Співзасновник Hemi Labs Джефф Гарзик розповів Decryptу у заявленні. «Це швидко відкрило дослідження кращих способів доступу до даних BTC та зробити їх більш корисними».

Гарзик пояснив, що, обгорнувши віртуальну машину Ethereum навколо вузла BTC, віртуальна машина Hemi (hVM) пропонує розробникам найкращі уявлення про обидві ланцюги.

«Набір Bitcoin Hemi (hBK) бере цю роботу на себе і робить її доступною для всіх розробників, які наразі задають ті самі питання, що ми», - додав він.

Для досягнення цього Hemi Labs використовує версію Віртуальних Машин Ethereum (EVM) під назвою Віртуальні Машини Hemi (hVM).

«Для забезпечення повної сумісності з EVM, ми розробили hVM, додавши нові «передвизначені», що дозволяють смарт-контрактам взаємодіяти з вбудованим вузлом Bitcoin», - пояснив Санчез. «Якщо додаток спеціально не призначений для взаємодії з цими передвизначеними, їх код буде виконуватися точно так, як на будь-якій іншій EVM».

Санчез пояснив, що розробники, які хочуть використовувати «свідомість про Bitcoin» hVM, можуть або безпосередньо викликати передвстановлені значення, або використовувати Набір Біткоїн Hemi (hBK), який спрощує процес, керуючи складнощами цих взаємодій.

«Побудова dApps, які розуміють Bitcoin, потребує надійного джерела даних Bitcoin, до яких можуть звертатися смарт-контракти», - сказав Санчез. «Ethereum має різні системи передачі заголовків Bitcoin протягом майже десяти років, які дозволяють контрактам перевіряти певну транзакцію, передану третьою стороною на Bitcoin. Але на Bitcoin відбувається набагато більше, ніж те, що ці докази можуть підтвердити».

Редагував Stacy Elliott.

Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Nimble Network і Artela партнерують для розвитку ШІ. Nimble дозволяє створювати та продавати ШІ агентів, Artela пропонує унікальну EVM++ структуру. Співпраця відкриває нові можливості для розвитку ШІ в блокчейні. 🤝🚀 #інновації
Переглянути
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN революціонізує фінанси Великобританії, зменшуючи шахрайство та витрати, підтримуючи ЦБЦ та інтероперабельність. Її успіх залежить від регуляторного співробітництва та сприятиме інноваціям та безпеці. 👍🌐
Переглянути
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Google Cloud презентував сервіс Blockchain RPC для спрощення розвитку web3. Сумісний з Ethereum, швидкий та надійний. 🌐🔗
Переглянути
Новий сервіс Google Cloud для розробки блокчейну Ethereum
Новий сервіс Google Cloud для розробки блокчейну Ethereum
Google Cloud запустив сервіс Blockchain RPC для розробників web3. Підтримує Ethereum та планує розширення. Швидкий та безкоштовний. ⛓️🖥️🚀
Переглянути