Сильні та слабкі сторони Ethereum: промова Віталіка Бутеріна

Сильні та слабкі сторони Ethereum: промова Віталіка Бутеріна

Vitalik Buterin розглядає сильні та слабкі сторони Ethereum та `закріплення` блокчейну

БРЮССЕЛЬ - співзасновник Ethereum Віталік Бутерін виступив з ключовою промовою про закріплення блокчейну Ethereum як базового рівня перед переповненою залою з приблизно 1,100 учасників на конференції для розробників в Брюсселі у середу.

Бутерін витратив багато часу під час своєї презентації на конференції Ethereum Community Conference (EthCC) на обговорення сильних та слабких сторін найбільшого блокчейну для смарт-контрактів та його розповсюдженої екосистеми, включаючи його занепокоєння стосовно цензури транзакцій, а також пропозицію збільшити `кворумний поріг` з 75% до 80%.

Бутерін сказав, що він вважає сильними сторонами екосистеми Ethereum те, що це `велика та досить децентралізована екосистема стейкінгу`, і що це високоінтелектуальна та міжнародна спільнота.

Слабкі сторони блокчейну все ще потрібно вирішити, сказав Бутерін, включаючи складність соло-стейкінгу через вимогу до 32 ETH, щоб стати валідатором для блокчейну, та те, що запуск вузла технічно складний. Він сказав, що обидва ці питання `дуже вирішені`.

Лідер інтелектуальної спільноти Ethereum перерахував ряд технічних покращень - призначених для виправлення різних слабкостей, які існують на Ethereum - які дозволять `спрощення протоколу`.

`Так що, якщо ви хочете міцну екосистему, вона повинна бути простою,` - сказав Бутерін толпі. `Вона не повинна мати цих, як, 73 випадкових гачків, і якісь види сумісності назад через якесь випадкове проходиме рішення, яке придумав цей випадковий хлопець на ім`я Віталік у 2014 році.`

Бутерін також висловив занепокоєння щодо 51% атаки на блокчейн, поділяючи, що колективні припущення спільноти Ethereum передбачають, що всі об`єднаються, змусять меншість зробити м`який форк і змінити атакувача.

`Це залежить від багатьох припущень стосовно координації, ідеології та інших речей, і не зовсім ясно, як зробити щось подібне також через 10 років,` - сказав Бутерін.

Однією з більш конкретних пропозицій, яку він підтримував, була ідея, що відновлення з атак на ланцюжок стає дуже складним, якщо цей ланцюжок завершений; збільшення кворумного порогу з 75% до 80% може допомогти запобігти цьому.

`Я вважаю, що є цінність у посиленні цих сильних сторін, і в той же час, визнаванні та виправленні наших недоліків та забезпеченні того, що ми дійсно відповідаємо нашим дуже високим стандартам,` - сказав Бутерін толпі.

Бутерін часто виступав на EthCC в минулі роки. У 2023 році він говорив про виклики, пов`язані з `абстракцією`, а ріком раніше він говорив про Ethereum перед Merge.

Ціна Ethereum досягла $2,500: триматиметься ріст?
Ціна Ethereum досягла $2,500: триматиметься ріст?
Ethereum знову піднявся до $2,500, індикатори підтримуєть якість руху вгору. Перешкоди на шляху - $2,550 та $2,800. Опора - $2,385 / перше падіння може до $2,320 та $2,250. 📈🚀
Переглянути
Ефір росте на 6% після рішення розбити оновлення Пектра на дві фази
Ефір росте на 6% після рішення розбити оновлення Пектра на дві фази
Ефір росте на 6% після розбиття оновлення Пектра на дві фази. Розробники Ethereum вирішили зробити оновлення менш важким та покращення гаманця. Єму можливе подальше зростання до $2595. 📈
Переглянути
Ефір (ETH) може розлетітися до $2,800
Ефір (ETH) може розлетітися до $2,800
ETH може зрости до $2,800, завдяки великим придбанням китів. Торговий обсяг збільшується, технічний аналіз показує бичий настрій. Шанси на ріст до $2,800 високі 😊📈.
Переглянути
Невідомі мотиви: переказ Ethereum Віталіка Бутеріна
Невідомі мотиви: переказ Ethereum Віталіка Бутеріна
Віталік Бутерін знову виводить Ethereum відповідно до данних Lookonchain, спільнота обурена.
Переглянути