Висновок:
Зручний прошарок застосунків: ключ до успіху блокчейну

Висновок: Зручний прошарок застосунків: ключ до успіху блокчейну

Велика технологія невидима: Розкриваючи безшовне майбутнє застосунків блокчейну

Ти коли-небудь з самостійно вибирав між Azure та AWS, коли переглядаєш X, або обрав процесор платежів для перенаправлення своїх транзакцій Apple Pay в Інтернеті? Чи перевіряєш сертифікат SSL на AliExpress або Amazon, щоб забезпечити безпеку своїх покупок?

Велика технологія невидима. Стів Джобс був правильним, коли звертав на увагу на перетин технології та гуманітарних наук. Однак, коли мова йде про блокчейн, все виявляється навпаки.

Загублений серед гаманців, бірж, мостів, токенів та розумних контрактів, Web3 здається блукати по колу, повторяючи свої кроки. У своєму прагненні до інновацій, він пропускає можливість задовольнити основні потреби споживачів: простоту використання, надійність, інтуїтивність та безперервність.

Технічно блокчейн вже достатньо розвинувся; настав час побудувати зручний прошарок застосунків. Слабкий користувацький досвід призводить до зниження залученості

Згідно з останнім звітом від Sequoia Capital, медіана одномісячної залученості устоявшихся технологічних застосунків становить 63%. Ethereum dApps ледь досягають 16%.

Тим, хто звертає увагу на дослідження користувацького досвіду (UX), це мало било не здивувати. Користувачі блокчейну завжди менш задоволені, ніж їх одноланчужні колеги, лише третина діяльності dApp завершується менш як за 10 хвилин, а гаджети з негативними відгуками становлять більшість додатків Web3 в App Store. Майже 90% споживачів відмовляються від мобільних додатків через поганий користувацький досвід. Так, невелика частина вашої аудиторії може встановлювати децентралізацію і етику Web3 на перше місце, але в цілому, швидкість, простота, доступність, прямолінійність і інтуїтивні інтерфейси йдуть на перше місце.

Ціла низка рішень другого рівня, таких як оптимістичні ролапи або докази валідності знань про нульовий рівень, намагаються вирішити проблеми масштабованості, видобуваючи значення з порядку транзакцій, коливних вартостей транзакцій та повільних часів виконання. Це важливий прогрес щодо технічних проблем блокчейну. Проте, реалізація блокчейну другого рівня не повністю вирішує інші елементи проблеми на рівні застосунків. Зараз небагато споживачоорієнтованих dApps, що дуже ударяє по екосистемі.

Тоді як фанат блокчейну може переконати, що мета виправдовує засоби, звичайний користувач без технічної підготовки, ймовірно, відкине технологію, якщо він має проблеми з інтерфейсом. З іншого боку, централізовані біржі були би не домінували в сфері - чому відкривати гаманці-кладовища, якщо у вас є холодні кошельки, приватні ключі та альтернативні децентралізовані суб`єкти з більшою самостійністю і безпекою, особливо після FTX?

І все ж, централізовані біржі зараз складають 91,4% обсягу торгівля щодо позиційних угод і майже 98% у грошовому еквіваленті, включаючи похідні, що означає, що середній споживач оцінює зручність більше, ніж захист.

Додайте до цього крутій кривій навчання, потребу в інтуітивних та повних вступних посібниках та різноманітних можливих сценаріях невдачі, і стає зрозумілим, звідки береться скептицизм щодо блокчейну. Наприклад, Robinhood, один з найпопулярніших торгових додатків у США, не підтримує USDT, але дозволяє відкривати гаманці USDC та відправляти Tether на обмінні облікові записи, що недоступно звичайним користувачам.

Однак менш знайомий клієнт зрозуміє відмінність між стабільними монетами тільки на третій сторінці ЧАП - після того, як його кошти вже безповоротно згоріли. Хоча розробники можуть просувати нові наукові фронти в доказах нульового рівня, це малоймовірно переконає такого користувача продовжувати працювати з криптовалютою.

Побудова з нуля: користувацький орієнтований блупрінт

Галузь потребує повільного еволюційного підходу замість революційних змін. Нам потрібне вертикальне розмежування або фокус розробників на прошарку блокчейну.

Надання кращого рішення меншій проблемі - це здоровий підхід, ніж надання слабкого рішення більшій проблемі.

Наприклад, модульний підхід до проектування системи може сприяти незалежному розвитку блокчейн-компонентів без впливу на стабільність всієї екосистеми. Резюючі докази валідності (комбінація оптимістичних ролапів та доказів про валідність нульового рівня) знижують бар`єри вартості. Вони збільшують ефективність часу, тоді як децентралізована мережа послідовників забезпечує справедливість та масштабованість виконання транзакцій. Всі ці технології, спрямовані на користувача, вже існують - але вони використовуються тільки кількома проектами.

Web3 довгий час уособлював себе у вирішенні проблем у вузькій аудиторії кріпто-ентузіастів; зараз настав час прийняти іншу візію та підтримувати візіонерів та новаторів у вирішенні практичних проблем, а не поставити нові фінансові виклики самому собі. Блокчейн - потужний інструмент. Нам просто потрібно зробити його більш доступним.

Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Підвищення можливостей ШІ через партнерство Artela - Nimble Network
Nimble Network і Artela партнерують для розвитку ШІ. Nimble дозволяє створювати та продавати ШІ агентів, Artela пропонує унікальну EVM++ структуру. Співпраця відкриває нові можливості для розвитку ШІ в блокчейні. 🤝🚀 #інновації
Переглянути
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN: Революція Платежів та Інновацій для Фінансів України
RLN революціонізує фінанси Великобританії, зменшуючи шахрайство та витрати, підтримуючи ЦБЦ та інтероперабельність. Її успіх залежить від регуляторного співробітництва та сприятиме інноваціям та безпеці. 👍🌐
Переглянути
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Сервіс Blockchain RPC від Google Cloud: спрощення розвитку web3
Google Cloud презентував сервіс Blockchain RPC для спрощення розвитку web3. Сумісний з Ethereum, швидкий та надійний. 🌐🔗
Переглянути
Новий сервіс Google Cloud для розробки блокчейну Ethereum
Новий сервіс Google Cloud для розробки блокчейну Ethereum
Google Cloud запустив сервіс Blockchain RPC для розробників web3. Підтримує Ethereum та планує розширення. Швидкий та безкоштовний. ⛓️🖥️🚀
Переглянути