Злочинність в криптосекторі зросла вдвічі у 2024 році

Злочинність в криптосекторі зросла вдвічі у 2024 році

Кіберзлочинність в криптосекторі зросла у першій половині 2024 року, злочинці вкрали майже 1,38 мільярда доларів, майже вдвічі перевищивши цифри минулого року.

Кіберзлочинці викрали зашкалюючу суму в 1,38 мільярда доларів від інвесторів криптовалют у першій половині 2024 року, майже вдвічі перевищивши 657 мільйонів, вкрадених протягом того ж періоду в 2023 році, за даними зібраними блокчейн-експертами компанії TRM Labs.

Схоже на тренди 2023 року, кілька основних порушень домінують у цьому році, з верхніми п`ятьма інцидентами, які склавляють 70% від загальної суми, за словами аналітиків. Самий значний напад стався в травні, коли японська криптобіржа DMM Bitcoin постраждала від хакерської атаки, втративши понад 4,500 BTC на суму понад 300 мільйонів доларів на той момент.

Total hacks and exploits | Source: TRM Labs

Проте характер хаку залишається невизначеним, TRM Labs приписує `крадіжку приватних ключів або отруєння адрес` потенційними векторами атаки. `Крадіжки приватних ключів та фраз насіння залишаються одним з основних векторів атак у 2024 році, разом із експлуатаціями розумних контрактів та атаками на миттєві позики`, кажуть аналітики.

Північноамериканська фірма зауважує, що перші шість місяців 2024 року бачили вищі обсяги крадіжок кожного місяця, ніж відповідні місяці 2023 року, `з медіаною гаку на 150% більше`. Незважаючи на цей стрибок, аналітики стверджують, що крадіжки з хаків та експлуатацій становлять `третину нижче, ніж у той же період 2022 року, який залишається рекордним роком`.

Тим часом, дані від Scam Sniffer показують, що шахраї по фішингу вибрали понад 300 мільйонів доларів по ланцюгу EVM, спрямовуючи свою діяльність на близько 260,000 жертв, що становить збільшення на 6,44% у порівнянні з 2023 роком. Згідно з дослідженням, приблизно на 58 мільйонів доларів крипто було відібрано від 20 жертв, з однією жертвою втратив 11 мільйонів, ставши другим за величиною втрат жертвою в історії криптовалют.

Read more:

CoinStats CEO says hackers stole $2m by attacking its AWS infrastructure

Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Крадіжка криптовалюти: затримано зловмисників.
Кіберзлочинці затримані за крадіжку $243M криптовалюти Genesis. FBI проводить розслідування. Заморожено $9M. 😱🚔
Переглянути
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Компанія Ефена Лабс Призупиняє Роботу Вебсайту Після Взлому Облікового Запису Домену
Атака на домен Ефена Лабс призвела до призупинення роботи вебсайту. Користувачам рекомендовано утриматися від взаємодії з підробленими сайтами. 😱🔒
Переглянути
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Небезпека фейкових криптопроектів Трампа
Трамп провалив запуск криптовалюти World Liberty Financial, вірогідно, зловживаючи його імям. Фейкові проекти вже встигли зловживати цим ажіотажем 😬.
Переглянути
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Шахрайські схеми з криптовалютами: 5 сигналів небезпеки
Огляд: Стаття попереджає про шахрайські схеми в криптовалютному світі. Не гарантовані доходи та фальшиві веб-сайти - це ознаки обману. Інвесторам рекомендується бути обережними та перевіряти автентичність платформ та продавців 🛡️.
Переглянути