Нові правила оподаткування криптовалюти: переваги та недоліки

Нові правила оподаткування криптовалюти: переваги та недоліки

IRS представляє нові правила оподаткування криптовалюти: Чи є це хорошою річчю?

Хоча представники галузі привітали уточнені правила оподаткування криптовалют після років препирень, мордатих обговорень про некастодіальні постачальники все ще стоять на шляху.

Це було довгим і витратним часом, але Служба внутрішнього доходу та Міністерство фінансів нарешті домовились про нові правила звітування про оподаткування криптовалюти для інвесторів.

Спочатку ви можете припустити, що ці нові директиви посилають мурашки на шкіру як біржам, так і клієнтам.

Проте, оскільки в галузі давно відчувалася розчарованість через відсутність чіткості, ця політика, яка зібрала неймовірні 44 000 коментарів під час консультації, була досить добре сприйнята.

Чому, ви запитаєте? Тому що тепер є більш чіткі правила для всіх у галузі... і є аргументи відчутних переваг для всіх відомих.

Торгові платформи тепер будуть зобов`язані звітувати про прибутки та збитки своїх клієнтів, приймаючи заходи поетапно протягом наступних трьох років.

Сподіваємось, це допоможе платникам податків — яким довго доводилось звітувати про прибутки з криптовалютних інвестицій — робити точніші звіти з меншими проблемами.

Тим часом, це також може принести значну вигоду Службі внутрішнього доходу, оскільки деякі оцінки вказують на те, що це може збільшити податкові надходження на $28 мільярдів протягом десятиліття.

Чи є які-небудь програшні? Так... ті, що протягом останніх кількох років не декларували свої прибутки в невідведеному умовленому міркуванні про те, що їх криптовалютних угод не можна відстежити.

IRS зазначила, що вони старалися `закрити податкову різницю, пов`язану з цифровими активами`, забезпечуючи при цьому те, що посилені правила можуть бути практично реалізовані в секторі криптовалют.

«Ці правила є важливою частиною загальних зусиль з питань дотримання оподаткування високодохідних фізичних осіб. Нам потрібно переконатися, що цифрові активи не використовуються для приховування оподаткованого доходу, і ці остаточні правила поліпшать виявлення недотримання високого ризику в просторі цифрових активів». Комісар IRS Денні Верфель

Представники продовжили зауважити, що тут є ще багато роботи. Одним з явних проблем у цих нових правилах є децентралізовані брокери — іншими словами, платформи, які не потрапляють у власність монет від імені користувачів.

IRS та Міністерство фінансів признали, що їм потрібно `більше часу, щоб розглянути нюанси` таких угод — але в будь-якому випадку, більшість платників податків все одно користуються централізованими брокерами. Можливо, що вам також сподобається: Скільки Bitcoin в Україні?

У заяві, яку надіслала crypto.news, віце-президент TaxBit з податків Ерін Феннімор сказала, що нові ухвалені правила «є важливим кроком для цифрових активів у США».

Пояснюючи, що вони приносять «дуже потрібну ясність та легітимність на швидкорозвиваються фінансовому ринку», вона додала:

«[Це] є проривом для галузі. Ця знайдена регулятивна визначеність додає підприємствам і традиційним фінансовим установам впевненості у навігації сектором цифрових активів». Ерін Феннімор

Вона продовжила вважати, що це може зробити цифрові активи «більш доступним варіантом інвестування» для фізичних осіб та підприємств — на базі індексу цін Bitcoin із місцем, що сказили, що Ether може скоро слідувати їй.

«Ці оновлення пропонують підприємствам, зокрема кастодіальним біржам, необхідну вказівку для належного дотримання, що додатково закріплює позицію криптовалют в межах ширшої фінансової екосистеми». Ерін Феннімор

Вона продовжила закликати підприємства в галузі криптовалют «прискорювати внутрішнє дотримання» — забезпечуючи, що звіти не подваються та зменшуючи шанси того, що клієнти потраплять під дію податкової служби. Брудна боротьба

Coin Center також привітало уточнені правила звітування, але запевнило, що на досягнення цієї точки витрачено безліч часу.

Особливою проблемою було питання, хто повинен бути визначений як «брокер» у просторі криптовалют, причому неприбуткова організація стверджувала більше шість років, що це повинно стосуватися тільки централізованих бірж, як-от Coinbase та Kraken.

Це нарешті сталося зараз — але IRS та Міністерство фінансів могли відмовитися від багато податкових надходжень, так як вони сперечались з Конгресом.

«На цей час ми могли б мати підтверджені записи прибутків платників податків від централізованих бірж протягом півдюжини років. Але цього у нас немає». Coin Center

Група продовжувала, що якби визначення брокера залишилося `неясним та несправедливим`, всі, починаючи від майнерів та валідаторів до розробників програмного забезпечення, опинилися б у положенні, де їм довелося б стежити за іншими користувачами криптовалют та повідомляти про приватні угоди — або стикатися з кримінальним покаранням. Попереджаючи, що це може стати порушенням конституції, вони додали:

«Якби воно було прийнято, визначення брокера зробило б США не конкурентоспроможними в галузі відкритих блокчейн технологій». Coin Center

На жаль, питання, що має відбутися з некастодіальними суб`єктами, залишається без відповіді. Те, що впереду, може стати мордатим.

Можливо, вас також зацікавить: Чи може сектор криптовалют довіряти Трампу?

Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Samourai та Tornado Cash у центрі судового скандалу. Ставиться питання про контроль над коштами користувачів. Рішення суду визначить майбутнє Samourai. ⚖️🔒 #криптоновини
Переглянути
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC звинуватили засновників Rari Capital у недобросовісній поведінці, включаючи недостатню інформацію для інвесторів та незареєстровану діяльність брокера. Співзасновники узгодили покарання. SEC активно контролює криптовалютний ринок, зокрема Ethereum. 🔍🚫 #крипто #SEC #RariCapital
Переглянути
Конгресмени закликають до чітких правил SEC щодо цифрових активів-оздушків
Конгресмени закликають до чітких правил SEC щодо цифрових активів-оздушків
Конгресмен Том Еммер підтримує чіткі правила SEC для цифрових активів. Він критикує невизначеність та обмеження Генслера, закликаючи до сприяння інноваціям. Важливість оздушок у децентралізації та розкритті потенціалу блокчейну. 🚀🔒
Переглянути
НЕЗАКОННІ ДІЇ КОЕНА ВПЛИВАЮТЬ НА GAMESTOP
НЕЗАКОННІ ДІЇ КОЕНА ВПЛИВАЮТЬ НА GAMESTOP
Коен ігнорував закони щодо купівлі цінних паперів Wells Fargo, ризикуючи антимонопольними санкціями. Ціна акцій GameStop падає після спекулятивних рухів акційного інвестора. 📉 #GameStop #антимонопольнаставка
Переглянути