Нелегальність експлуатації вузлів мережі Bitcoin Lightning

Нелегальність експлуатації вузлів мережі Bitcoin Lightning

Чи є незаконним експлуатувати вузол мережі Bitcoin Lightning?

Залежно від того, якого адвоката ви запитаєте, це може бути абсолютно легальною або злочинною діяльністю запускати вузол системи Bitcoin Lightning. Але ця область права не має нічого спільного або належать до цінних паперів або SEC. Замість цього, мережа Lightning Bitcoin може підпадати під 18 USC § 1960, Заборону Неліцензованих Бізнесів по Переказу Грошей.

Біткоін є товаром, тому оператори звичайних вузлів Bitcoin, які не заробляють комісію за підтвердження транзакцій, не підпадають під юрисдикцію Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC).

Замість цього, Комісія з торгівлі фьючерсами США (CFTC) моніторить будь-яку торгівлю фьючерсами або деривативами біткоїна. SEC регулює будь-які цінні папери, пов`язані з біткоїном, такі як гірничі компанії та ETF, інакше залишає мережу в спокої.

На відміну від вузлів Bitcoin, мережа Lightning використовує повністю інший програмний засіб. Важливо, більшість операторів вузлів Lightning отримують комісію за маршрутизацію транзакцій. Це робить їх працю дуже відмінною від добровільної неоплаченої праці звичайних вузлів Bitcoin.

Наприклад, мережа Lightning - це мережа користувачів, які відправляють та отримують біткоїни поза ланцюжком блоків через канали оплати, подібні до `кредитного бару`. За допомогою лише однієї транзакції на звичайному ланцюжку блоків біткоіну користувачі мережі Lightning можуть маршрутизувати необмежену кількість біткоїну через вузли Lightning за кілька секунд та за мінімальну вартість.

Згідно американського законодавства, це злочин, за який можна отримати від до п`яти років ув`язнення, свідомо контролювати або керувати неліцензованим бізнесом з передачі грошей. Бізнес з передачі грошей `впливає на міжштатну або зовнішню торгівлю ... шляхом передачі коштів від публіки будь-якими засобами`.

Це охоплює будь-яку особу, яка, не маючи ліцензії, `займається бізнесом у передачі валюти, коштів або вартості, яка замінює валюту, включаючи будь-яку особу, яка здійснює бізнес у неформальній системі передачі грошей або будь-яку мережу людей, які займаються бізнесом у полегшенні передачі коштів в межах країни або за її межами поза системою традиційних фінансових установ`.

Є кілька ключових фраз в цьому визначенні, таких як `бізнес` та `від імені публіки`. Однак останнє речення дуже чітко.

Для операторів вузлів Bitcoin Lightning, однак, це не дуже вдале визначення.

Здавалося б, оператори вузлів Lightning займаються бізнесом один з одним. Юридично визначено, що бізнес - це `підприємство, яке здійснюється для отримання прибутку чи фінансової вигоди.` Оператори вузлів маршрутизації Lightning підключаються один до одного для полегшення руху біткоїнів за комісію.

Вони, здавалося б, трансферують гроші `поза системою традиційних фінансових установ.`

Таким чином, чи оператори вузлів Lightning є незаконними передавачами грошей? Чи експлуатація маршрутного вузла є федеральним злочином? Розбіжності у думках про те, чи є вузли Lightning незаконними

Ну, адвокати розходяться у думках на декілька слів тут. Зокрема, більшість адвокатів не згодні щодо правового наміру `бізнесу` та `грошей`.

Невідомо, чи оператори вузлів Lightning, навіть коли координуються один з одним для прибуткового маршрутизування платежів, справді є `бізнесом`, як це мало на увазі Конгрес.

Аналогічно, невідомо, чи Конгрес мав на увазі `гроші`, щоб охопити біткоїн, який має деякі характеристики грошей - засіб збереження вартості, засіб обміну, стандарт вартості, одиницю обліку тощо - але має більшу історичну волатильність, ніж більшість традиційних валют.

Ще одна важлива фраза - `від імені публіки`. Чи справді мережа Lightning - це дійсно публічна служба, чи скоріше ніша для ентузіастів?

Читайте далі: LND Onion Bomb: Ще одна помилка в мережі Lightning поставила біткоїни користувачів під загрозу. Чи потрібно контролювати кошти передавачам грошей?

Наприкінці, багато адвокатів розходяться в думках щодо спірного аспекту передачі грошей: контроль над фондами. За словами багатьох прокриптолюдей і навіть кількох сенаторів, передавачі грошей повинні мати контроль над коштами для зпаролістішення в процесі передачі коштів від імені публіки.

Якщо це правда, це, ймовірно, виключить маршрутні вузли Lightning від вимог ліцензування передачі коштів, оскільки у вузлах Lightning ніколи не має коштів та не контролюється біткоїн (крім одностороннього керування для маршрутизації платежу вказаним користувачем шляхом).

Однак Міністерство правосуддя США (DoJ) не погоджується з тим, що закон вимагає від передавачів грошей контролю над фондами. У судовому процесі DoJ пояснило свою точку зору: `Те, що `контроль` є передумовою будь-якого бізнесу з передачі коштів, є юридично не обґрунтованим, проти рядкового тексту закону.`

DoJ продовжував: `За звичайне значення слова `передача`, немає вимоги, щоб той, хто передає кошти, контролював гроші, що передаються ... Якби Конгрес мав на увазі, що керування фондами є вимогою, він міг би сказати це прямий текст закону. Він цього не зробив.`

Розбіжності між прокриптолюдьми та DoJ щодо контролю над фондами в аспекті передачі грошей тривають і сьогодні. DoJ активно веде судові справи проти відповідачів, як от засновників Tornado Cash та Samourai, які залежать від того, що Конгрес не мав наміру включити контроль фондів в статути про передачу коштів. Результат цієї розбіжності безперечно буде цікавим.

Немає юридичної чіткості для мережі Lightning біткоїну

В будь-якому випадку, для прихильників мережі Lightning біткоїну нещасна обставина, що користувачі не мають юридичної чіткості. Запитайте десяток адвокатів, чи є оператор вузла маршрутизації Lightning членом незаконного передавача грошей, і ви отримаєте дюжину урізноманітнених відповідей, часом в протиріччі до інших радників.

На відміну від товарного блоці і мережі добровільних вузлів біткоїну, роутируючі вузли мережі Lightning можуть мати іншу юридичну класифікацію.

Тенденції витрат гаманців 2009 року: аналіз 15-24 років
Тенденції витрат гаманців 2009 року: аналіз 15-24 років
🔍 Дослідження витрат стародавніх біткойн-гаманців з 2009 року з 2015 по 2024 рік підтвердило нові транзакції, що викликають інтерес у криптоспільноті. 2,400 BTC вартістю $141 млн було переміщено. 🧐🔗
Переглянути
Ралі Bitcoin може припинитися через рівень ФОМО
Ралі Bitcoin може припинитися через рівень ФОМО
Bitcoin зростав після зниження ставок Феду, але зараз ралі може припинитися. Високий рівень ФОМО може призвести до коригування. Соціальні метрики показують охолодження настроїв на ринку криптовалют. Santiment зафіксував ріст індексу Страху та Жадання. Bitcoin вернувся до рівня під $63K. 📈🔻📉
Переглянути
Підйом Bitcoin та Золота: причини успіху
Підйом Bitcoin та Золота: причини успіху
Bitcoin та Золото штурмують вгору на фоні розширення ліквідності та зниження ставок. Центральні банки збільшили баланси, що стимулює інвестиції, підтримуючи підйом обох активів. 🚀🪙
Переглянути
Прогноз Роберта Кіосакі щодо досягнення біткоїном $1 мільйона
Прогноз Роберта Кіосакі щодо досягнення біткоїном $1 мільйона
Фінансовий експерт і автор Батька багатого, батька бідного прогнозує, що біткоїн може досягнути $1 млн через вплив ШІ. Робить ставки на золото та срібло як активи з низьким ризиком. Ставка на обмежену кількість біткоїну та ріст національного боргу США. 🚀📈
Переглянути