SEC взламана: вплив на ринок і можливі наслідки

SEC взламана: вплив на ринок і можливі наслідки

Авторитет Security and Exchange Commission (SEC) навколо дозволу на запуск біткоін-ETF був підірваний попередньою заявою. Твітер-акаунт SEC опублікував інформацію про дозвіл на запуск біткоін-ETF, після чого голова SEC Гері Генслер повідомив, що аккаунт SEC був взломаний, а таке повідомлення є фейком.

Цей інцидент призвів до хаотичних рухів на ринках, а компанія X (раніше відома як Twitter) повідомила, що SEC не використовує двофакторну автентифікацію, і спільнота криптовалют глумилася над Генслером і оповіщеннями SEC про безпеку аккаунта. Наступного дня SEC офіційно затвердила запуск біткоін-ETF.

Зараз SEC повинна з`ясувати, що саме трапилося і хто зламав аккаунт та з якою метою. Юристи вказують, що доля хакера в суді залежатиме від того, чи заробив він гроші на цьому пості, і що SEC може стати об`єктом незручних питань.

Зазвичай ФБР відповідає за федеральні кримінальні розслідування, як у випадку з хакером X SEC. Вони залежатимуть від того, хто і де зламав аккаунт, розповіли юристи виданню Blockworks.

Якщо за взломом стоїть державна шпигунська одиниця або іноземець, буде складно екстрадувати і засудити хакера в США.

Якщо хакер здійснив угоду на основі поста і заробив на цьому, це може спричинити залучення урядових структур до розслідування та залучити увагу урядових органів і залишити слід від угод, зазначив адвокат, спеціалізується на криптовалютах, Ендрю Гордон. Це може бути або для маніпулювання ринком, або для розважальних цілей.

Якщо хакер буде знайдений, у справі може бути втягнуто американський Департамент юстиції (DOJ). У швидкому розгляді справи хакера буде порушено звинувачення у кіберзлочині, підкреслили кілька юристів.

`Незаконний доступ до чужого облікового запису без дозволу або використання його для будь-яких цілей - це федеральний злочин`, - сказав професор права в університеті Кентуккі Брайан Фрай. `Зі всією впевненістю можна сказати, що будь-який розумний федеральний прокурор може знайти інші звинувачення проти винуватця ... можливо, щось на зразок шахрайства через передачу грошей`, - додав Фрай.

DOJ обвинувачує Джозефа Джеймса О`Коннора, британського хакера, який отримав доступ до численних облікових записів знаменитостей в Twitter у 2020 році та запитував від фанатів біткоіни. Злочин Джозефа О`Коннора включав звинувачення у кібернападі та відмивання грошей. Зараз О`Коннор відбуває п`ятирічний термін ув`язнення в США.

Хоча деталі відносно взлому ще не повністю розкриті, одним з чинників, що впливатимуть на результати потенційної кримінальної справи, буде те, чи спробував хакер заробити фінансову вигоду від помилкового поста, сказали юристи. Якщо так, то це забезпечить більш серйозні наслідки.

`Залежить від задуму. Чи було це для маніпулювання ринком? Або для розваги?`, - сказав Гордон. Урядові структури мають справитися з наслідками

Після помилки поста X SEC, SEC опублікувала загальнопланове повідомлення, в якому оголошувалося розслідування причини узурпації облікового запису. Як тільки розпочнеться це розслідування, один з адвокатів сказав, що SEC може спробувати звалити вину на платформу, де відбулось взламу.

«Оскільки у нас є певні попередні витікай про те, як Елон Маск [minatatoseon] взаємодіяє з SEC, то я думаю, що не має сенсу припускати, що SEC може спробувати переключити увагу на X і відкрити розслідування стосовно можливого маніпулювання ринком, а не просто дивитись на себе в дзеркало», - сказав адвокат в Antifirm Джордж Кемпбелл, який спеціалізується на веб-проекті web3.

Він додав, що хоча таке розслідування може не призвести до звинувачень, воно може ускладнити можливість SEC адекватно розслідувати свою власну причетність.

Він також очікує, що до взлому буде організоване дослідження з боку конгресу. У зв`язку з цим інцидентом кілька країн світу засудили SEC. Конгресмени Френч Хілл і Патрік Макгенрі сказали, що напишуть лист Генслеру і «розпочнуть процес з`ясування, як це сталося».

У високопрофільному світі криптозлочинів інші урядові структури також можуть спробувати зміцнити свою репутацію через своє втручання.

«Я відчуваю, що Комісія з операцій з товарними ф`ючерсами (CFTC) дуже намагається бути більш активною в сфері судової діяльності, і я думаю, що справа про маніпуляції біткоіном буде дуже привабливою», - сказав адвокат, який відмовився повідомити своє ім`я.

Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Конфіденційність та змішування валют Bitcoin: судовий процес Samourai та Tornado Cash
Samourai та Tornado Cash у центрі судового скандалу. Ставиться питання про контроль над коштами користувачів. Рішення суду визначить майбутнє Samourai. ⚖️🔒 #криптоновини
Переглянути
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC проти Rari Capital: звинувачення та наслідки
SEC звинуватили засновників Rari Capital у недобросовісній поведінці, включаючи недостатню інформацію для інвесторів та незареєстровану діяльність брокера. Співзасновники узгодили покарання. SEC активно контролює криптовалютний ринок, зокрема Ethereum. 🔍🚫 #крипто #SEC #RariCapital
Переглянути
Конгресмени закликають до чітких правил SEC щодо цифрових активів-оздушків
Конгресмени закликають до чітких правил SEC щодо цифрових активів-оздушків
Конгресмен Том Еммер підтримує чіткі правила SEC для цифрових активів. Він критикує невизначеність та обмеження Генслера, закликаючи до сприяння інноваціям. Важливість оздушок у децентралізації та розкритті потенціалу блокчейну. 🚀🔒
Переглянути
НЕЗАКОННІ ДІЇ КОЕНА ВПЛИВАЮТЬ НА GAMESTOP
НЕЗАКОННІ ДІЇ КОЕНА ВПЛИВАЮТЬ НА GAMESTOP
Коен ігнорував закони щодо купівлі цінних паперів Wells Fargo, ризикуючи антимонопольними санкціями. Ціна акцій GameStop падає після спекулятивних рухів акційного інвестора. 📉 #GameStop #антимонопольнаставка
Переглянути